کد خبر: 2676671
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
رئیس عقیدتی ناجای خرم‌آباد:

تمسک به سیره پیامبر(ص)، بهترین عامل وحدت‌بخش مسلمانان است

گروه اندیشه: زندگی نورانی پیامبر اکرم(ص) که قرآن کریم از ایشان به‌عنوان الگوی حسنه یاد کرده است، سراسر نور و هدایت است که می‌تواند در تمام ابعاد زندگی برای همه آزادگان جهان راهگشا باشدو محوری برای حفظ وحدت جهان اسلام و مسلمین است.

حجت‌الاسلام یدالله گوهری، رئیس عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی خرم‌آباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، گفت: با توجه به این‌که امروز که نیت شوم دشمنان اسلام در رابطه با تفرقه‌افکنی میان ادیان و مذاهب اسلامی برهمگان آشکار شده، آیا راهکاری غیر از وحدت می‌تواند پاسخی دندان‌شکن برای دشمنان باشد و به پیشبرد اهداف مسلمانان بیانجامد؟.

لزوم برجسته کردن مشترکات دینی توسط رسانه‌ها، علما و نخبگان مسلمان

وی در رابطه با شفاف‌سازی پیرامون مفهوم وحدت مذاهب، تصریح کرد: منظور از وحدت، یکی کردن مذاهب سراسر جهان نیست بلکه پرداختن به امور مشترک است، لذا رسانه‌ها و صاحبان قلم، علما و نخبگان مسلمان باید باید آموزه‌های اصلی دینی در بعد معرفتی و عملی را برجسته کنند تا همه حول محور توحید به انسجام و هماهنگی دست پیدا کنیم.

هم‌افزایی کشورهای مسلمان برای حفظ منلفع مشترک

حجت‌الاسلام گوهری بیان کرد: کشورهای اسلامی با به اشتراک گذاشتن منافع فرهنگی، اقتصادی و سیاسی خود می‌توانند به وحدتی همه‌جانبه و منافعی مشترک دست یابند و با اقتدار در مقابل دشمن مشترک ایستاده و توطئه‌های آنان را خنثی کنند. مسلمانان باید به قرآن و سنت قولی و فعلی پیامبر(ص) که می‌تواند الهام‌بخش وحدت مسلمین باشد تمسک بجویند.

رئیس عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی خرم‌آباد با بیان این‌که خداوند متعال در قرآن کریم نیز خواستار وحدت مسلمانان است، تصریح کرد: عمل به سیره نبی مکرم اسلام که خداوند در آیه 21 سوره مبارکه احزاب از ایشان به‌عنوان الگوی حسنه یاد کرده است، بهترین عامل وحدت‌بخش در دنیاست.

منشور سیاسی جامعه نبوی، منبعی غنی که باید مورد توجه قرار بگیرد

حجت‌الاسلام گوهری منشور سیاسی جامعه نبوی را یکی از منابع غنی و کاربردی برای وحدت مسلمانان دانست و افزود: پیامبر اعظم(ص) برای ایجاد وحدت در فضای آشفته‌ای که آن زمان در مدینه حاکم بود، منشور مدینه که مورد تأیید و تصویب همه جناح‌ها و احزاب مدینه بود را در سه بخش روابط مسلمانان اوس و خزرج(دو قبیله اصلی مدینه)، مسئولیت‌های متقابل انصار و مجاهدین و قرارداد ترک  تعرض میان مسلمانان و یهودیان تدوین کرد. 

ضرورت درس‌آموزی از نحوه برخورد پیامبر(ص) با مخالفان

وی با اشاره به ضرورت درس‌آموزی از نحوه برخورد پیغمبر اکرم(ص) با مخالفان عصر خویش، اظهار کرد: پیش از هجرت به مدینه، زمانی‌که دولت پیامبراعظم(ص) تشکیل شد، سه جریان سیاسی کفار و مشرکان مکه، اهل کتاب به‌ویژه یهود و منافقان(حلقه وصل دو جریان کفار و اهل‌کتاب) در مقابل پیامبر اکرم(ص) ایستاده و به مبارزه پرداختند اما پیغمبر(ص) در نهایت تدبیر و دوراندیشی و حفظ مصلحت و وحدت اسلام، با هر گروهی رفتاری متناسب با شرایط و اقتضائات زمانه و بدون افراط و تفریط داشت.

حجت‌الاسلام گوهری ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) قواعدی براساس شرع برای برخورد با منافقان در نظر گرفته بود وگاه با برخوردهای فرهنگی، امربه معروف و نهی از منکر و گاه نیز با برخورد قهری به مقابله با آن‌ها می‌پرداخت ولی هیچ‌گاه بی‌رحمانه به آن‌ها حمله و یا ظلم نکرد و کسی را بیش از حد لازم مجازات نمی‌کرد.

