خودباوری را از واقعه عاشورا بیاموزیم
کد خبر: 3840940
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۹

خودباوری را از واقعه عاشورا بیاموزیم

گروه معارف ــ امام جمعه بیرانشهر با بیان این‌که خوداتکایی و خودباوری از عبرت‌های واقعه عاشورا است، اظهار کرد: خوداتکایی و خودباوری در کنار ایمان به خدا را باید از واقعه عاشورا بیاموزیم.

خوداتکایی و خودباوری؛ از عبرت‌های واقعه عاشوراحجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی بیرانوند، امام جمعه بیرانشهر، در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، یکی‌ از مباحث و عبرت‌های تربیتی واقعه عاشورا را خوداتکایی برشمرد و با بیان این‌که عاشورا درس خوداتکایی بود، اظهار کرد: از دیدگاه آیات و روایات خود اتکایی جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی با ذکر این مطلب که خداوند متعال در آیه ۱۴۰ سوره نساء با این مضمون «وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللّهِ يُكَفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلاَ تَقْعُدُواْ مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُواْ فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذًا مِّثْلُهُمْ إِنَّ اللّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا» صراحتاً می‌فرماید: خداوند راهی برای سلطه کافران بر مؤمنان را قرار نداده است، اضافه کرد: مؤمنان باید با عزت زندگی کرده و لازمه با عزت زندگی کردن خوداتکایی و خود باوری است.

حجت‌الاسلام بیرانوند با بیان این‌که خداوند در آیه ۱۳۹ سوره آل‌عمران با این مضمون «وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» می‌فرماید: «سستی نکنید و محزون نباشید شما امت برتر هستید اگر به خداوند اتکا کنید»، افزود: در بسیاری از روایات کسب پیروزی‌ها و موفقیت‌ها در سایه اتکا به توانمندی‌های داخلی است کمااینکه در سایه حرکت مردم است که سرنوشت آنان تغییر می‌کند.

امام جمعه بیرانشهر با بیان این‌که در عاشورای امام حسین(ع) می‌توان خوداتکایی و خودباوری را در رفتار آن حضرت دید، بیان کرد: شعار امام حسین(ع) که «هیهات من الذله» است مهم‌ترین دلیل خوداتکایی واقعه عاشوراست چرا که زیر بار ظلم و ستم نرفتن بالاترین نوع خودباوری انسان است.

وی با ذکر این مطلب که برای این‌که انسان به عزت و سربلندی و حیات اجتماعی خود ادامه دهد باید به ظرفیت‌های اجتماعی و درونی خود اتکا داشته باشد، بیان کرد: در شب عاشورا می‌توان اوج خوداتکایی را در کلام امام حسین(ع) دید چراکه آن حضرت در شب عاشورا بیعت را از یارانش برمی‌دارد این بدان معناست که امام حسین(ع) با خوداتکایی و ایمان به خداوند به راه خود باور داشته است حتی اگر یاران وی اندک باشند.

حجت‌الاسلام بیرانوند با بیان این‌که امام حسین(ع) در واقعه عاشورا دست رد بر سینه بیعت یزیدیان می‌زند، افزود: زمانی یزیدیان از امام حسین(ع) درخواست بیعت می‌کنند امام حسین(ع) دست رد به سینه آنان می‌زند که این خود نشان از خوداتکایی و خودباوری در کنار ایمان به خداوند است.

انتهای پیام

captcha