۱۲۰۰ نیت وقف در ایران شناسایی شده‌ است
کد خبر: 3795459
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۱

۱۲۰۰ نیت وقف در ایران شناسایی شده‌ است

گروه اجتماعی ــ رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ۱۲۰۰ نیت وقف در ایران شناسایی شده که ۶۰ درصد آن‌ها مربوط به برپایی عزاداری شهادت امام حسین(ع) می‌شود.

1200 نیت وقف در ایران شناسایی شده‌استبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، امروز، 14 اسفندماه در دیدار با آیت‌الله صافی گلپایگانی اظهار کرد: کارکرد شفاف‌سازی مالی سازمان اوقاف و امور خیریه، نیازمند مکانیسمی است که قبلاً فراهم شده، حساب واحد مشترکی ایجاد شده که همه درآمدها به آن واریز می‌شود و سپس مجدداً به محل مصرف نیت واقفان باز می‌گردد.

وی افزود: 1200 نیت وقف در ایران شناسایی شده که 60 درصد آن‌ها مربوط به برپایی عزاداری شهادت امام حسین(ع) می‌شود، بخشی مربوط به عتبات عالیات و رفاه زائران است و بعضی هم در مورد مدارس خاص هستند.

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این‌که موقوفاتی در ایران برای صرف در مدارس علمیه نجف اشرف وجود دارند، گفت: بعضی وقف‌ها با هدف کمک به توسعه علم و دانش هم وجود دارند که به آموزش و پرورش تحویل داده می‌شوند و حدود 6 هزار مدرسه موقوفه را شامل می‌شوند.

وی ادامه داد: به دنبال تجمیع و احیا موقوفاتی با موضوعات خاص هستیم که از جمله آن‌ها می‌توان به حوزه‌های علمیه اشاره کرد، اعم از موقوفاتی برای مدارس خاص و نیز موقوفات عام که به دنبال احیا آن‌ها بوده‌ایم.

خاموشی با بیان این‌که در برخی موقوفات عام، ساختمان‌هایی از جمله پالایشگاه احداث شده‌ است، گفت: به دنبال این هستیم که اگر امکان بازگرداندن موقوفه نبود، سهم خاصی به صورت ماهانه به سازمان اوقاف پرداخت شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تعامل این سازمان با شهرداری‌ها برای احصا موقوفاتی که در شوارع و اماکن عمومی فعلی قرار گرفته‌اند یادآوری کرد: استفاده از رهنمودهای علما و مراجع تقلید، گام مهمی در راستای احیای بهینه موقوفات و عملکرد شرعی و قانونی سازمان اوقاف به شمار می‌رود.

وی گفت: آستان قدس رضوی، حرم مطهر حضرت معصومه(س)، آستان حضرت شاهچراغ(ع) و عبدالعظیم حسنی(ع) طبق قانون از حیطه اقدامات سازمان اوقاف خارج هستند و بقیه بقاع متبرکه زیر نظر این سازمان اداره می‌شوند.

خاموشی اظهار کرد: بیش از هشت هزار بقعه متبرکه با مدیریت سازمان اوقاف اداره می‌شوند و در ایام تبلیغی، مبلغان روحانی به آنها اعزام می‌شوند تا علاوه بر روند تبدیل آنها به قطب فرهنگی، از منظر رفع آسیب‌های اجتماعی هم فعالیت‌های گوناگونی داشته باشند.

انتهای پیام

captcha