به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سامانه ۴۰۳۰ ستاد ملی مقابله با کرونا، مجید حاجیفرجی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه شستن سبزیجات با مواد ضدعفونی کننده مرسوم میتواند آلودگیهای آن را پاک کند، گفت: با قرار دادن سبزیجات به مدت دو دقیقه در مایکرویو یا پختن سبزیجاتی که نیاز به پختن دارند آلودگی حتما برطرف میشود و نگرانی ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد: در مورد خشکبار نیز توصیه ما این است که آن را در یک کیسه به مدت ۴ دقیقه در مایکرویو قرار دهند، چون جابجایی مولکول اتفاق میفتد و دما به بالای ۵۰ درجه میرسد ویروسها کشته میشوند و مشکلی پیش نمیآید.
فرجی اضافه کرد: در مواردی که مایکرویو در اختیار افراد نیست توصیه شده در قابلمه دو قاشق آب بریزند و روی حرارت بگذارند تا بخار ایجاد شود و خشکبار را به آن اضافه کرده و صبر کنند تا آب خشک شود. سپس با قراردادن در هوای آزاد دوباره خشک کنند. در این صورت خشکبار ضدعفونی شده میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد ضدعفونی کردن نان برای ایمنسازی بهداشتی در برابر کرونا ویروس، گفت: در مورد نان نمیتوان ضدعفونی کامل انجام داد، البته در زمان پخت، چون دمای پخت بالای ۵۰ درجه است مشکل زیادی وجود ندارد، اما توصیه میشود به ویژه بعد از پخت که نان روی سطوح قرار میگیرد نکات بهداشتی رعایت شود.
وی اظهار کرد: مردم اگر نگران آلودگی هستند که ترجیح هم همین است بهتر این است برای برداشتن نان از پارچه یا سفره پارچهای که تمیز است استفاده کرده و نانها را روی آن با دست تمیز و دستکش منتقل کنند، در خانه هم نانها را بعد از سرد شدن درون نایلون بستهبندی کنند.
فرجی افزود: باز هم اگر کسی در منزل بیمار دارد و نگرانی بیشتری برای استفاده از نان دارند میتوانند آن را درون توستر قرار دهند تا بالای ۵۰ درجه حرارت ببیند و بعد با دست تمیز به پارچه تمیز منتقل شود تا آلودگی نداشته باشد.
انتهای پیام