کد خبر: 4261477
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۶
مدیر آموزش و پرورش دلفان:

کانون پرورش فکری بازویی توانمند در حوزه تربیت است

علی احمدی با بیان اینکه کانون پرورش فکری بازویی توانمند در حوزه تربیت است، گفت: مدارس دلفان آماده هستند تا برنامه‌های کانون را در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی برای دانش‌آموزان در سطح شهرستان اجرا کنند.

نشست مدیر کل کانون لرستان با مدیر آموزش و پرورش دلفانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان، نشست هم‌اندیشی رضا داوری، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان با علی احمدی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان دلفان برگزار شد.

در این دیدار که امروز، چهارم بهمن‌ماه در شهر نورآباد انجام شد، اجرای «طرح نماد» در این شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر تعامل و همکاری بیشتر کانون پرورش فکری و آموزش و پرورش تأکيد شد.

در ادامه این نشست در خصوص چگونگی شروع اجرای این طرح به صورت رسمی، هدایت دانش‌آموزان برای عضویت در مراکز کانون، اکران فیلم سینمایی «باغ کیانوش» و... تبادل‌نظر شد.

در این نشست، رضا داوری، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان لرستان ضمن تقدیر از حمایت و همکاری آموزش و پرورش دلفان با مرکز کانون پرورش فکری، گفت: به دلیل اینکه آموزش و پرورش دانش‌آموزان را به صورت مخاطب در اختیار دارد می‌تواند برای کاهش آسیب‌های اجتماعی پیشگام باشد.

وی افزود: نماد مخفف عنوان طرحی با نام نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان است که با هدف دستیابی به چارچوب همکاری‌های نظام یافته برای مداخله سریع به موقع و مؤثر در آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان طراحی شده و با همکاری چند دستگاه فرهنگی و آموزشی در حال اجراست.

داوری با بیان اینکه هدف ما کاهش آسیب‌های اجتماعی است، افزود: در راستای اجرای این طرح تماشاخانه سیار کانون حضور خواهد داشت و کارگاه‌های حال خوش زندگی برای دانش‌آموزان مناطق هدف در این طرح به صورت منظم اجرا خواهند شد و کارگاه‌ها طی هفته‌های بعد در شهر نورآباد کار خود را با حضور مربیان توانمد کانون شروع خواند کرد.

در ادامه این نشست علی احمدی، مدیر اداره آموزش و پرورش دلفان گفت: مدارس دلفان آماده هستند تا برنامه‌های کانون را در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی برای دانش‌آموزان در سطح شهرستان اجرا کنند.

وی افزود: کانون پرورش فکری بازویی توانمند در حوزه تربیت است و در سال قبل، برنامه تریلی سیار در مدارس حاشیه شهر و روستا، اجرا شد که تأثیر مثبتی بر روی دانش‌آموزان این مناطق گذاشت.

احمدی به ظرفیت بالای مرکز فرهنگی هنری کانون در این شهرستان اشاره و اظهار کرد: هماهنگی‌های لازم برای هدایت دانش‌آموزان مدارس به مرکز جهت عضویت و حضور در برنامه‌های مختلف و برنامه‌ریزی مناسب برای اکران فیلم سینمایی باغ کیانوش انجام می‌شود.

در این نشست معاونان و کارشناسان بخش‌های مختلف دو سازمان و مسئول مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری نورآباد حضور داشتند و نکته نظرات خود را بیان کردند.

زبان تکلم عنصر اساسی زندگی اجتماعی انسان است

همچنین، دوره آموزشی فن بیان و آیین سخنوری با تأکيد بر هنر نقالی و شاهنامه‌خوانی امروز، چهارم بهمن‌ماه با حضور مربی مسئولان و مربیان فرهنگی، هنری و ادبی مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر استان لرستان با تدریس سیدسیامک موسوی در خرم‌آباد برگزار شد.

در این دوره آموزشی که به صورت حضوری برای مربیان خرم‌آباد و برخط برای مربیان سایر شهرستان‌ها در مرکز فرهنگی هنری شماره دو خرم‌آباد برگزار شد، شرکت‌کنندگان با مباحثی مانند: ادای دقیق صداها، صامت‌ها، عجله نکردن در ادای جملات، آهنگ و احساس کلام، سکوت و مکث بجا در کلام، تنفس دیافراگمی و... به صورت تئوری و عملی بیشتر آشنا شدند.

سیدسیامک موسوی، مدرس این دوره آموزشی تعاریفی از فن بیان و سخنوری را بیان داشت و در خصوص قصه‌گو و قصه‌گویی، نقالی و پیشینه آن با ذکر مثال‌هایی مطالبی را مطرح کرد.

وی با بیان اینکه یک قصه‌گوی خوب به مثابه یک ساز کوک است و زبان تکلم عنصر اساسی زندگی اجتماعی است، اضافه کرد: مربیان باید با شیوه‌های نقالی، حرکت، حس‌گیری و استفاده از ابزار برای انتقال مفاهیم به مخاطب آشنایی بیشتر پیدا کنند و این دانش را اعضای کانون که علاقه‌مند به هنر نقالی هستند منتقل کنند.

موسوی گفت: ریه، حنجره، دهان و... سیستمی را برای تولید صداها و مصوت‌ها ایجاد می‌کنند که انسان را قادر به تکلم می‌سازد.

در ادامه این دوره آموزشی؛ شیوه تولید صامت‌ها(حروف)، مصوت‌ها و مخارج هر یک از آنها توضیح داده شد و سرعت کلام، تنفس مخصوص قصه‌گویان، شکل‌گیری کلام در جهاز تکلم، آهنگ و رسایی صدا و انواع صداهایی که انسان می‌تواند با به شکل سینه‌ای، حلقی، تو دماغی و کله‌ای ایجاد کند از سوی استاد با بیان مثال‌هایی به صورت تئوری و عملی مطرح شدند.

انتهای پیام
captcha