بهاره امیدزاده، مدیر دارالقرآن شهید «لعبت نادی» خرمآباد در گفتوگو با ایکنا از لرستان با بیان اینکه این دارالقرآن از سال 92 فعالیت خود را در شهر خرمآباد آغاز کرده است، گفت: این دارالقرآن در ساختمانی که توسط پدر شهید لعبت نادی وقف فعالیتهای قرآنی شده است، مستقر است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پنج کلاس آموزش قرآن در این دارالقرآن برپاست که آمار قرآنآموزان هر کلاس بین 15 تا 20 نفر است، افزود: اوایل شروع دوره آمار قرآنآموزان هر کلاس بین 40 تا 50 نفر بود که متأسفانه به دلیل گرمای هوا و نبود امکانات سرمایشی این آمار روند کاهشی به خود گرفت.
امیدزاده با بیان اینکه دارالقرآن شهید لعبت نادی زیر نظر آموزش و پرورش استان فعالیت دارد، ادامه داد: حمایتهای آموزش و پرورش از این دارالقرآن در حد صفر است و متأسفانه علیرغم مراجعات مکرر و درخواست حمایت از آموزش و پرورش، کماکان مشکلات پابرجاست و هیچگونه حمایتی صورت نگرفت.
مدیر دارالقرآن شهید لعبت نادی با اشاره به اینکه کولرهای قدیمی و فرسوده این دارالقرآن جوابگو نیست این در حالی است که تجهیزات آموزشی موجود نیز در شأن دارالقرآن نیست، اظهار کرد: بسیاری از والدین وقتی محرومیت این دارالقرآن را مشاهده میکنند رغبتی برای حضور فرزندانشان در کلاسهای قرآن ندارند و حتی قرآنآموزان نیز رغبت لازم برای حضور در کلاسهای فرسوده و فاقد امکانات و تجهیزات را ندارند.
وی افزود: در طول این یک دهه که از فعالیت این دارالقرآن میگذرد اگر آموزش و پرورش هر چند سال یکبار یک مشکل از مشکلات این دارالقرآن را حلوفصل میکرد امروز با کوهی از مشکلات و کمبودها و یک دارالقرآن با امکانات فرسوده و کهنه مواجه نبودیم.
این بانوی فعال قرآنی اضافه کرد: شایسته است برای جذابیت دارالقرآنها اهمیت ویژهای قائل شد، چراکه در کلاسها و ساختمانهای فرسوده، برپایی دورههای آموزش قرآن کارایی لازم را نخواهد داشت و برعکس قرآنآموزان را دلزده خواهد کرد.
امیدزاده با بیان اینکه حتی نقاشی و رنگآمیزی این دارالقرآن مناسب نیست و ظاهر ساختمان بهگونهای نیست که بتوان نام آن را دارالقرآن گذاشت، گفت: از سال گذشته که مدیریت این دارالقرآن را برعهده گرفتم بارها در جلساتی که در آموزش و پرورش برپا میشد مشکلات و کمبودهای دارالقرآن را منعکس کردم و آنها قول مساعدت دادند اما آن قولها هیچ وقت عملی نشد و این میرساند که متأسفانه اغلب مدیران اهمیت و ارزشی برای فعالیتهای قرآنی قائل نیستند و جلسات نیز فقط با هدف ارائه گزارش و آمار انجام میشود.
مدیر دارالقرآن شهید لعبت نادی خرمآباد با تأکید بر اینکه دارالقرآنها باید جذابیت داشته باشد، رنگآمیزی و نقاشی آنها مناسب و در شأن قرآن باشد، ادامه داد: قرآنآموز وقتی در کلاس قرآن شرکت میکند باید برای این حضورش احترام قائل شد نباید با سهلانگاری و بیتوجهی به مکانی که او در آن قرار میگیرد زمینه افسردگی و دور کردن او از قرآن را فراهم کرد؛ متأسفانه دارالقرآنها، مؤسسات و خانههای قرآن جذابیت لازم برای قرآنآموز را ندارند.
وی با بیان اینکه قرآنآموز ما نباید در تابستان از نبود وسایل سرمایشی و زمستانها از نبود وسایل گرمایشی مجبور به تحمل گرما و سرمای شدید باشد، اضافه کرد: در حال حاضر ابتداییترین وسلیه برای دارالقرآن داشتن شیرآلات آب و داشتن یک یخچال یا آب سردکن است که متأسفانه دارالقرآن شهید لعبت نادی از داشتن ابتداییترین امکانات نیز محروم است و شیرآلات فرسوده و یخچال خراب تنها داشتههای این دارالقرآن است.
امیدزاده با بیان اینکه در این دارالقرآن طرحهای قرآنی موفقی اجرا شده، در جذب قرآنآموز همواره موفق عمل کرده است که گزارش و فیلم و عکسهای مربوط به آن نیز بارها در جلسات آموزش و پرورش ارائه شده است، گفت: لازم است قرآنآموزان را تشویق کنیم تا رغبت و انگیزه آنان نسبت به حضور در کلاس قرآن بالا برود؛ با وجود اینکه آموزش و پرورش بارها وعده جایزه و تشویق قرآنآموزان را داده است، اما این وعدهها در حد همان وعده باقی ماند و هیچگاه عملی نشدند.
انتهای پیام