کد خبر: 4267989
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
قاری قرآن کریم:

مربیان قرآن الگوی رفتاری برای مخاطبان باشند

کیمیا دهقان‌نژاد، مقام آور مسابقات قرآن کریم خانواده‌های نیروی انتظامی با بیان اینکه آشنایی با فواید، آثار و برکات قرآن خواندن باعث جذب مخاطبان به سمت کلام الهی می‌شود، گفت: مربیان و معلمان قرآن باید اخلاق و رفتار قرآنی داشته باشند، به دستورات قرآنی عمل کنند و الگوی خوبی برای مخاطبان باشند.

کیمیا دهقان‌نژاد، از منتخبان مسابقات قرآن نیروی انتظامیکیمیا دهقان‌نژاد از قاریان لرستانی است که امسال در مرحله کشوری مسابقات قرآن کریم ویژه خانواده‌های نیروی انتظامی که به میزبانی خراسان‌رضوی و در شهر مقدس مشهد برگزار شد، موفق به کسب رتبه دوم در رشته قرائت تحقیق شده است.

ایکنای لرستان به منظور آشنایی با این جوان قرآنی گفت‌وگویی را با وی انجام داده است که در ادامه می‌‎خوانیم:

ایکنا ـ لطفاً خودتان را معرفی کنید و از ورودتان به عرصه قرآن بگویید.

کیمیا دهقان‌نژاد متولد ۲۶ آبان‌ماه سال ۱۳۸۳ و ساکن خرم‌آباد هستم که در حال حاضر دانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان در رشته دبیری الهیات هستم. از کلاس پنجم ابتدایی شروع به قرائت قرآن کریم کردم و از همان موقع در مسابقات قرآن کریم در رشته قرائت تحقیق که در مدرسه برگزار می‌‏شد شرکت می‌کردم و موفق به کسب رتبه‌های برتر شدم.

 کسب مقام اول مسابقات قرآن ناحیه آموزش و پرورش در مقطع ابتدایی و راهنمایی را در کارنامه خود دارم، کلاس نهم هم مقام دوم استانی مسابقات قرآن دانش‌آموزی در رشته قرائت تحقیق را کسب کردم.

زمانی که به مقطع متوسطه وارد شدم با توجه به اینکه می‌‎خواستم برای کنکور آماده شوم در مسابقات قرآن شرکت نداشتم تا اینکه امسال در مسابقات قرآن کریم که ویژه‌ خانواده‌های کارکنان نیروی انتظامی برگزار شد، شرکت و موفق به کسب رتبه‌ برتر استانی و کسب رتبه دوم کشوری در رشته قرائت تحقیق شدم.

ایکنا ـ والدین تا چه اندازه در هدایت شما به مسیر قرآن نقش‌آفرین بودند؟

خانواده‌ام به‌ویژه مادرم که مربی قرآن است نقش مهمی را در این زمینه داشتند و از بچگی تلفظ حروف و قواعد قرآنی را به من آموزش می‌داد و من موفقیت خود در حوزه قرآن در وهله اول مدیون مادرم هستم چراکه در هیچ مؤسسه قرآنی ثبت‌نام نکردم و مربی‌ای نداشتم فقط با آموزش‌ها و تشویق‌های مادرم بود که توانستم در این عرصه موفق باشم.

 مادرم و یکی از معلمان دوران دبیرستان بهترین الگو در این مسیر بودند آنها چون خودشان علاقه‌مند به قرآن بودند من را نیز به قرآن علاقه‌مند کردند.

از کودکی به تلاوت استاد عبدالباسط علاقه داشتم و آن را مدام گوش می‌کردم و احساسم این بود تلاوت من نیز شبیه تلاوت استاد عبدالباسط است و سعی می‌کردم در تلاوت قرآن از ایشان تقلید کنم و بعدها که در مسابقات قرآن شرکت کردم علاقه‌ام به ادامه این مسیر یعنی تلاوت قرآن بیشتر شد.

تابستان امسال هم برای شرکت در مرحله کشوری مسابقات قرآن خانواده‌های نیروی انتظامی به مشهد رفتم که این سفر برایم خیلی اتفاق مبارکی بود.

ایکنا ـ چگونه دیگران را به سمت قرآن دعوت می‎کنید؟ 

به نظر من هرچه‌قدر از فواید قرآن خواندن و آثار و برکات قرآن برای دیگران بگوئیم آنها بیشتر جذب قرآن می‌شوند و در کنار آن قرآنیان باید با رفتار خوب و اخلاق درست دیگران را به قرآن علاقه‌مند کنند چون هیچ چیزی مثل رفتار خوب روی دیگران تأثیرگذار نیست.

ایکنا ـ به نظر شما عوامل دافعه و جاذبه انس با قرآن چیست؟

افرادی که به‌عنوان مربی و معلم قرآن با قرآن‌آموزان در ارتباط هستند باید اخلاق و رفتار قرآنی داشته باشند به دستورات قرآنی عمل کنند و الگوی خوبی برای مخاطبان باشند.

معلم و مربی قرآن اگر از خود صبوری و اخلاق خوش نشان دهد قرآن‌آموز جذب می‌شود و در مقابل اگر قرآن‌آموز از اخلاق مربی و معلم قرآن راضی نباشد تأثیر منفی برایش خواهد داشت و نسبت به شرکت در کلاس قرآن دلزده می‌شود.

به نظرم در زمینه تشویق قرآن‌آموزان و فعالان قرآنی تا حدودی ضعیف عمل می‌شود این در حالی است که با تشویق فعالان قرآنی به‌ویژه در مدارس و دانشگاه‌ها می‌‎توان سایر دانش‌آموزان و دانشجویان را نسبت به قرآن‌آموزی تشویق و ترغیب کرد همچنین برگزاری مسابقات قرآن کریم و تجلیل از منتخبان می‌تواند عامل مهمی در جذب مخاطب قرآنی باشد به‌ویژه در بین کودکان و نوجوانان تشویق می‌تواند نقش مهمی در جذب آنان به قرآن داشته باشد.

خبرنگار: مهناز عالی نژادیان

انتهای پیام
captcha