رئیس عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی خرم‌آباد اضافه کرد: با ظهور اسلام در مدینه جمعی از منافقان تصمیم گرفتند که در برابر مسجد مسلمانان مسجدی بسازند و آن‌جا را پایگاهی برای توطئه علیه اسلام قرار دهند لذا حزب نفاق در غیاب پیامبر(ص) مسجد را ساختند ولی نبی مکرم اسلام(ص) پس از بازگشت از جنگ تبوک از نیت آنان که این مسجد را برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان ساخته‌اند آگاه شد به همین دلیل دستور داد مسجد را تخریب کنند.

وحدت باید مهم‌ترین راهبرد جهان اسلام در این برهه از زمان باشد

حجت‌الاسلام یدالله گوهری عنوان کرد: جنایات و ظلم‌هایی اعم از جنگ و خون‌ریزی، کشتار،  آوارگی و نسل‌کشی مسلمانان بی‌گناه که در دنیای امروز در حال رخ دادن است اهمیت وحدت دنیای اسلام و مسلمانان را دوچندان می‌کند و به نظر می‌رسد در این برهه از زمان هیچ شاه‌راهی غیر از وحدت نمی‌تواند راه‌ برون‌رفت ما از این مسائل و مشکلات باشد.

تفرقه عامل شکل‌گیری گروهک‌های تروریستی داعش

وی تصریح کرد: باید به این نکته توجه کنیم که همین تفرقه فکری وعملی میان مسلمانان بود که اجازه جولان به گروهک‌های تروریستی مانند داعش را داده است؛ بدین ترتیب که دشمنان با سوءاستفاده از شکاف و اختلاف میان مسلمانان بذر تفرقه و تخم افراطی‌گری و تکفیری را کاشتند که نتیجه آن مولود نامبارکی مثل سلفی‌ها و تکفیری‌ها بود که امروز با پرچم توحید و بنام اسلام به ضایع کردن احکام دین پرداخته و جنایات وحشیانه‌ای را برای وارونه جلوه دادن تصویر اسلام به دنیا مرتکب می‌شوند.

حجت‌الاسلام گوهری بیان کرد: آثار سوء عدم وحدت حتی برای خانواده به‌عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی نیز آسیب‌زاست و خانواده‌ای که در بین اعضای آن وحدت نباشد رو به فروپاشی می‌رود حال تصور کنید اگر این عدم اتحاد در سطح کلان لحاظ شود، چقدر آسیب‌زا خواهد بود.

رئیس عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی خرم‌آباد بیان کرد: مقام معظم رهبری  در سال 1392، نسبت به ایجاد  خطر اختلاف فرقه‌ای و تنش میان شیعه و سنی به‌عنوان یکی از راهبردهای اساسی دشمنان اسلام در منطقه هشدار داده و از آن به آتش زیر خاکستر تعبیر کرده است لذا ما باید مراقب باشیم که با جدایی مذاهب اسلامی شرایط را برای ظهور قارچ گونه جریان‌های تکفیری که به‌وسیله بعضی از کشورهای فریب‌خورده و دشمنان دیرینه اسلام مانند صهیونیست، آمریکا و اسرائیل حمایت می‌شوند، هموار نکنیم.

نتیجه‌بخشی بیداری اسلامی مستلزم حفظ بیش از پیش وحدت است

حجت‌الاسلام گوهری بیان کرد: امروز بیداری اسلامی یکی از مهم‌ترین ثمرات وحدت در در دنیای اسلام است که با آگاهی و بصیرت مردم مسلمان و تلاش بی‌شائبه علما و دانشمندان رقم خورده است  و هرگز این نور بصیرت خاموش نخواهد شد، هرچند دشمنان در مقطع کوتاهی بخواهند آن منحرف کنند ولی نمی‌توانند آن را متوقف کنند ولی دستیابی به نتیجه دلخواه مستلزم حفظ بیش از پیش وحدت مسلمین است.

وی در پایان اذعان کرد: در طول تاریخ همواره جهان اسلام با مسئله تفرقه و اختلاف مواجه بوده ولی هرجا مسلمانان متحد شدند و قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) تمسک جستند خطر و فتنه دشمن را دفع کردند لذا امید است که ما هفته وحدت را غنیمت شمرده و با تأسی از الگوی جامع بشریت، حضرت محمد مصطفی(ص)، بر وحدت بیش از پیش جهان اسلام و مسلمین دامن بزنیم.    

captcha