کد خبر: 4256647
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۳
مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای:

حماسه 9 دی یک نماد بصیرتی بود

امیرعلی‌حیدر امیری، تهذیب نفس، قدرت تحلیل، زمان شناس بودن، همگام بودن با ولایت و دشمن شناس بودن را از الزامات بصیرت دانست و گفت: حماسه 9 دی یک نماد بصیرتی و خروش ملت ایران علیه فتنه دشمنان بود که بلوغ اجتماعی سیاسی و ولایت‌مداری ملت ایران را به نمایش گذاشت.

امیرعلی‌حیدر امیری، مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ایبه گزارش ایکنا از لرستان، امیرعلی‌حیدر امیری، مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه امروز، هشتم دی‌ماه در نشست مجازی با فعالان رسانه‌ای لرستان با اشاره به حماسه ۹ دی که به عنوان «روز بصیرت و میثاق امت با ولایت» نامگذاری شده است، گفت: رهبر معظم انقلاب در پیامی در رابطه با حماسه تاریخی 9 دی فرموده است: «9 دی پاسداشت آزمون‌های بزرگ یک ملت است آزمون‌هایی سر راه کشورها و ملت‌ها قرار می‌گیرد که بایستی در خودتان بصیرت و قدرت تحلیل ایجاد کنید؛ قدرتی که بتوانید از واقعیت‌های جامعه یک جمع‌بندی ذهنی برای خودتان به وجود آورید و چیزی را بشناسید این قدرت تحلیلی خیلی مهم است هر ضربه‌ای که در طول تاریخ ما مسلمانان خورده‌ایم از ضعف قدرت تحلیل است».

وی، نهم دی‌ماه را متعلق به همه مردم ایران و لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی دانست و افزود: حماسه 9 دی یک نماد بصیرتی و خروش ملت ایران علیه فتنه دشمنان بود که بلوغ اجتماعی، سیاسی و ولایت‌مداری ملت ایران را به نمایش گذاشت.

امیری با بیان اینکه بصیرت به معنای دیدن است اما هر دیدنی بصیرت نیست بلکه بصیرت به معنای دیدن با قلب، روح و مغز است، اضافه کرد: از الزامات بصیرت می‌‎توان به خودسازی و تهذیب نفس، داشتن قدرت تحلیل، زمان‌شناس بودن، همگام بودن با ولایت و دشمن‌شناس بودن اشاره کرد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی غرب آسیا با بیان اینکه بصیرت را خدا به انسان می‌دهد و ما باید برای کسب بصیرت تلاش کنیم، ادامه داد: لازمه تهذیب نفس این است که خودمان را با خدا هماهنگ کنیم تا خدا به ما بصیرت دهد کمااینکه در آیه دوم سوره طلاق «وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا» به این موضوع اشاره شده و آمده است: «هر كس از خدا پروا كند [خدا] براى او راه بيرون‏‌شدنى قرار مى‌دهد».

امیری با اشاره به اینکه مؤمن هیچ‌وقت به بن‌بست نمی‌رسد مگر اینکه خداوند متعال راهی را برای او بازگذاشته باشد، دومین شرط برای بصیرت را قدرت تحلیل دانست و اظهار کرد: خیلی‌ها هستند با وجود داشتن سواد، قدرت تحلیل ندارند پس قدرت تحلیل کاری با سواد ندارد بلکه به فضیلت و عقل انسان مربوط است.

وی با بیان اینکه فردی که قدرت تحلیل دارد قادر است خود را به مسیری ببرد که واقعیت‌های جامعه را درک کند، ادامه داد: دشمن در موضوع سوریه طوری وانمود می‌کند که جمهوری اسلامی ایران در سوریه شکست خورده، این در حالی است که ایران در سوریه موفق شد جلوی داعش را بگیرد.

مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای با اشاره به اینکه آمریکا و دشمنان، داعش را ایجاد کردند تا جمهوری اسلامی ایران را متلاشی کنند اما جمهوری اسلامی موفق شد داعش را متلاشی کند، اضافه کرد: آمریکا مدعی شد که ائتلافی به نام ائتلاف ضد داعش ایجاد کرده است، در صورتی که وقتی داعش به محاصره درآمد، هلیکوپترهای آمریکایی، فرماندهان داعش را از میدان نبرد و معرکه نجات دادند پس ائتلاف ضد داعش آمریکا در واقع با هدف مدیریت، تهییج و تحریک داعش بود.

