راه‌اندازی سامانه کسر هوشمند زکات در چهارمحال‌وبختیاری
کد خبر: 4070578
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۷

راه‌اندازی سامانه کسر هوشمند زکات در چهارمحال‌وبختیاری

سامانه کسر هوشمند زکات از طریق سامانه خرید گندم (سیفا) با همکاری اداره‌کل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال‌وبختیاری و جهاد کشاورزی استان راه‌اندازی شد.

شورای زکات

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، جاسم محمدی فارسانی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره)، امروز، ۲۲ تیرماه در جلسه مشترک شورای اقامه نماز و شورای زکات چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت تبلیغات محیطی و فرهنگ‌سازی در خصوص زکات، اظهار کرد: در شش ماهه دوم سال گذشته و از ابتدای امسال توجه ویژه‌ای نسبت به این مقوله وجود داشته و تولید مستندات فاخر با موضوع زکات یکی از این اقدامات بوده است که این ریل‌گذاری برای مسیر فرهنگ‌سازی زکات انجام شده است.

فرهنگ‌سازی زکات در استان

وی با ذکر اینکه تهیه دفترچه محاسبه زکات برای افراد یکی دیگر از اقدامات دبیرخانه شورای زکات استان بوده است، ادامه داد: بر این اساس، نظر علما و بزرگان در این دفترچه به سمع و نظر مردم می‌رسد و این نوعی اقدام در جهت فرهنگ‌سازی امر زکات است. حدود پنج هزار نسخه از این دفترچه تهیه در بین مؤديان زکات توزیع و نیز بنرهای تبلیغی پرداخت زکات در اکثر مساجد استان نصب شده است.

محمدی با یادآوری پرداخت زکات فطریه و همکاری‌ دستگاه‌های مختلف برای جمع‌آوری متمرکز این مبالغ، بیان کرد: خوشبختانه با این هم‌افزایی و همکاری، امسال قریب به سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان زکات فطره جمع‌آوری و در همان روز بلافاصله به حساب نیازمندان و مددجویان کمیته امداد واریز شد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان گفت: در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت مبلغان و مساجد برای جمع‌آوری زکات، همکاری خوبی با اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان صورت گرفت و سال گذشته ۱۷۰ میلیون تومان به مبلغان زکات پرداخت شد.

محمدی تصریح کرد: برنامه‌ریزی برای برگزاری همایش ملی زکات با میزبانی چهارمحال‌وبختیاری انجام شده و این همایش ملی با حضور حدود ۶۰۰ میهمان از خارج از استان در ۱۰ شهریورماه برگزار خواهد شد.

مدیرکل کمیته امداد استان با اشاره به همکاری کمیته امداد و جهاد کشاورزی استان در راستای راه‌اندازی سامانه کسر هوشمند زکات از طریق سامانه خرید گندم (سیفا)، توضیح داد: سازوکار این سامانه به این ترتیب است که اطلاع‌رسانی به کشاورزان از طریق جهاد کشاورزی و پیش از موعد خرید تضمینی گندم انجام می‌شود و این افراد فُرم رضایت‌مندی خود را پس از مطالعه شرایط و احکام زکات واجب و مستحب تکمیل و اعلام می‌کنند.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی هاشمی، قائم‌مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) استان ضمن ارائه گزارشی جامع از اقدامات این شورا در جهت جمع‌آوری زکات در خصوص سامانه کسر هوشمند زکات در استان، گفت: پس از توجیه کشاورزان و تکمیل فرم‌هایی که جهت اعلام رضایت در اختیار آنان قرار می‌گیرد، فرم‌های تکمیل شده توسط نماینده شورا با مکاتبه رسمی به مراکز خرید رسمی ارسال می‌شود تا هنگام تحویل گندم، مبلغ زکات از پول کشاورزان کسر و به حساب متمرکز معرفی شده از سوی دبیرخانه شورای زکات واریز شود.

هاشمی تصریح کرد: البته ایراداتی به این طرح وارد است که از جمله می‌توان به مشخص نبودن مرجع تقلید کشاورز اشاره داشت که نیاز به تأمل بیشتری دارد؛ در این راستا دو جلسه با مسئولان استان در سازمان تعاون روستایی و اداره‌کل کمیته امداد استان برگزار شد و امروز این دیدگاه‌ها جمع‌بندی و نتیجه‌گیری می‌شود.

انتهای پیام
captcha