به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در لرستان، حجتالاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرمآباد شامگاه شنبه، 25 اسفندماه در مراسم تجلیل از خیران استان لرستان با تبریک ولادت کریم اهلبیت، گفت: حضرت امام حسن(ع)، بیست و پنج بار پیاده به زیارت خانه خدا مشرف شدند و چندین بار اموالشان را تقسیم کردند و بخشیدند.
وی با اشاره به برخی از فضائل و خصائص زندگی آن امام همام در مورد جایگاه رفیع خیران، اظهار کرد: ذات اقدس باری تعالی خیر محض است و در واقع اولین خیر خداوند تبارک و تعالی است و هر چه از خداوند هم صادر بشود خیر محض است، خدای متعال جهان را آفریده و جهان سراسر خیر است و جز خیر نمیآفریند، شر هنگامی پیدا میشود که مخلوقات از قوانین آفرینش منحرف شوند و نعمتهای الهی را نابجا مصرف کنند.
شاهرخی با اشاره با اینکه برای ترغیب و تشویق مردم به احسان و نیکوکاری، خداوند در آیات بسیاری با بیان آثار و نقش آن در زندگی دنیوی و اخروی بشر و همچنین پاداشهایی که برای آن در نظر گرفته میشود، میکوشد تا راه و روش مردم را به این سو گرایش دهد، اضافه کرد: در یکی از آیات شریفه در سوره مبارکه توبه میفرماید: پیامبر و کسانی که به او ایمان آوردند، با اموال و جانهایشان جهاد کردند؛ و همه نیکیها برای آنهاست؛ و آنها همان رستگارانند و این در حالی است در میان رویداد هایی که در عالم به وقوع میپیوندد، اهدا کردن جان توسط انسان برای آرمانهای الهی و اهدا کردن مال که انسان این مال را در راه اهداف انسانی، اهداف الهی و نوعدوستی تقدیم میکند در واقع عالم و گردش آن بر این امور میچرخد.
امام جمعه خرمآباد با بیان اینکه در جامعه و استان ما پرچم نیکوکاری از قرنها پیش برافراشته بود و تاکنون در اهتزاز است، گفت: نیکوکاری از جمله مفاهیم ارزشمندی است که در آموزههای دینی، به خصوص قرآن کریم مورد توجه ویژهای قرار گرفته است و از آن جاییکه این آموزه ارزشمند در عرصههای فردی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی کارکردهای زیادی دارد، نیکوکاران واقعی را به سوی خود جذب و آثار گرانقدری را به بار آورده است.
شاهرخی با بیان اینکه باید بدانیم که با نیکوکاری امور عالم اداره میشود و تدبیر عالم چنین است، زیرا خداوند خود خیر محض است و امور عالم را هم بر همین اساس تدبیر کرده است، افزود: از جمله نهادهای حیاتی جامعه همین مؤسسات خیریه و خیران هستند، و اهداف مختلفی را از جمله بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد نیازمند و کمبضاعت، کمک به نیازمندان در مدارس، بهداشت، زلزله و سیلزدگان، کودکان بیسرپرست، حمایت از محیط زیست، مشارکت در پروژههای اجتماعی حمایت از آسیبدیدگان اجتماعی، از جمله نقشهای مهمی است که ایفا کردهاند، بنابراین باید با ارائه طرحهای نو و تسهیل کردن فعالیت نیکوکاران، امور چرخه فعالیت آنان را آسانتر کرد تا به آن اهداف متعالی و آن آرمانها و ارزشهای اسلامی و انسانی برسیم.
سیدسعید شاهرخی، استاندار لرستان نیز در این مراسم گفت: حمایت از سازمانهای مردمنهاد و خیران یک ضرورت است و همه دستگاههای اجرایی باید شرایط را برای خدمترسانی بیمنت آنان فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه حاکمیت وظیفه دارد زمینه نقشآفرینی همه اقشار را فراهم کند و سازمانهای مردمنهاد فرصتی برای این نقشآفرینی هستند بنابراین ما وظیفه خود میدانیم که این سازمانها را حمایت کنیم، افزود: در بین این سازمانها، نقش خیران متمایز است. آنها با نیت الهی، خالصانه و بدون چشمداشت در خدمت مردم هستند. بنابراین، همه دستگاههای ذیربط باید بستر لازم را برای فعالیت خیران فراهم کنند.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه برای عبور از مشکلات باید رویکردی متفاوت داشت، ادامه داد: اگر میخواهیم بر مشکلات فائق آییم، باید با کمک اندیشمندان و صاحبنظران و از طریق خرد جمعی استان را مدیریت کنیم. وقت آن رسیده است که از همه ظرفیتها استفاده کنیم و نگاه ما محدود به طایفه، حزب یا گروه خاصی نباشد. بلکه میدان باید برای همه هماستانیها باز باشد.
وی گفت: رمز موفقیت ما در این است که دست در دست یکدیگر حرکت کنیم. برای این مهم، برنامهای تنظیم کردهایم و مصمم هستیم آن را اجرایی کنیم.
انتهای پیام