وی به پاره‌ای از شروط ایران برای بشار اسد به ویژه تأکید ایران بر حمایت بشار اسد از سنی‌های سوریه و توجه ویژه به مردم‌سالاری و سرباز زدن بشار از این شروط اشاره کرد و گفت: بشار اسد به مردم‌سالاری توجه نکرد، به محور مقاومت پشت کرد و به این خاطر شکست خورد، این در حالی است که بشار اسد تا زمانی که با ولایت و جمهوری اسلامی بود، در مصونیت قرار داشت و زمانی که به محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران پشت کرد، شکست خورد.

این کارشناس سیاسی با بیان اینکه اگر قدرت تحلیل نداشته باشیم، حتی اگر رئیس جمهور و رهبر یک کشور هم باشیم مثل بشار اسد شکست خواهیم خورد، ادامه داد: برای داشتن بصیرت باید قدرت تحلیل داشت که در این زمینه زمان‌شناسی بسیار مهم است و رهبر معظم انقلاب در رابطه با اهمیت جهاد تبیین فرموده است: جهاد تبیین چهار رکن دارد: واجب، قطعی، عینی و فوری.

امیری با تأکید بر اینکه مؤمن باید در جواب دادن به فتنه‌ها فوری عمل کند، اظهار کرد: در روایت داریم که در آخرالزمان با فتنه‌های زیادی مواجه خواهیم بود و در این فتنه‌ها مؤمنان واقعی از غیر مؤمنان غربال می‌شوند، پس باید زمان‌شناس باشیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر رژیم صهیونیستی از توافق‌نامه با حزب‌الله لبنان و به محاصره درآمدن جهاد اسلامی و حماس در نوار غزه احساس پیروزی می‌کند، گفت: با وجود اینکه بسیاری از فرماندهان حزب‌الله لبنان و رهبر این گروه بر اثر نفوذ اطلاعاتی به شهادت رسیدند اما حزب‌الله در حال حاضر 90 درصد توان نظامی خود را همچنان دارد و اسرائیل فقط موفق شده 30 درصد توان رزمی حماس را از بین ببرد و 70 درصد توان نظامی حماس همچنان سر جایش است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی غرب آسیا با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در حال حاضر قدرت برتر منطقه است و از لحاظ موشکی و پهپادی جزو کشورهای برتر دنیاست و از لحاظ دریانوردی و داشتن قایق‌های تندرو و هوشمند در دنیا حرف برای گفتن دارد، افزود: انصارالله یمن تنها یک گوشه از توانایی جمهوری اسلامی است، این در حالی است که گنبد آهنین و سامانه فلاخن داوود اسرائیل در جریان عملیات «وعده صادق 2» متلاشی شد. حتی سامانه تاد آمریکا نیز که برای دفاع از اسرائیل در منطقه مستقر شد، یارای مقابله با موشک‌های هایپرسونیک انصارالله یمن را نداشت.

امیری با بیان اینکه اسرائیل از لحاظ نیروی زمینی ضعیف است و نیروهایش انگیزه لازم برای مبارزه را ندارند، گفت: جریان سوریه نشان داد هزینه مقاومت کمتر از هزینه سازش است.

مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی نه تنها شکست نخورده بلکه در اوج اقتدار است، به ضعف ایران در زمینه رسانه اشاره کرد و گفت: امروزه 97 درصد رسانه‌های نوشتاری، دیداری، شنیداری و فضای مجازی در دست صهیونیسم جهانی است و می‌طلبد در راستای جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای اقدامات لازم در کشور انجام بگیرد که در این راستا مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای در تمامی پلتفرم‌های داخلی اقدام به تشکیل گروه و کانال کرده است.

وی با بیان اینکه امروز میدان جنگ با دشمن میدان زمینی نیست بلکه جنگ رسانه‌ای است، اظهار کرد: اگر با دشمن در عرصه فضای مجازی و رسانه‌ای نجنگیم فردا باید در جنگ زمینی با دشمن مقابله کنیم این در حالی است که سوریه را تحریرالشام از بین نبرد بلکه جنگ روانی و رسانه‌ای ویران کرد پس ضرورت دارد از اتفاقات سوریه درس بگیریم.

وی اظهار کرد: دشمن در صدد است با ایجاد اضطراب، دلشوره و استرس در مردم ایران به اهداف شوم خود برسد که در این راستا رهبر معظم انقلاب امید دادن به مردم را ضروری می‌دانند و ما به عنوان سربازان و افسران جهاد تبیین باید در زمینه امید دادن به مردم تلاش خود را به کار بگیریم، همراه و همگام با ولایت و زمان‌شناس و دشمن‌شناس باشیم، از حوادث تاریخی درس بگیریم و دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف را برای مردم تبیین کنیم.

انتهای پیام
captcha