کد خبر: 4230352
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۵
مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای:

جهاددانشگاهی نهاد معین و پشتیبان دولت‌‌هاست

امیرعلی‌حیدر امیری با بیان اینکه جهاددانشگاهی با دارا بودن رتبه‌های ممتاز و ظرفیت‌های مناسبی که در حوزه‌های مختلف دارد می‌‎تواند در دولت نقش مهمی ایفا کند، اظهار کرد: جهاددانشگاهی همواره نهاد معین و پشتیبان دولت‌های مستقر بوده و در زمینه تقویت روحیه خودباوری و کادرسازی برای نظام جمهوری اسلامی ایران موفق عمل کرده است.

امیرعلی‌حیدر امیری، مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ایامیرعلی‌حیدر امیری، مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای لرستان در گفت‌وگو با ایکنا با تبریک به‌مناسبت ۱۶ مردادماه سالروز تأسیس جهاددانشگاهی، گفت: جهاددانشگاهی، مولود مبارک انقلاب بوده و جزو معدود رویش‌های اصلی انقلاب است و همان‌طور که از نامش پیداست متولیان و کارکنان آن در عرصه تولید علم، دانش و فرهنگ فعالیت‌های جهادی را در محیط فرهنگی و دانشگاهی انجام می‌دهند. 

وی با بیان اینکه تنوع و گستردگی خدمات و فعالیت‌های جهاددانشگاهی عالی است و این نهاد انقلابی در هر حوزه‌ای ورود کرده موفق بوده است، افزود: بهترین برنامه برای استفاده از این دستاوردها در سطح ملی و منطقه‌ای این است که شرکت‌های دانش‌‌بنیان را جلو بیاندازد و کالاهایی تولید کند که یا اول و یا بهترین باشد.

مدیر مؤسسه جهاد تبیین و سواد رسانه‌ای با تأکید بر اینکه محصولات جهاددانشگاهی باید نخستین و برترین باشد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی باید تلاش کند محصول و کالایی که تولید می‎کند نمونه آن پیش از این در شرکت‌های دانش‌بنیان تولید نشده باشد یا نمونه خارجی آن در بازار موجود نباشد.

وی به نام‌گذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره کرد و با بیان اینکه همه نهادهای دولتی، خصوصی و مردم برای تحقق این شعار وظایفی دارند، گفت: جهاددانشگاهی به‌عنوان یک نهاد فرهنگی و انقلابی با دارا بودن شرکت‌های دانش‌بنیان، واحدهای فناور و پژوهشکده‌ها می‌تواند در جهش تولید و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان نقش بسیار مهمی ایفا کند.

امیری با بیان اینکه انتخاب این شعار از سوی رهبر معظم انقلاب، نسخه شفابخش اقتصاد کشور است و جهش تولید منجر به کاهش تورم می‌شود، اضافه کرد: با توجه به اینکه تکیه بر اقتصاد دولتی نمی‎تواند جوابگوی مشکلات اقتصادی کشور باشد بنابراین می‎طلبد مردم را به تولید تشویق و ترغیب کرد که در این راستا جهاددانشگاهی با دارا بودن دو خبرگزاری ایکنا و ایسنا و همچنین استفاده از ظرفیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی با تبیین، تشریح و انجام کارهای پژوهشی در راستای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم مشارکت ‌کند.

این مدرس سواد رسانه با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی باید در زمینه تبدیل دانش فنی و ایده به محصول همت خود را به‌کار بگیرد، ادامه داد: جهاددانشگاهی در برهه‌ای از زمان توانست تئوری‌های خشک دانشگاهی را در زمینه سلول‌های بنیادی، فناوری نانو و زیست فناوری را در جامعه عملیاتی کند و بدون شک جهاددانشگاهی در عرصه علم و ایجاد زیرساخت‌ها می‌تواند نقش مهم و مؤثری ایفا کند.

وی با اشاره به این فرموده رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «به نظر من جهاددانشگاهی فقط یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است؛ یک سمت‌گیری و حرکت است. هرچه بتوانیم ما این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم و آن را پایدار و استوار کنیم، کشور را به سمت سربلندی و عزت و استقلال حقیقی بیشتر پیش برده‌ایم»، گفت: رهبر معظم انقلاب تأکید بر بومی‌سازی علم دارند که جهاددانشگاهی در عرصه بومی‌سازی علم موفق عمل کرده است به‌طوری‌که چرخه فناوری نانو در ایران به سمت قله‌های رشد رفته و در حال جهش در جهان است.

امیری افزود: دستگاه‌های استانی و کشوری زمانی در مشارکت با جهاددانشگاهی موفق هستند که به سوددهی و درآمدزایی برسند که در این راستا می‌طلبد جهاددانشگاهی بر روی پروژه‌هایی کار کند که به سوددهی و درآمدزایی برسد این در حالی است که در جهاددانشگاهی ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که مدیران دستگاه‌های اجرایی باید با تعاملات و هم‌افزایی‌‎‌ها از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی با اعتماد به جوانان، امید و ایمان الگوسازی‌های مناسبی در حوزه جوانان انجام داده و در سطح کشور بسیاری از شرکت‌ها، مؤسسات و کلینیک‎های تخصصی دانش‌بنیادن زیر نظر جهاددانشگاهی هستند، موفقیت جهاددانشگاهی را مدیون اعتماد این نهاد به جوانان دانست و گفت: جمعیت چشم‌گیر جوانان پژوهش‌گر و محققانی که به آفرینش‌های علمی و فرهنگی و سیاسی اشتغال دارند باید از سوی جهاددانشگاهی سازماندهی و به جوانان و به دنیا معرفی شوند.

این مدرس سواد رسانه با اشاره به آغاز فعالیت دولت چهاردهم و اینکه جهاددانشگاهی با دارا بودن رتبه‌های ممتاز و ظرفیت‌های مناسبی که در حوزه‌های مختلف دارد می‌‎تواند در دولت نقش مهمی ایفا کند، اظهار کرد: جهاددانشگاهی همواره نهاد معین و پشتیبان دولت‌های مستقر بوده و در زمینه تقویت روحیه خودباوری، همتاپروری و کادرسازی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق عمل کرده است.

امیری افزود: جهاددانشگاهی می‌‎تواند با تعامل با دولت و استفاده از ظرفیت‌ سایر پارک‌های علم و فناوری و همچنین استفاده از تسهیلات دولتی در زمینه کارهای علمی، فرهنگی، پژوهشی، شرکت‌های دانش‌بنیان، واحدهای فناور و آزمایشگاهی و ...، موفق‌تر عمل کند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به نقش مؤثر مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی در تحقق جوانی جمعیت، گفت: در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی لرستان به همت متخصصان و پزشکان مجرب، خدمات خوبی به زوج‌های جوان و نابارور ارائه می‌شود و دیگر نیاز نیست که بیماران به خارج از استان اعزام شوند و می‌توان امیدوار بود گام‌های مهمی در این مرکز در راستای جوانی جمعیت که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، برداشته شود.

انتهای پیام
captcha