به گزارش ایکنا از لرستان، حجتالاسلام مجید مؤیدی، مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای لرستان، امروز 28 تیرماه، در جلسه شورای فعالیتهای قرآنی دانشگاههای لرستان، با اشاره به اینکه محیط علمی دانشگاههای ما در حوزه قرآن کریم به جدیت و تلاش بیشتر نیاز دارد، اظهار کرد: شاید کمتر به این مسئله مهم توجه شده باشد که بسیاری از معضلات امروز دانشگاههای ما با گسترش معارف قرآن در محیطهای متعددی که با آن سر و کار داریم قابلیت درمان و برطرف شدن دارد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای قرآنی قابل قبولی در محیطهای دانشگاهی در حوزههای دانشجویی، اساتید و کارکنان بهعنوان ظرفیت نهفته است که باید متولیان فرهنگی دانشگاهها آن ظرفیتهای غیر عملیاتی را به صحنه آورده و از آن استفاده کنند، بیان کرد: در بررسی اجمالی که از دانشگاههای استان داشتیم آمار امیدوارکنندهای از میزان حافظان، قاریان و فعالان قرآنی مشخص شد.
مؤیدی با اشاره به اینکه آن چیزی که امروز بهعنوان فعالان قرآنی در دانشگاهها داریم، ظرفیت مشخصی است، ادامه داد: در دانشگاههای استان حدود 11 نفر حافظ کل قرآن کریم، 20 تا 30 نفر حافظ یک جزء، 9 نفر حافظ 10 تا 20 جزء، 16 نفر حافظ 5 تا 10 جزء و 17 نفر حافظ یک تا 5 جزء قرآن کریم در میان دانشجویان و اساتید وجود دارد که میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای لرستان ادامه داد: در عرصه فعالان قرآنی نیز در حوزه تفسیر و دارای مدرک 38 نفر از اساتید و کارکنان دارای مدرک دکترای علوم قرآنی، 34 نفر فوق لیسانس علوم قرآنی، 85 نفر لیسانس و 31 نفر فوق دیپلم و دیپلم داریم که شاید ما از آنها غافل هستیم.
وی افزود: با اطلاعرسانی که انجام شده 146 نفر دانشجوی رشته علوم قرآنی در سطح دانشگاههای لرستان وجود دارد که امروز فعال هستند و از اساتید نیز چهار عضو رسمی هیئت علمی در دانشگاههای مختلف با مدرک علوم قرآنی است.
مؤیدی با اشاره به اینکه در تمام دانشگاهها شاهد حضور فعالان قرآنی بهعنوان ظرفیت خفته هستیم که نیاز به فعالشدن دارند، تصریح کرد: در دانشگاه لرستان حدود 76 نفر حافظ قرآن، دانشگاه فرهنگیان 27 نفر، دانشگاه آزاد 25 نفر، دانشگاه جامع علمی کاربردی 20 نفر، دانشگاه پیامنور 17 نفر، دانشگاه ملی مهارت 11 نفر و دانشگاه آیتالله بروجردی 10 نفر حافظ قرآن کریم و در دانشگاه علوم پزشکی نیز که به نظر میرسد به اطلاعرسانی بیشتری نیاز دارد، مقداری ثبت نامیها کمرنگ بوده است.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای لرستان با بیان اینکه این آمارها مسئولیت ما را در حوزه فعالیتهای قرآنی در عرصه دانشگاه سنگینتر میکند، بیان کرد: اصل فعالیت قرآنی در عرصه دانشگاهی یک امر کاملاً ضروری است، اینکه مقام معظم رهبری تأکید میکنند ریشه و درمان مشکلات و گرفتاریهای جامعه را میتوانیم از قرآن استخراج کرده و استفاده کنیم، زمینهسازی بخشی از این اتفاق برعهده متولیان فرهنگی است که خود ما هستیم.
مؤیدی اظهار کرد: بهعنوان مسئولان دانشگاهی جدای از اینکه یک وظیفه اداری در عرصه فرهنگ نسبت به قرآن داریم، یک وظیفه شرعی و الهی نیز در این زمینه داریم، هرچقدر معارف قرآنی در حوزه دانشگاه و آموزش عالی کمرنگ باشد بخشی از تقصیر به سمت ما متوجه میشود. باید طوری کار کنیم که روح قرآن بتواند در دانشگاهها و فضای آموزش عالی دمیده شود، چارچوب امورات اداری ما نباید خالی از امورات الهی باشد.
انتهای پیام