کد خبر: 4142219
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان:

حضرت معصومه(س) مقام شفاعت در پیشگاه خداوند دارد

حجت‌الاسلام حسین فلاحی‌اصل با اشاره به اینکه احادیث اهل‌ بیت(ع) بیان‌کننده جایگاه و عظمت مقام حضرت معصومه(س) در نزد خداوند متعال است، گفت: آن حضرت علاوه بر معرفت به امام و امام‌شناسی دارای مقام شفاعت است.

حجت‌الاسلام حسین فلاحی‌اصل، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستانحجت‌الاسلام حسین فلاحی‌اصل، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان با اشاره به اینکه بعد از هجرت حضرت امام رضا(ع) از مدینه به مرو که نوعی هجرت اجباری بود سبب شد تا خاندان پیامبر(ص) نیز به فاصله زمانی یک سال به سمت ایران هجرت کنند.

وی با اشاره به اینکه هجرت حضرت فاطمه معصومه(س) از مدینه به سمت ایران، یک سال بعد از هجرت امام رضا(ع) رخ داده است، ادامه داد: در کتب تاریخی معتبر آمده است که حضرت فاطمه معصومه(س) در مسیر هجرت وقتی به ساوه رسید بیمار شد.

فلاحی‌اصل با اشاره به اینکه حضرت فاطمه معصومه(س) در اول ذیقعده سال ۱۷۳ به دنیا آمد و مادر آن حضرت به اسامی نجمه و سمانه مشهور است، ادامه داد: به گفته مورخان و کتب معتبر تاریخی حضرت فاطمه معصومه(س) با امام رضا(ع) از یک مادر بودند.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با اشاره به جایگاه والای حضرت فاطمه معصومه(س) در روایات اسلامی، گفت: در بیانی از حضرت امام جعفرصادق(ع) آمده است که شهر قم حرم ماست و در آن زنی از فرزندان من مدفون می‌شود به نام فاطمه؛ هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می‌شود. همچنین در بیانی از امام جواد(ع) آمده است که آن کس که عمه‌ام را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب است.

وی با یادآوری اینکه یکی از عوامل در عبودیت خداوند متعال شناخت و معرفت الهی است و انسان باید به اندازه فکر و اندیشه خود در راه شناخت کسی که او را نیایش می‌کند، تلاش کند، بیان کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) در مرتبه‌ای از معرفت به حق قرار داشتند که صاحب مقام شفاعت بودند، به‌طوری‌ که مرتبه آن حضرت تا جایی است که هر کس مرقد ایشان را با معرفت زیارت کند پاداشش بهشت است و به‌واسطه ایشان شیعیان اهل‌ بیت(ع) در آخرت مورد شفاعت قرار می‌گیرند.

فلاحی‌اصل یکی از افراد با بصیرت در بین امامزادگان و حضرت فاطمه معصومه(س) دانست و با بیان اینکه آن حضرت از پرهیزکارترین انسان‌ها، عالمه و محدثه بودند، ادامه داد: حضرت فاطمه معصومه(س) زمانی که در  ساوه بیمار شد از اطرافیان از خواست او را به قم ببرند زیرا می‌دانست قم پایگاه دوستداران اهل‌ بیت(ع) می‌شود و مرقد مطهرش محلی برای نشر و گسترش علوم و معارف اسلامی و تربیت دانشمندان دینی خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان یکی دیگر از ویژگی‌های شخصیتی حضرت فاطمه معصومه(س) را ولایت‌مداری و معرفت به امام دانست و گفت: درک معرفت و امام‌شناسی حضرت فاطمه معصومه(س) نسبت به امامت برادر بزرگوار خود به رابطه خواهر و برادری باز نمی‌گردد بلکه آن حضرت با علم و بصیرت می‌دانست که حضرت امام رضا(ع)، عالم آل‌محمد(ص) است.

وی با بیان اینکه امروزه می‌بینیم مرقد مطهر و شریف حضرت فاطمه معصومه(س) از اماکن متبرکه در جهان اسلام محسوب می‌شود، ادامه داد: سرزمین قم علاوه بر پیشینه تاریخی خود آنچه او را مقدس کرده است به‌دلیل وجود حرم مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) است.

فلاحی‌اصل با بیان اینکه با نگاهی عمیق و تفسیری به زیارتنامه حضرت فاطمه معصومه(س) می‌توان به این امر رسید که آن حضرت عظمت و مقام شفاعت در پیشگاه خداوند باری‌تعالی دارد، اظهار کرد: بدون شک کسی که دارای مقام شفاعت است و به گفته اهل‌ بیت(ع) زیارتش می‌تواند سبب بهشت رفتن انسان به بهشت شود، مقرب‌ترین بندگان در نزد خدای متعال است.

انتهای پیام
captcha