مهدی امید، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان در گفتوگو با ایکنا از لرستان با اشاره به در پیش بودن چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: موضوع مهمی که باید کنشگران انتخاباتی مدنظر داشته باشند این است که مراقب باشند با بداخلاقیهای انتخاباتی خدشهای به گفتمان انقلاب اسلامی وارد نشود.
وی با بیان اینکه امروزه میلیونها نفر در جهان چشم امیدشان به گفتمان جمهوری اسلامی ایران است و میطلبد این موضوع مورد توجه کاندیداها، عوامل اجرایی، احزاب و گروهها و مردم قرار بگیرد، افزود: گفتمان جمهوری اسلامی طی چهار دهه اخیر توانسته است دو گفتمان لیبرالیسم و مارکسیسم را پس بزند و طرفداران بسیاری را در کشورهای دنیا جذب کند.
امید با اشاره به اینکه این دو گفتمان که برگرفته از مکتب اومانیسم یا همان فردگرایی است معتقدند باید معنویت را از فضای جامعه کنار زد، ادامه داد: در سایه این دو گفتمان دو جنگ جهانی در جهان شکل گرفت و بسیاری از کشورها مورد استثمار و استعمار قرار گرفتند. ادعا داشتند میتوانند جهان را مدیریت کنند و به این بهانه در مسائل داخلی، خارجی و بینالمللی کشورها دخالت میکردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با یادآوری اینکه گفتمان جمهوری اسلامی که از سوی امام راحل(ره) مطرح شد مبتنی بر گفتمان الهی، سیره پیامبران و ائمه معصوم(ع) است که تسلط گفتمانهای اومانیستی انسانگرایانه را نمیپذیرد، جنگ غزه را نماد عینی گفتمانهای شرق و غرب دانست و اظهار کرد: گفتمان جمهوری اسلامی که از پشتوانه نظام فکری پیامبران، علمای شیعه و امامان معصوم(ع) برخوردار بود توانست خیلی سریع در سطح جهان و منطقه جای خودش را باز کند.
امید به اهمیت چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و اینکه نگاه بسیاری از ملتها و کشورهای جهان به این انتخابات است، گفت: چهار قشر شامل انتخابشوندگان، انتخابکنندگان، عوامل اجرایی و جریانها و گروههای سیاسی که در انتخابات مشارکت دارند باید مراقب باشند با پرهیز از بداخلاقیها زمینه را برای برگزاری یک انتخابات با مشارکت حداکثری مردم در کشور فراهم کنند.
وی با بیان اینکه توهین، تهمت و بداخلاقیهای انتخاباتی باعث ایجاد فضای یأس و ناامیدی بهویژه در بین قشر جوان و افرادی که تجربه شرکت در انتخابات را ندارند، میشود، افزود: در جریان شهادت شهید جمهور، آیتالله سیدابراهیم رئیسی 50 کشور جهان اعلام عزای عمومی کردند و این بیانگر این است که گفتمان جمهوری اسلامی در سطح منطقه و جهان جای خود را باز کرده بنابراین همه باید مراقب باشیم در جریان انتخابات طوری عمل کنیم که خدشهای به نظام جمهوری اسلامی وارد نشود.
امید با اشاره به اینکه از اول پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 42 انتخابات در کشور برگزار شده که در مجموع بیش از یک میلیارد رأی به صندوقهای اخذ رأی ریخته شده که نشاندهنده رأی به مشروعیت و جمهوریت این نظام، نزد آحاد مردم ایران اسلامی است، گفت: در همه این انتخابات ملاک صندوق و رأی مردم بوده است، بنابراین ضرورت دارد بازیگران اصلی انتخابات بهویژه نامزدها و طرفداران آنها روی برنامهها متمرکز شوند، سیاهنمایی نکنند، از تخریب شخصیتها و جریانهای سیاسی پرهیز کنند.
مدرس دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه در انتخابات گذشته یکسری بیاخلاقیها را شاهد بودیم که زیبنده نیست و منجر به ایجاد یأس و ناامیدی در مردم خواهد شد، اظهار کرد: برای تحقق مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید دارند لازم است مردم برنامههای کاندیداها را مطالعه کنند و بررسی کنند که از قبل چه برنامههایی داشتهاند و اکنون چه برنامهها و وعدههایی ارائه میدهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه عوامل اجرایی باید برایشان صندوق ملاک باشد، ادامه داد: انقلاب اسلامی ثمره خون شهداست پس ضرورت دارد عوامل اجرایی به رأی مردم احترام بگذارند و هر کاندیدی از سوی مردم انتخاب شد، آنها نیز به این انتخاب احترام بگذارند و آنرا بپذیرند.
