کد خبر: 4317212
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان:

مدرسه کانون اصلی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است

سیدعیسی سهرابی با اشاره به اینکه مدرسه کانون اصلی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است، گفت: نسخه یکسان برای همه مدارس قابل تجویز نیست؛ ابتدا باید آسیب غالب هر مدرسه شناسایی و سپس برنامه متناسب با آن اجرا شود.

سید عیسی سهرابی، مدیرکل آموزش و پرورش لرستانبه گزارش خبرنگار ایکنا از لرستان، سیدعیسی سهرابی، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان، امروز، 25 آبان‌ماه در جلسه استانی ستاد راهبری «نماد» که به‌صورت وبیناری با حضور رؤسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق استان برگزار شد، با بیان اینکه فرایند غربالگری آسیب‌های اجتماعی در مدارس آغاز شده است، گفت: تا این لحظه حدود ۳۵ درصد از دانش‌آموزان استان مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند و ضروری است ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق هرچه سریع‌تر این کار را به صد درصد برسانند تا بتوانیم برای هر مدرسه برنامه‌ریزی دقیق و متناسب انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه مدرسه کانون اصلی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است و در این راستا مدیران آموزش و پرورش باید ناظر و پشتیبان برنامه‌های مدیران مدارس باشند، تصریح کرد: نسخه یکسان برای همه مدارس قابل تجویز نیست؛ ابتدا باید آسیب غالب هر مدرسه شناسایی و سپس برنامه متناسب با آن اجرا شود.

سهرابی اجرای مجموعه‌ای از طرح‌های پیشگیرانه را از مهم‌ترین اولویت‌های دستگاه تعلیم و تربیت در سال جاری دانست و ادامه داد: اجرای مهارت‌های ارتقایی در ۲۰ درصد مدارس هر منطقه، تشکیل تیم‌های فوریت‌های اجتماعی در مدارس، فعال‌سازی کانون‌های یاریگران زندگی و برگزاری ماهانه جلسات نماد با محوریت مدیران مدارس با  آموزش و پرورش مناطق از برنامه‌های در حال اجراست.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان از برگزاری مانور مشترک نیروی انتظامی، بهزیستی و آموزش و پرورش، اجرای طرح «یک روز شاد در مدرسه»، اجرای «طرح قاضی در مدرسه»، تشکیل تیم مددکاری مشترک با فوریت‌های پزشکی و برگزاری کارگاه‌های ۳۰ دقیقه‌ای سلامت روان دانش‌آموزان به‌عنوان برنامه‌های پیش‌رو یاد کرد و افزود: اگر برنامه‌ای اثرگذاری نداشته باشد، منابع انسانی و مالی را از دست داده‌ایم؛ بنابراین نظارت و پیگیری دقیق یک ضرورت است.

وی شهرستان دلفان را پایلوت کشوری و شهرهای بروجرد، دورود و چگنی را پایلوت‌های استانی مقابله با آسیب‌های اجتماعی معرفی کرد و گفت: پیگیری جدی و مستمر برنامه‌ها در این مناطق ضروری است.

در ادامه نیز کیانوش بیرانوند، رئیس اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی، گزارشی از برنامه‌های این حوزه ارائه کرد و با اشاره به اهمیت پیشگیری مبتنی بر مدرسه گفت: تمام تلاش ما بر این است که برنامه‌های مهارت‌محور، مشاوره‌ای و تاب‌آوری را متناسب با نیاز هر منطقه و مدرسه اجرا کنیم. تربیت نیروهای متخصص، آموزش‌های مجازی و حضوری، و توسعه شبکه مدرسه‌محور نماد از اولویت‌های امسال است.

وی به تقویت نقش مشاوران مدارس و ارتقای سواد سلامت روان دانش‌آموزان اشاره کرد و افزود: برگزاری دوره‌های تخصصی برای مدیران و معلمان، اجرای طرح‌های مشارکتی با دستگاه‌های همکار، و توسعه برنامه‌های آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها از جمله اقداماتی است که به‌طور مستمر دنبال می‌شود. هدف ما این است که دانش‌آموزان در محیطی امن، پویا و همراه با حمایت‌های روانی و اجتماعی رشد کنند.

انتهای پیام
خبرنگار:
مرضیه حافظی فر
captcha