به گزارش ایکنا از لرستان، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرمآباد شامگاه شنبه، 12 آبانماه در نشست شورای آموزش عالی استان لرستان که با حضور رؤسای دانشگاهها، دبیران تشکلهای دانشجویی، معاونان فرهنگی دانشگاههای استان لرستان با موضوع روشهای مشارکت دانشگاهیان در پیشرفت و بهبود وضعیت لرستان به میزبانی دانشگاه لرستان و در سالن جلسات شهید میربهرسی این دانشگاه برگزار شد، با گرامیداشت یومالله 13 آبان روز دانشجو و روز مبارزه با استکبار، گفت: همه روزها روز استکبارستیزی است اما 13 آبان بهعنوان یک نماد برای استکبارستیزی است.
وی با اشاره به اینکه ظلم استکبار نسبت به کشورهایی که بهدنبال استقلال بودند با یک روز خلاصه نمیشود، افزود: استکبار میخواهد یومالله 13 آبان بهعنوان روز مبارزه با استکبار را از ذهن مردم ایران پاک کند که میطلبد با مشارکت حداکثری و با حضور باشکوه در راهپیمایی ۱۳ آبان نقشههای دشمن را خنثی کنیم.
شاهرخی با بیان اینکه دانشجو کسی است که جوینده علم و دانش است و میخواهد آینده کشور را رقم بزند به جایگاه مهم و والای علم و دانش در توسعه و پیشرفت کشور اشاره کرد و ادامه داد: افرادی که در جایگاههای مهم هستند از دانشگاهها برخاستهاند.
امام جمعه خرمآباد با بیان اینکه قشر دانشجو یک قشر بسیار مهم در نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود، اضافه کرد: علمآموزی، تحقیق، فناوری و تبدیل علم به ثروت از رسالتهای اصلی دانشگاه است؛ اگر دانشگاه از این رسالتها خارج شود دیگر نامش دانشگاه نیست.
حجتالاسلام شاهرخی با تأکید بر اینکه مراکز علمی و فرهنگی باید بهگونهای اداره شود که در آن انسانهایی متعهد، اخلاقمدار، متخصص، مؤمن و دلسوز نسبت به کشور و مردم تربیت شوند، اظهار کرد: تنها جایی که میتوان درباره آن پیشگویی کرد مراکز علمی و فرهنگی است اگر مراکز علمی و فرهنگی ما به گونهای اداره شوند که در آنها انسانهایی متعهد، متخصص، دلسوز نسبت به کشور و مردم تربیت شوند میتوان پیشگویی کرد که آن کشور به قلههای رفیع پیشرفت، معنویت، اخلاق و استقلال خواهد رسید.
وی با بیان اینکه دانشگاه محیطی است که باید در آن، خودسازی فکری، انقلابی و اخلاقی شکل بگیرد، گفت: خوشبختانه در کشور ما بستر رشد و ارتقای علمی و فرهنگی فراهم است؛ بنابراین اساتید و دانشجویان از این بستر مناسب که ایجاد شده است باید به خوبی استفاده کنند.
نماینده ولی فقیه در لرستان با تأکید بر اینکه قشر دانشجو باید از دانش و تجربه اساتید خود بهره لازم را ببرد نقش اساتید در تربیت قشر دانشجو را بسیار حائز اهمیت دانست و ادامه داد: دانشجو باید نسبت به مسائل پیرامون خود چه در سطح استان، چه کشور و چه جهان آگاهی سیاسی داشته باشد و در عین حال مطالبهگر نیز باشد.
شاهرخی با بیان اینکه جامعه دانشگاهی باید دارای روحیه عدالتخواهی باشد و درباره عدالتخواهی و نفی تبعیض و توجه به توازن در پیشرفت، مطالبهگری کند، اضافه کرد: البته مطالبهگری باید درون خانوادگی، کارشناسانه، منطقی، مستدل و با زبان خوش و منصفانه باشد نه ابنکه بیگانهپسند باشد.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه اگر همه اقشار جامعه به روش مستدل و صحیح، مطالبهگری کنند بسیاری از مشکلات، رفع خواهند شد، اضافه کرد: فقط با حرف و جلسه، مشکلات رفع نمیشود بلکه مطالبهگری صحیح از سوی اقشار مختلف جامعه است که نتیجهبخش است؛ برای نمونه، مطالبهگری در قالب نوشتن نامههای مستدل و قوی به مسئولان یا نوشتن مطالبات از طریق نشریات، از روشهای صحیح مطالبهگری است.
امام جمعه خرمآباد با تأکید بر اینکه دانشگاه باید از ظرفیت خودش در درون خودش استفاده کند و بعد از این ظرفیت در خارج از دانشگاه استفاده شود، ادامه داد: ضرورت دارد در سطح دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، یک جنبش علمی نرمافزاری شکل بگیرد؛ یعنی از داشتههای علمی دیگران استفاده کنیم ولی یک بنای جدید بر روی داشتههای دیگران، افزوده کنیم؛ اینکه ما فقط نگاه کنیم محصولات دیگران را استفاده کنیم پیشرفت نیست؛ بلکه پیشرفت نیازمند ایجاد جنبش علمی نرمافزاری در همه رشتههای تحصیلی دانشگاهی است؛ ما در این جهت در عرصههایی هم موفق شدهایم ولی نیاز است در همه عرصهها، جنبش علمی ایجاد کنیم.
وی به سه اصل مهم علمآموزی شامل آموزش، تعهد و آگاهی سیاسی اشاره کرد و با بیان اینکه دانشگاهها باید در تبدیل علم به ثروت فعالیت داشته باشند، اظهار کرد: دانشگاه متعلق به دانشجویان است بنابراین میطلبد دانشجویان هم خود و هم دانشگاه را حفظ کنند و اساتید نیز وظیفه دارند دانشجو را در اینکه جوینده علم باشد، یاری دهند.
امین آزادبخت، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد لرستان نیز در این نشست، با تأکید بر تدوین سند توسعه لرستان، گفت: در دوره ریاست جمهوری شهید جمهور، آیتالله سیدابراهیم رئیسی اتفاق خوبی افتاد و دستگاههای اجرایی از ظرفیت جامعه دانشگاهی استفاده میکردند که امید است این روند در دولت چهاردهم نیز ادامه پیدا کند.
وی گام اول توسعه استان را بازنویسی اسناد توسعه دانست و با اشاره به اینکه اسناد توسعه و آمایش سرزمینی استان لرستان قدیمی است و گاهاً توسط افراد غیربومی و با برگزاری مناقصه تهیه شده که اطلاعات و شناخت کافی نسبت به زیستبوم لرستان را نداشتهاند، افزود: یکی از وظایف دانشگاه تهیه و تدوین سند توسعه استان با استفاده از اساتید بومی استان است.
آزادبخت با بیان اینکه توسعه باید متوازن باشد و مباحث فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در آن دیده شود، چراکه اگر یک طرفه باشد با شکست مواجه میشود، ادامه داد: لازم است کمیتههای تخصصی موضوع محور با حضور صاحبان ایده تشکیل و جلسات متعدد برگزار شود و مؤلفههای توسعه استان تهیه و در اختیار مدیران قرار بگیرد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان گفت: ضرورت دارد تشکلهای دانشجویی از مدیران ارشد استانی و مدیران دستگاههای اجرایی برای حضور در دانشگاهها دعوت کنند و جلساتی در رابطه با توسعه استان برگزار کنند.
انتهای پیام