برگزاری مراسم بزرگداشت حجت‌الاسلام بابایی در خرم‌آباد
کد خبر: 3587046
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳

برگزاری مراسم بزرگداشت حجت‌الاسلام بابایی در خرم‌آباد

گروه اجتماعی: مراسم بزرگداشت روحانی مبارز انقلابی حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی بابایی معروف به «شیخ الله» امروز، 16 فروردین‌ماه در مدرسه علمیه کمالیه خرم‌آباد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، این مراسم از ساعت 10 امروز چهارشنبه، 16 فروردین‌ماه به‌همت دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان، استانداری و حوزه کمالیه خرم‌آباد آغاز شد.
مداحی سیدهادی سهرابی، مداح اهل‌بیت عصمت و طهارت، قرائت قرآن توسط عزت‌الله گوشه‌ای و سیدحمید مصطفایی و سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین سوری، امام جمعه پلدختر از دیگر قسمت‌های این مراسم بود.
حجت‌الاسلام علی رحمتی، مدیر مدرسه علمیه امام رضا(ع) شهرستان پلدختر در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا لرستان با بیان این‌که مرحوم بابایی شخصیتی بود که در ابعاد مختلف، اخلاقی، علمی، سیاسی، اجتماعی و... منشاء خدمات ارزنده بود، گفت:‌ آن عالم گرانقدر از لحاظ سیاسی دارای بصیرت بالایی بود، به گونه‌ای که در مبارزه با طاغوت از سربازان و مبارزان مکتب حضرت امام خمینی(ره) بود و مبارزات ستم‌شاهی مردم را در شهرهای قم ،خرم‌آباد و پلدختر رهبری می‌کرد.
وی با اشاره به این‌که مرحوم بابایی در طول هشت سال دفاع مقدس علاوه‌بر خدمت در سنگر تبلیغ، یاری‌گر رزمندگان در جبهه‌ها بود، افزود:خدمات آن مرحوم در جبهه‌های هشت سال دفاع مقدس و پس از آن در مسئوليت بنیاد مهاجران جنگ تحمیلی از فعالیت‌های درخشان در عرصه‌های اجتماعی است.
مدیر مدرسه علمیه امام رضا(ع) پلدختر با اشاره به خدمات بی‌بدیل آن عالم بزرگوار در سنگر تعلیم و تبلیغ، اظهار کرد: وی مؤسس مدرسه علمیه امام صادق(ع) شهرستان پلدختر بود و طی ۲۵ سال مدیریت این مدرسه، صدها طلبه فاضل، اهل علم و خدمتگزار را تربیت نمود که اکنون در جامعه منشاء خدمات ارزنده‌ای هستند.
حجت‌الاسلام رحمتی با اشاره به این‌که آن عالم وارسته و پرتلاش با ساخت و احداث مساجد متعدد در شهرستان پلدختر و روستاها منشاء اثرات خیر و برکت در بین مردم بوده است، گفت: آن مرحوم همواره با گذشت، عدالت، جوانمردی و اخلاق نیکو با مردم برخورد می‌کرد و در جهت تکریم طلاب و مردم با سعه‌صدر رفتار می‌نمود.
وی با بیان این‌که مرحوم بابایی برای طلاب و جایگاه آنان اهمیتی ویژه قائل بود، اضافه کرد: مؤسس فقید مدرسه علمیه امام رضا(ع) پلدختر، در جلسات درس اخلاق پا به پای طلاب شرکت می‌کرد و در راستای شاگردپروری گام برمی‌داشت.
مدیر مدرسه علمیه امام رضا(ع) پلدختر در پایان ولایت‌مداری را از ویژگی‌های بارز آن عالم گرانقدر برشمرد و گفت:وی همواره از شیفتگان دفاع از حریم ولایت و رهبری بود و در جهت تربیت طلابی مهذب و ولایت‌مدار گام برمی‌داشت.
یادآور می‏‎شود، روحانی مبارز انقلابی حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ «علی بابایی» معروف به «شیخ‌الله» اوایل فرودین‌ماه جاری که به‌علت بیماری در بیمارستان تهران بستری بود دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
حجت‌الاسلام و المسلمین شیخ علی بابایی سال ۱۳۱۴ در پلدختر متولد شد و تخصص ایشان فقه و اصول، تفسیر، الهیات و معارف اسلامی بود.
تحصیلات ابتدایی را در پلدختر گذرانده و در سال ۱۳۳۳ وارد حوزه علمیه خرم‎آباد می‎شود و از سال ۱۳۳۳ تا ۱۳۴۲ در آنجا می‎ماند که چندین سال از محضر آیت‎الله کمالوند بهره می‎برد.
از سال ۱۳۴۲ به قم مهاجرت کرد و در محضر اساتید آنجا به کسب علوم دینی می‎پردازد و ضمن تحصیل در کلاس‎های مقطع خارج حضرت امام نیز شرکت می‎کند.
همان سال‎ها با علمای قم همراه می‎شود و مبارزه علیه رژیم پهلوی را آغاز و ۱۶ سال این مبارزه ادامه می‎یابد.
در جریان حمله فیضیه به شدت مصدوم و ضرباتی به فک و کتفشان وارد می‎شود. درمان وی سه سال به طول می‎انجامد گرچه هنوز هم آثار آن تا پایان عمر موجود بود.
وی بعد از انقلاب مسئولیت‎هایی از جمله مسئول امور مهاجرین، ریاست عقیدتی سیاسی ‎لشکر خرم‎آباد و پادگان منهج بروجرد و …. را می‎پذیرد؛ همچنین مدیریت حوزه علمیه امام صادق(ع) پلدختر را بر عهده داشت.
وی بیش از ۱۵ مسجد را در منطقه بنیانگذاری کرد و از کتاب‎های نوشته شده توسط ایشان می‎توان به «بهداشت صورت»، «در مرگ ‎عزیزان چه باید کرد»، «زندگینامه محدث جزایری»، «زندگینامه» و مقالاتی چون «وجدان کاری در اسلام» اشاره کرد.
از اساتید ایشان می‎توان به امام خمینی(ره)، آیت‎الله مشکینی، فاضل لنکرانی، نوری همدانی، مجلسی و… اشاره کرد.
captcha