حجتالاسلام حسین فلاحیاصل، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان در گفتوگو با ایکنا از لرستان با اشاره به اینکه روز ۲۵ ذیالقعده با عنوان روز «دحوالارض» نامیده شده است، اظهار کرد: از زمره آیات قرآن کریم آیه ۳۰ سوره نازعات «وَ الْأَرْضَ بَعْدَ ذلِکَ دَحاها» مشهور به آیه دحوالارض است که بیانکننده شگفتیهای قرآن کریم از لحاظ علمی است.
وی با بیان اینکه صورتهای متعددی از کره زمین در قرآن کریم ترسیم شده است و در برخی آیات با عنوان گهواره بودن زمین یا بساط و فرش قرار دادن زمین سخن به میان آمده است، اضافه کرد: علم امروز بشری به این نکته اذعان دارد که با وجود کروی بودن کره زمین، انسان بر روی آن احساس آرامش دارد و حرکات آن را احساس نمیکند و این در حقیقت گویای قدرت خداوند متعال است.
فلاحیاصل با بیان اینکه یکی از معانی کلمه «دحو» به معنای بسط دادن و گسترش دادن است، گفت: در معنای دیگر آن میتوان گفت که کلمه «دحو» مهیا کردن امکانات و منابع لازم برای حفظ حیات انسان است که خداوند متعال تمهیدات آن را با آفرینش انسان گیاهان آب معادن جانوران انجام داده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه در خصوص روز 25 ذیالقعده همزمان با دحوالارض یا گسترش یافتن زمین روایات متعددی نقل شده است، اضافه کرد: در روایتی ولادت حضرت ابراهیم(ع) و حضرت عیسی(ع) در این روز واقع شده است و از جهتی این روز جزو چهار روز معروفی است که روزه آن پاداش و ثواب 70 سال روزهداری دارد.
وی با بیان اینکه در روز دحوالارض رحمت خداوند متعال فراگیر شده و در روایاتی حضرت آدم به زمین فرود آمده است، ادامه داد: برای این روز آداب و اعمالی سفارش شده است که از جمله آن میتوان احیا و شبزندهداری، ذکر، دعا خواندن انجام غسل به نیت روز دحوالارض اشاره کرد.
فلاحیاصل با بیان اینکه از نگاه علما و مفسران قرآن دحوالارض روز انتشار رحمت الهی و نزول اولین رحمت خداوند به آدم است، اضافه کرد: میطلبد مسلمانان در این روز برای دفع توطئههای دشمنان، نصرت اسلام و در حق همدیگر دعا کنند.
انتهای پیام