کد خبر: 4296344
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹
دبیر بخش عکس چهاردهمین سوگواره ملی «مَحرَمِ مُحرم» بیان کرد

سوگواره «مَحرَمِ مُحرم»؛ بهترین بستر برای ارائه آثار هنری

مهدی آزادبخت با اشاره به اینکه ارائه آثار سوگواره «مَحرَمِ مُحرم» فرصتی است که هنرمندان آثار خود را محک بزنند، گفت: بهترین بستر برای ارائه آثار هنری رویدادهای رقابتی مانند این سوگواره است.

مهدی آزادبخت، دبیر بخش عکس سوگواره ملی «مَحرَمِ مُحرم»مهدی آزادبخت، دبیر بخش عکس چهاردهمین سوگواره ملی «مَحرَمِ مُحرم» در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، با اشاره به اینکه در رابطه با واقعه‌ی کربلا و قیام امام حسین(ع) طی قرن‌ها، هر طایفه‌ای از طوایف بشری با ادبیات، زبان و لحن خود قرائتی از فجایع رخ داده بر خانواده مطهر پیامبر اسلام(ص) داشته‌اند. مورخین، فقها، حکما، دین‌پژوهان، سیاستمداران و .... چنانچه شیخ بهایی علیه رحمة سروده: «هر کس به زبانی صفت حمد تو گوید/ بلبل به غزل‌خوانی و قمری به ترانه»، اظهار کرد: هر کدام از این طوایف مخاطب خاص خود را دارند، اما زبانی که جهان شمول‌تر از هر زبان دیگری است و در پذیرش و درک مخاطب موفق‌تر است، زبان دلپذیر هنر است.

وی با اشاره به اینکه معجزه هنر این است که گاهی اقیانوسی از معانی را در یک بیت شعر، یک فریم عکس یا یک طرح گرافیکی مندرج می‌بینیم، ادامه داد: غلو نیست اگر بگویم حافظ علیه رحمه در همین دو بیت بخش عمده‌ای از فاجعه‌ی کربلا را روایت کرده است: 
رندانِ تشنه‌لب را، آبی نمی‌دهد کس
گویی ولی‌شناسان، رفتند از این ولایت

در زلفِ چون کمندش، ای دل مپیچ کآن جا
سرها بریده بینی، بی‌جرم و بی‌جنایت

آزادبخت با اشاره به اینکه زبان طایفه هنرمندان برای پرداختن به موضوع محرم و امام حسین(ع) زبان هنر است و هنر هم تا زمانی که ارائه نشده هیچ ارزشی ندارد. مگر اینکه در معرض مخاطب قرار گیرد، تصریح کرد: ارائه آثار هنرمندان در رویدادهایی مانند سوگواره ملی «مَحرَمِ مُحرم» علاوه بر استفاده مخاطبان، برای هنرمند هم فرصتی است که آثار خود را در کنار دیگر هنرمندان محک زده و به نقاط قوت و ضعف خود پی ببرد.

دبیر بخش عکس چهاردهمین سوگواره ملی «مَحرَمِ مُحرم» ادامه داد: بهترین بستر برای ارائه آثار هنری رویدادهای رقابتی مانند سوگواره مَحرَمِ محرم است به شرط اینکه در تدوین فراخوان و مراحل مختلف داوری و ارائه آثار در نمایشگاه‌های آن حرفه‌ای عمل شود و در پایان از برگزیدگان به شکلی که انگیزه‌بخش باشد تقدیر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ارتقا و تقویت هویت دینی به عوامل مختلفی بستگی دارد که بخش عمده‌ آن وابسته به سلوک فردی و عنایت خداوند متعال است، بیان کرد: آثار تولید و ارائه شده در این رویدادها می‌تواند گاهی تلنگری برای مخاطبی که مشغول موضوعات دیگری شده و فراموش کرده چه معانی بدیعی در فرهنگ ملی و دینی ما نهفته است، باشد. همین امر می‌تواند زمینه‌ای برای مطالعه و تحقیق بیشتر او فراهم کند. 

آزادبخت افزود: تنوع زبانی به واسطه شاخه‌های مختلف هنری پرداخته شده در این برنامه‌ها می‌تواند کثرت مخاطب را در پی داشته باشد. مخاطبی که پیش از این نتوانسته بود زبان مشترکی برای ارتباط با مفاهیم اصیل دینی پیدا کند برای تولید آثار ارائه شده در این جشنواره یا سوگواره‌ها نیازمند به تحقیق و پژوهش نسبی در پیشینه و تعاریف سوژه است و همین امر موجب افزایش آگاهی و دانش نسبی هنرمندان شرکت‌کننده خواهد شد.

انتهای پیام
captcha