حجتالاسلام سیدنواب موسوی، مدرس حوزه علمیه لرستان در گفتوگو با ایکنا از لرستان، با شرح فرازی از خطبه دهم نهجالبلاغه با مضمون «أَلَا وَ إِنَّ الشَّيْطَانَ قَدْ جَمَعَ حِزْبَهُ وَ اسْتَجْلَبَ خَيْلَهُ وَ رَجِلَهُ وَ إِنَّ مَعِي لَبَصِيرَتِي مَا لَبَّسْتُ عَلَى نَفْسِي وَ لَا لُبِّسَ عَلَيَّ. وَ ايْمُ اللَّهِ لَأُفْرِطَنَّ لَهُمْ حَوْضاً أَنَا مَاتِحُهُ، لَا يَصْدُرُونَ عَنْهُ وَ لَا يَعُودُونَ إِلَيْهِ» اظهار کرد: در پیش درآمد سیدرضی در خطبه دهم نهجالبلاغه آمده است که این خطبه یا از شیطان میگوید یا کنایه از شیطانصفتان است.
وی با بیان اینکه شیطان حزب خود را جمع میکند و از تمام امکانات و نیروهای خود در تقابل با حق و بر زمین زدن صاحبان حق استفاده میکند، افزود: شیطان با ظرفیت کم به میدان نمیآید بلکه برای ابطال حق و اضلال بندگان خدا از تمام ظرفیت استفاده میکند. شیطان عدو مبین است و با تمام قوت به صحنه میآید.
این مدرس حوزه علمیه لرستان با یادآوری اینکه کلمه حزب به معنای همبستگی شدید است، گفت: در مورد پیروان شیطان آمده است که شیطان حزب خویش را فرا میخواند ولی در نهایت آنان را به دوزخ میسپارد. شیطان کار خود را با تمام قوا و نیروهای متحد خود انجام میدهد و با ظرفیتهای متنوع در کمین اهل حق است. خداوند متعال به ما هشدار میدهد که بدانید شیطان از چهار طرف ما را به محاصره میکشاند و ما باید به این یقین و باور برسیم که دشمن عدو ماست و میخواهد ما را از صراط مستقیم دور کند به کجراهه ببرد.
موسوی با بیان اینکه در بیان مولای متقیان آمده است که من با یک چیز در مقابل پیادهنظام و سوارهنظام شیطان میایستم و آن چیز بصیرتی است که همراه من است، اضافه کرد: مسیر خدا را باید با بصیرت طی کرد چراکه انسان بدون بصیرت به مسیر خداوند نمیرسد.
وی لازمه طی مسیر و سلوک الیالله را بصیرت دانست و گفت: نشانه بصیرت داشتن نفس سالم است شرط داشتن نفس سالم، تهذیب آن است چراکه تهذیب نفس باعث میشود انسان فریب نخورد.
این مفسر نهجالبلاغه لازمه دیگر بصیرت را صیانت و محافطت از نفس دانست و اظهار کرد: شرط بصیرت این است که اجازه ندهیم راهزن بیرونی ما را به بیراهه ببرد و لازمه این امر، بهکارگیری عقلانیت است کمااینکه بصیرت دست شیطان را میبندد.
انتهای پیام