کد خبر: 4231466
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۲
در جشنواره الگوهای برتر تدریس تأکید شد؛

تفکر در قلب تعلیم و تربیت قرار بگیرد

کارشناس گروه‌های آموزشی و تربیتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر تقویت پرسش‌گری در دانش‌آموزان از معلمان به عنوان عاملان اصلی تعلیم و تربیت یاد کرد و گفت: دبیران درس تفکر و سبک زندگی باید به‌دنبال راهی مؤثر برای قرار دادن تفکر در قلب تعلیم و تربیت باشند.

زهرا دهقان نیری، کارشناس گروه‌های آموزشی و تربیتی درس تفکر و سبک زندگی وزارت آموزش و پرورشبه گزارش ایکنا از لرستان، زهرا دهقان نیری، کارشناس گروه‌های آموزشی و تربیتی درس تفکر و سبک زندگی وزارت آموزش و پرورش در آیین افتتاحیه دهمین جشنواره کشوری الگوهای برتر تدریس درس تفکر و سبک زندگی پایه‌های هفتم و هشتم که امروز، ۲۲ مردادماه با حضور منتخبان مرحله مجازی این جشنواره، داوران و اساتید و جمعی از دانش‌آموزان و معلمان لرستانی در تالار شهید آوینی مجتمع فرهنگی، هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد، با اشاره به اینکه معلمان عاملان اصلی تعلیم و تربیت هستند، گفت: اگر معلمان از عهده این مهم به درستی برآیند، زندگی انسان‌ها در این دنیا بهشت برین می‌شود و به هر میزان که معلم از خود ناتوانی بروز دهد، ساکنان این کره خاکی زیست در فضای جهنمی را تجربه خواهند کرد.

وی با تأکید بر اینکه معلمان برای موفقیت در تعلیم و تربیت و رشد و بالندگی مخاطبان باید در درجه اول نسبت به توصیه‌هایی که به دانش‌آموزان می‌کنند و مهارت‌هایی که به مخاطبان آموزش می‌دهند، عامل و عمل کننده باشند، افزود: سؤالی که ذهن اکثر ما را در کودکی به خود مشغول کرد و الان هم سؤال بسیاری از دانش‌آموزان است و گاهی این سؤال تا آخر عمر بی‌پاسخ می‌ماند، این است درس‌هایی که‌ در مدرسه می‌خوانیم برای چیست و چه کمکی به ما در زندگی می‌کند، چرا به مدرسه و دانشگاه می‌رویم، آیا درس‌های مدرسه برای کودکان و نوجوانان ما سودمند هستند، آیا دیگران باید به پرسش‌های ما پاسخ دهند یا خودمان باید به دنبال پاسخ پرسش‌هایمان باشیم و برای آن‌ها پاسخ پیدا کنیم؟.

دهقان‌نیری ادامه داد: تفکر کردن درباره این سؤالات ما را به این فکر وامی‌دارد که تأثیر کتاب تفکر و سبک زندگی بر پاسخ دادن به این سؤالات چگونه است. آیا تفکر و سبک زندگی یک کتاب دو جلدی است که یکی در پایه هفتم و دیگری در پایه هشتم باید در مدارس تدریس شود و یا اینکه آیا این درس می‌تواند بر تمام دروس تأثیرگذار باشد؟.

کارشناس گروه‌های آموزشی و تربیتی درس تفکر و سبک زندگی با اشاره به اینکه کتاب تفکر و سبک زندگی تنها یک کتاب نیست، اظهار کرد: دبیرانی که این درس را تدریس می‌کنند، با مهارت‌هایی آشنا می‌شوند که می‌توانند در تدریس سایر دروس هم از این مهارت‌ها استفاده کنند.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها در درس تفکر این است که پرسش‌گری در مخاطبان تقویت می‌شود، ادامه داد: دبیران درس تفکر و سبک زندگی باید فضا و موقعیت‌هایی را در کلاس درس ایجاد کنند که دانش‌آموزان بتوانند در آن موقعیت‌ها قرار بگیرند و پرسش کنند و به‌دنبال یافتن پاسخ برای سؤالات خود باشند.

دهقان‌نیری با بیان اینکه دبیران درس تفکر و سبک زندگی باید به‌دنبال راهی مؤثر برای قرار دادن تفکر در قلب تعلیم و تربیت باشند، افزود: دبیران درس تفکر باید پرسش‌گری، ایده‌پردازی، کاوشگری، فعالیت‌های گروهی و مباحث کلاسی را در دانش‌آموزان تقویت کنند.

وی گفت: شما دبیران که در این جشنواره شرکت دارید در واقع یک دوره تجربی از تدریس خود و سایر معلمان بهره‌مند می‌شوید که باید از این تجربیات نهایت استفاده را ببرید چراکه شما مدرسین کشوری درس تفکر و سبک زندگی خواهید بود.

انتهای پیام
captcha