این مدرس دانشگاه لرستان با تأکید بر اینکه جریانها و گروههای سیاسی باید از ایجاد فضای دو قطبی در انتخابات به شدت پرهیز کنند، اضافه کرد: در انتخابات ریاست جمهوری که تاکنون در ایران برگزار شده اصولگراها، اصلاحطلبان، عدالتخواهان، اعتدالگرایان و جهادگران عرصه جهاد و شهادت به ترتیب روی کار آمدند و این بیانگر این موضوع است که رأی مردم مهم است و آنچه از صندوق بیرون میآید ملاک است.
وی افزود: نظام تنوع سلایق را پذیرفته و آنچه برایش مهم است رأی مردم است که میطلبد برای پاسداری از خون شهدا بهویژه شهدای خدمت و شهید جمهور ملاک عوامل اجرایی انتخابات رأی مردم باشد و از آرای مردم صیانت و پاسداری کنند.
امید ادامه داد: جریانها و گروههای سیاسی نیز با توجه به شرایط موجود باید یک کنکاشی در فرمایشات امامین انقلاب داشته باشند و از تردیدآفرینی، یأسآفرینی، دو قطبیسازی که منجر میشود به اینکه به گفتمان انقلاب اسلامی چه در داخل و چه خارج از مرزها خدشهوارد شود، خودداری کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه مناظرات به رأی مردم جهت میدهد بنابراین رعایت اخلاق انتخاباتی در مناظرات باید مورد تأکید و توجه جدی باشد، افزود: در این مناظرات شاهد بودیم برنامهها و ارائه نامزدها بهصورت انتزاعی و کلیگویی بود و تمرکز روی برنامههای اجرایی کمتر بود که این یک ضعف در مناظرات این دوره است؛ این در حالی است که در این دوره نامزدها به سمت بلوغ سیاسی و نهادینهشدن فرهنگ مطلوب سیاسی پیش رفتهاند و بر خلاف دورههای قبل که شاهد بودیم جریانهای مختلف تخریبهای زیادی علیه هم انجام میدادند و جناحهای مختلف همدیگر را به دزدی و فساد متهم میکردند در مناظرات از این فضا فاصله گرفتند و کاندیداها بیشتر بر توانمندیهای خودشان و جریانهایی که از آنها حمایت میکنند، تمرکز کردند.
وی با تأکید بر اینکه کاندیداها باید بهجای تخریب و توهین به یکدیگر بر برنامهها متمرکز شوند و از ظرفیتها و رویکردها سخن بگویند و اعلام کنند برای خدمت به مردم و رفع مشکلات کشور چه برنامهای دارند، جایگاه نخبگان علمی و فرهنگی و اساتید حوزه و دانشگاه در تشویق مردم بهویژه نسل جوان به مشارکت حداکثری در انتخابات را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: نخبگان حوزوی و دانشگاهی باید در رابطه با انتخابات جهاد تبیین داشته باشند و برای چهار قشر درگیر در بحث انتخابات تولید محتوا داشته باشند، معیارها و شاخصهای انتخاب اصلح را برای مردم تبیین کنند.
امید با تأکید بر اینکه ضرورت دارد با توجه به تلاش دشمن برای مأیوسکردن نسل جوان از شرکت در انتخابات و کماهمیت جلوه دادن انتخابات، تاریخچه انتخابات در جمهوری اسلامی برای نسل جوان تبیین شود، گفت: جوان ما اگر با تاریخچه انتخابات در ایران آشنا باشد و نسبت به این موضوع آگاهی پیدا کند که در انتخابات ریاست جمهوری در ایران تنوع دیدگاهها و سلایق مختلف اتفاق افتاده است بدون شک در برابر پمپاژ رسانههای جریان سلطه واقعبینانه عمل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه معیارها و شاخصهای انتخاب اصلح در دو بخش عمومی و اختصاصی قابل طرح است، اظهار کرد: مهمترین شاخص و معیاری که برای انتخاب اصلح باید مدنظر باشد اعتقاد به گفتمان جمهوری اسلامی است و مردم باید به توانایی و تخصص کاندیداها نیز توجه ویژه داشته باشند.
انتهای پیام