حجتالاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه خرمآباد در گفتوگو با ایکنا از لرستان در تفسیر آیات 24 تا 26 سوره فجر با این مضمون «يَقُولُ يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِي﴿24﴾ فَيَوْمَئِذٍ لَّا يُعَذِّبُ عَذَابَهُ أَحَدٌ﴿25﴾ وَلَا يُوثِقُ وَثَاقَهُ أَحَدٌ»، گفت: در این آیات میخوانیم: «گويد كاش براى زندگانى خود [چيزى] پيش فرستاده بودم، پس در آن روز هيچكس چون عذاب كردن او عذاب نكند(25) و هيچكس چون دربندكشيدن او دربند نكشد.»
وی با بیان اینکه روزی میرسد که هر کسی اعمال زشت و خوب خود را میبیند، هر کسی که خیر و نیکو را پسندیده است باید در مسیر ولایت الهی گام بردارد، اضافه کرد: در آیه 24 سوره فجر و آیات بعدی سخن از کسانی است که نگاهی به گذشته خودشان در دنیا میکنند و احساس پشیمانی میکنند.
شاهرخی ادامه داد: آیات قبل از آیات 24 سوره فجر سخن از وقایع تکاندهنده پایان دنیاست روزی که کوهها متلاشی میشوند و زمین صاف میشود و پستی و بلندیها از بین میروند و بعد از این حوادث انسانها دوباره زنده میشوند و به زندگی برمیگردند و در پیشگاه دادگاه عدل الهی حاضر میشوند.
این مفسر قرآن کریم اضافه کرد: وقتی انسان صحنه هولناک روز قیامت را مشاهده میکند اندوه و غم او را فرا میگیرد و از اعمال گذشته خود پشیمان میشود و آرزوی بازگشت به دنیا میکند اما راهها برای بازگشت به دنیا مسدود است و آنجاست که میگوید: ای کاش من برای زندگی اخروی خودم توشهای چیزی پیشاپیش ارسال میکردم و در آنجا متوجه میشود که آن زندگی واقعی زندگی اخروی است.
وی با اشاره به روزی خوردن اموال یتیمان و مستضعفان، ادامه داد: آن روزی که اموال یتیمان را به غارت بردند، اموال ارث را به شکلهای مختلف از دیگران گرفتند و به خود اختصاص دادند و محبت به مال دنیا همه وجود آنها را فرا گرفت، در آن روز میگویند: ای کاش توشه، ثواب و عمل صالحی برای خودم میفرستادم؛ اما این آرزو بینتیجه است و آنانی که راضی نمیشوند؛ در این موقعیت مستاجرین خودشان را به مخاطره بیاندازند، آنانی که آبروی مستاجران را با عدم افزایش قیمت و اجارهبها حفظ میکنند و آنانی که حق صاحبان املاک را پرداخت میکنند و آنانی که با پرداخت و کمک جهیزیه برای محرومین گامی برمیدارند و اعمال صالحی از این قبیل دارند آنان در چنین روزی دچار اندوه و افسوس نمیشوند.
شاهرخی گفت: در آن روز خداوند متعال انسانهای متخلف را آنچنان عذاب میکند که هیچ کسی را آنچنان عذاب نمیدهد و گنهکاران و مجرمین آنچنان مجازات میشوند که تا بهحال چنین مجازاتی را ندیدهاند و آنچنان در بند گرفتار میشوند که هیچ انسانی در این حد و اندازه در بند گرفتار نمیشود.
امامجمعه خرمآباد اضافه کرد: یکی از شیعیان از امام جعفرصادق(ع) پرسید: آیا ممکن است مؤمن از قبض روحش ناراضی باشد؟ امام فرمودند: ناراحت میشود ولی ناراضی نیست چون فرشته مرگ به مؤمن میگوید ای ولی خدا ناراحت نباش، سوگند به آن کسی که حضرت محمد(ص) را مبعوث کرد، من از پدر به تو مهربانترم. فرشته مرگ به او میگوید به اینها نگاه کن اینها (پیامبر، امام علی(ع)، حضرت فاطمهزهرا(س)، امام حسن(ع) امام حسین(ع)) دوستان تو هستند، چنین مؤمنی وقتی این صحنه را میبیند دوست دارد هر چه زودتر به این منادی بپیوندد.
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه امام جعفرصادق(ع) فرموده است: «اِنَّ لاَهْلِ الْجَنَّةِ اَرْبَعَ عَلاماتٍ: وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ وَ لِسانٌ لَطیفٌ وَ قَلْبٌ رَحیمٌ وَ یَدٌ مُعْطیَةٌ؛ اهل بهشت چهار نشانه دارد: روی گشاده دارد، زبان نرم دارد، دلش مهربان است و دست گشاده و بخشنده دارد»، افزود: پیشوایان معصوم ما در عالیترین درجه از صفات یاد شده بودند و ما که پیروان این پیشوایان معصوم هستیم باید خود را به این صفات آراسته کنیم.
وی در پایان گفت: حُسن خلق از چنان اهمیتی برخوردار است که امام علی(ع) میفرماید: تنگی رزق و وسعت رزق بستگی به خوش خُلقی و بدخلقی دارد، در هر صنفی آنهایی که روی گشاده دارند، زبان نرم دارند، حُسن خلق دارند، مورد احترام و مقبول مردم هستند، اینها با تقوا و پرهیزگاری به دست میآید.
انتهای پیام