به گزارش ایکنا از لرستان، از کتاب «شمایل پیکار» روایتی از رشادتهای جهادگران جهاد سازندگی استان لرستان در دوران دفاع مقدس و پشتیبانی جنگ جهاد تألیف سید رحمان سهرابی از کارکنان بازنشسته جهاد کشاورزی(سازندگی) لرستان طی مراسمی که امروز، ۱۵ مردادماه در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان برگزار شد، رونمایی شد.
سید رحمان سهرابی، نویسنده کتاب شمایل پیکار در رابطه با چگونگی تألیف این کتاب گفت: «شمایل پیکار» برگرفته از این فرمایش امام خمینی(ره) است که فرمودند: «جهاد شمایل دنیای آزادی و استقلال در عرصه کار و تلاش و پیکار علیه فقر و تنگدستی و رذالت و ذلت است».
وی افزود: این کتاب با موضوع نقش جهاد سازندگی لرستان در دوران دفاع مقدس است که به صورت جمعنگاری، جمعبندی روایتها و مستند کردن این روایتها گردآوری شده و حاصل تلاش و کار شبانهروزی نزدیک به سه سال مؤلف کتاب است.
سهرابی با اشاره به اینکه کتاب مذکور به صورت تاریخ شفاهی گردآوری و راستیآزمایی شده است، ادامه داد: شمایل پیکار با توجه به هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی در هشت فصل گردآوری و تدوین شده است که از جمله عناوین فصلهای این کتاب میتوان به پیروزی انقلاب اسلامی و ایجاد نهادهای انقلابی، تشکیل جهاد سازندگی به روایت مؤسسان این نهاد(سیدنصیرالدین شاهرخی، حسن ایرانپاک، علی سلاحورزی و...)، شروع جنگ تحمیلی و آغاز دفاع مقدس، جنگ شهرها و نقش جهاد سازندگی لرستان در کاهش صدمات و خسارتها و بازسازی مناطق جنگزده، جنگ شهرها و آغاز ساخت پناهگاه در شهرها، گزیدهای از خاطرات برخی از جهادگران و فرماندهان پشتیبانی جنگ، عملکرد پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی در مناطق مختلف و حضور پشتیبانی مهندسی جنگ جهاد سازندگی لرستان در عملیاتهای نظامی اشاره کرد.
این جهادگر لرستانی با بیان اینکه فصل هشتم کتاب نیز شامل چکیدهای از اطلاعات مربوط به شهدای جهادگر، آزادگان جهادگر، جهادگران جانباز و رزمندگان جهادگر استان لرستان است، ادامه داد: از فعالیتهای انجام گرفته توسط جهاد سازندگی لرستان میتوان به مواردی ازجمله ساخت کمپهای موقت اسکان جنگزدهها، کمک به بارگیری و ارسال مهمات جنگی به جبههها، آموزش و ساخت برخی ادوات جنگی برای لشگر ۸۴ پیاده لرستان، ساخت پناهگاه در شهرها، کمک به بازسازی مناطق بمباران شده، احیا، تعمیر و مرمت جادهها، پلها و زمینهای روستایی خسارت دیده از جنگ، ساخت بیمارستان صحرایی اشاره کرد.
این جهادگر لرستانی ادامه داد: متأسفانه در همان اوایل شروع جنگ تحمیلی ۱۷ نفر از جهادگران جهاد سازندگی لرستان در جریان حمل و جابجایی مهمات به پادگان باباعباس بر اثر سانحه تصادف جان خود را از دست دادند و آنچه این واقعه را عمانگیزتر میکند این است که این جهادگران نامشان در ردیف شهدا قرار نگرفت.
در پیشگفتار این کتاب آمده است: «فرمان تشکیل جهادسازندگی از سوی رهبر فقید و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) در شرایطی در خرداد ۱۳۵۸ صادر شد که ۹۵ درصد محرومین و مستضعفین جامعه به ویژه جامعه روستایی از خدمات زیربنایی بیبهره بودند و از طرقی فریاد نیازمندی آنان برای یاریطلبی حاکمان و یاری کنندگان مردمی به آسمان بلند بود.
تشکیل جهادسازندگی به دست جوانان انقلابی آرمانخواه جهادگری که سراپا مشتاق خدمتگزاری به محرومین و مستضعفین بودند، امیدهای فراوانی برای رفع مشکلات، آبادانی و شکوفایی کشور بر اساس رویکردهای مدیریت جهادی به وجود آورد. اما متأسفانه اکنون در فرایندهای تغییرات ساختاری و در شرایط غفلت حفاظت همهجانبه از اینگونه دستاوردهای انقلابی و کارآمد، نهاد مقدس جهاد سازندگی، و میراث آن در ساختاری جدید در قالب وزارت جهاد کشاورزی استمرار پیدا کرده است.
انحلال، ادغام و یا هرگونه اقدام دیگری نه تنها نتوانسته است دستاوردهای فرهنگ و مدیریت جهادی را از اندیشه مطالبهگر جامعه پاک کند، بلکه تقاضا و درخواست برای جستجوی راهکارهای ایجاد کارآمدی در نظام اسلامی متکی به مدیریت جهادی هر روزافزونتر و فریادگری مطالبات، رساتر و بلندتر میشود؛ تا جایی که اکثر نخبگان و مسئولین نظام اسلامی اتفاقنظر دارند که جوانان انقلابی جهادگر مشتاق فلاح نیز پرخروشتر از پیش آماده فعالیت جهادگرانه هستند.
اما آنچه میتوان گفت، این است که؛ امروز بیش از گذشته نیازمند روحیه جهادی و شهادت هستیم تا بتوانیم کشور را حفظ کنیم.جهادگرانی که خود را برای خدمت به محرمین و مستضعفین ایران رها شده از یوغ طاغوت آماده و وقف کرده بودند با شروع جنگ تحمیلی ناخواسته و بر اساس ضرورت پیش آمده، توان و امکانات خود را چند برابر و به دو بخش تقسیم کردند. بخشی در عرصه محرمیتزدایی جوامع روستایی و توسعه کشاورزی و دامداری کشور و بخش دیگر در جبهههای جنگ، جان خود را سپر رزمندگان جان برکف اسلام نمودند و مدال سنگر سازان بیسنگر را از زبان مبارک پیر و مرشد خود دریافت نمودند».
مؤلف ادامه میدهد: آنچه مسلم است مهندسی جنگ جهادسازندگی از کارنامه درخشانی در طول دوران ۸ سال دفاع مقدس برخوردار است که این تجارب ارزشمند، موجب سربلندی انقلاب اسلامی گردید. تلاش بیوقفه جهادگران، این سنگرسازان بیسنگر، ریشه در بهکارگیری فرهنگ جهاد و شهادت در جنگ داشته است و به همین دلیل نیز امام راحل فرمودند: «نقش جهاد سازندگی در جنگ، کمتر از نیروهای نظامی نبوده و نیست و همچنین فرمود: این اقراری است که مکرر از سوی فرماندهان ارتشی و سپاهی ما، یادآور می شد، که اگر جهاد نبود پیروزی با این سرعت به دست نمیآمد.»
در این بین جهادگران جهادسازندگی لرستان نیز با تشکیل ستاد پشتیبانی جنگ، همچون رودخانهای زلال و اما خروشان در دفاع از کیان و شرف و مرزهای ایران اسلامی خود را به اقیانوس و دریای جهادگران و ایثارگران کشور پیوند دادند و در این هشت سال پر التهاب، فعالیتهایی را انجام دادهاند که هرگونه قلم و زبانی یارای نوشتن و یا بیان آن را نخواهد داشت.
انتهای پیام