مهرداد لک، دبیر مجمع مردمی فعالان اربعین و مسئول کمیته امور بینالمللی ستاد اربعین لرستان، در گفتوگو با ایکنا از لرستان گفت: امسال دهمین سالی است که خادم مواکب هستیم و بهعنوان یک حلقه میانی در برگزاری پیادهروی اربعین حسینی و برپایی مواکب اربعینی فعالیت داریم.
وی با اشاره به اینکه امسال در شهر نجف یک حسینیه 700 نفره در اختیار بانوان بود و 2 حسینیه و 2 مدرسه در اختیار مواکب قرار داشت و چهار ایستگاه صلواتی داشتیم، اظهار کرد: خدماتدهی به زائران در شهر نجف از هشتم ماه صفر آغاز و تا 18 ماه صفر ادامه داشت و میانگین هر شب 2000 نفر اسکان داشتیم که حدود 20 هزار نفر روز اسکان در نجف داشتیم.
لک ادامه داد: در شهر نجف ۵ موکب مسئولیت پخت غذا را برعهده داشتند که روزانه بیش از 2000 پرس غذا پخت و توزیع شد، یک موکب بین راهی شهدا و ایثارگران بانک ملی استان لرستان را داشتیم که در هر وعده 5000 پرس غذا طبخ و توزیع میکرد، همچنین موکب حضرت ابوالفضل(ع) خرمآباد که اسکان ویژه خواهران داشت، موکبهای حضرت ابوالفضل(ع) کوهدشت، آبشار عاطفههای استان لرستان، علیبن موسیالرضا(ع) شهرستان ازنا و میثاق با شهدای نورآباد بود که طی ۱۰ روز خدمترسانی به زائران اربعین را انجام دادند.
دبیر مجمع مردمی فعالان اربعین و مسئول کمیته امور بینالمللی ستاد اربعین لرستان افزود: در فضای ستاد مجمع مواکب لرستان یک کارخانه یخ داشتیم که روزانه 320 قالب یخ تولید میکرد که در طول 20 روز خدماترسانی مواکب تقریباً 3200 قالب یخ بهصورت رایگان تحویل مواکب داده شد.
وی ادامه داد: در شهر کربلا نیز از دهم صفر 11 مدرسه تحویل مواکب لرستان داده شد که 22 موکب از استان در این مدارس خدمات پذیرایی و اسکان داشتند که بهصورت میانگین طی 10 شب 5000 نفر و در مجموع 50 هزار نفر در روز اسکان داشتند.
لک بیان کرد: در شهر کربلا 20 موکب شامل 13 موکب اسکان، 5 موکب ایستگاه صلواتی، یک موکب نانوایی و یک موکب تخصصی سلامت فعالیت داشتند.
دبیر مجمع مردمی فعالان اربعین و مسئول کمیته امور بینالمللی ستاد اربعین لرستان افزود: نانوایی پخت روزانه 7000 تا 8000 قرص نان داشتند که بین مواکب استان و برخی از مواکب اربعین کشور عراق توزیع میکردند و موکب سلامت نیز در همه مدارس اسکان ایستگاه سلامت داشتند به جز در درمانگاه مرکزی در مدرسه خالداد و درمانگاه سرپایی در اول شارع و در جنب بیمارستان امام حسین(ع) برپا کردند و به صورت شبانهروزی حداقل 300 تا 400 بیمار را ویزیت کردند.
وی تصریح کرد: مراکز اسکان ما در شهر کربلا میانگین پذیرای 10 هزار نفر شبانهروزی بودند که با وعدههای صبحانه، ناهار و شام از زوار پذیرایی کردند و در میان وعدهها با نوشیدنیها و میوههای سرد از زائران پذیرایی شد.
لک افزود: برنامههای فرهنگی شامل هیئت، کتابخوانی، غرفههای کودک و شهدا و محور مقاومت و فلسطین و نماز جماعت نیز روزانه در موکبها برپا بود.
دبیر مجمع مردمی فعالان اربعین و مسئول کمیته امور بینالمللی ستاد اربعین لرستان گفت: خدمترسانی به زائران اربعین حسینی در شهر کربلا از 10 صفر شروع شده و تا ظهر اربعین برپا بود و هر زائری که برای زیارت امام حسین(ع) در کربلای معلی حضور داشت ائم از هم استانی، ایرانی، عراقی و دیگر کشورها خدمترسانی شد.در مجموع مواکب اربعین در کشور عراق در شهرهای نجف، کربلا و کاظمین و سامرا در مسیر پیادهروی بودند.
خبرنگار: مرضیه حافظی فر
انتهای پیام