کد خبر: 4163613
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۴
مدیر خانه قرآنی شمسی:

خانه‌های قرآن نیازمند حمایت مردم و مسئولان هستند

مریم روزبهانی با اشاره به مشکلات مالی و عدم امکانات خانه قرآنی شمسی گفت: افرادی که کلاس‌های خانگی قرآن دارند نسبت به مدیران خانه‌های قرآن موفق‌تر هستند، چراکه حمایت مردمی را دارند ولی ما حتی از جانب مردم نیز حمایت نمی‌شویم چون تصور مردم این است دولت از ما حمایت می‌کند.

خانه قرآن شمس روستای قلعه شمسی بروجردمریم روزبهانی، مدیر خانه قرآن شمس روستای قلعه‌شمسی شهرستان بروجرد در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان درباره فعالیت‌های این مرکز گفت: خانه قرآن شمسی بروجرد بیش از 18 سال است که با کسب مجوز از اداره‌کل تبلیغات اسلامی لرستان در روستای قلعه‌شمسی(شمسا) واقع در انتهای خیابان نواب صفوی بروجرد آغاز کرده است.

وی با اشاره به اینکه این خانه قرآن در زمینه حفظ، مفاهیم و تجوید و تفسیر قرآن فعالیت دارد، افزود: استقبال از کلاس‎های آموزش قرآن در این خانه قرآن خوب است، اما در مقایسه با دوران قبل از کرونا استقبال کمتر است که کاهش آمار مخاطبان قرآنی را تا حدودی می‎توان مربوط به مشکلات معیشتی و اقتصادی خانواده‌ها و به نوعی بی‌انگیزه شدن اغلب مردم مرتبط دانست.

این بانوی فعال قرآنی به مشکلات مالی و امکانات در حد صفر خانه قرآنی شمسی اشاره کرد و ادامه داد: این خانه قرآن در خانه عالم روستا مستقر است. خانه عالم روستا قبلاً آب، برق و گاز نداشت من خودم پیگیر وصل انشعابات این خانه عالم شدم حتی از جیب خودم برای وصل شدن آب، برق و گاز هزینه کردم.

روزبهانی با گلایه از بی‌توجهی مسئولان قرآنی به فعالان قرآنی به‌ویژه مدیران خانه‌های قرآن روستایی اظهار کرد: من با مدرک کارشناسی‌ ارشد الهیات مدت 20 سال است که در حوزه قرآن فعالیت دارم؛ در خانه قرآن روستای شمسی مدیر و مربی قرآن هستم و در خیلی از مؤسسات قرآنی هم مربی قرآن بوده‌ام، اما مشمول بیمه فعالان قرآنی نشدم.

وی افزود: برای بهره‌مندی از بیمه فعالان قرآنی نیاز بود من مبتدی باشم یعنی هیچ بیمه‌ای نداشته باشم و از آنجا که من از قبل از این موضوع اطلاع نداشتم بیمه مشاغل آزاد شدم و متأسفانه همین بیمه مشاغل آزاد را سد راهم قرار دادند تا مشمول بیمه فعالان قرآنی نشوم. چرا من باید پس از 20 سال فعالیت در حوزه قرآن از بیمه فعالان قرآنی محروم باشم و از بیمه روستایی استفاده کنم.

روزبهانی با بیان اینکه از جانب مسئولان هیچ‌گونه حمایتی را در این سال‌ها ندیده‌ام، گفت: برای اینکه بتوانم از بیمه فعالان قرآنی استفاده کنم به‌عنوان مربی قرآن در مؤسسه قرآنی مشغول فعالیت شدم و این در حالی است که من 20 سال سابقه فعالیت قرآنی دارم و مدیر یک خانه قرآنی نیز هستم و شایسته نیست اسم من به‌عنوان یک مربی قرآن ثبت شود تا بتوانم از بیمه فعالان قرآنی بهره‌مند شوم.

مدیر خانه قرآن شمسی ادامه داد: در دوران کرونا علی‌رغم مشکلات زیادی که داشتم آموزش را در خانه قرآن تعطیل نکردم و کلاس‌های آموزش مجازی جایگزین کلاس‌های حضوری شد.

روستای شمسی امام جماعت، مفسر قرآن و روحانی مستقر ندارد 

وی با بیان اینکه روستای ما امام جماعت، مفسر قرآن و روحانی مستقر ندارد و من تنها فعال فرهنگی و قرآنی روستا هستم، اظهار کرد: روستای ما الان تبدیل به یک شهر و صاحب شهردار و شهرداری شده است، اما با این وجود باز هم خانه قرآن محروم و مهجور است حتی از لحاظ نرم‌افزاری حمایتی از ما نمی‎شود و می‎توانم بگویم افرادی که کلاس‎های خانگی قرآن دارند نسبت به مدیران خانه‌های قرآن موفق‌تر هستند، چراکه حمایت مردمی را دارند ولی ما حتی از جانب مردم نیز حمایت نمی‎شویم چون تصور مردم این است دولت از ما حمایت می‎کند.

مدیر خانه قرآن شمسی افزود: متأسفانه حتی صدور مدرک قرآنی برای قرآن‌آموزان را نیز از ما دریغ می‎کنند؛ من قرآن‌آموزان زیادی داشتم که برای گرفتن مدرک و گواهی‌نامه قرآنی در کلاس حفظ نیم جزء آخر قرآن شرکت کردند ولی وقتی دیدند مدرکی به آنها داده نمی‎شود از آمدن به کلاس منصرف شدند و من نیز کلاس را تعطیل کردم.

روزبهانی با بیان اینکه مشکل خانه‌های قرآن این است که شناخته شده نیستند، اضافه کرد: برای جذب مخاطب قرآنی باید هزینه کرد، نمی‎شود با دست خالی قرآن‌آموز جذب کرد. یک قرآن‌آموز دوست دارد در کنار قرآن ورزش و تفریح نیز داشته باشد؛ اگر من بتوانم در کنار آموزش قرآن کلاس ورزش و بازی و اردوی تفریحی برگزار کنم بدون شک انگیزه قرآن‌آموزان بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد: کودک و نوجوان امروز دیگر مثل کودک و نوجوان نسل قبل نیست که ساعت‌ها در کلاس‎های خشک آموزش قرآن بنشیند. کودک امروزی پرانرژی و فعال است و دوست دارد در کنار آموزش قرآن ورزش و تفریح و سرگرمی نیز داشته باشد. آموزش‌ها جذابیت ندارد پس کودک ما چگونه می‎تواند رغبت حضور در کلاس قرآن داشته باشد.

این بانوی فعال قرآنی که در مدارس نیز تدریس قرآن دارد در خاتمه خواستار حمایت دولت و مسئولان از خانه‌های قرآن روستایی شد و از آنان خواست با بی‌توجهی به مشکلات خانه‌های قرآن زمینه تعطیلی و رکود فعالیت این خانه‌ها را فراهم نکنند، چراکه اگر قرآن در یک جامعه تعطیل شود به دنبال آن چیزهای بیشتری از جامعه حذف خواهد شد.

انتهای پیام
captcha