حجتالاسلام محمدرضا خدايی، معاون فرهنگی ـ اجتماعي دانشگاه لرستان در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه لرستان، با اشاره به نامگذاری امسال به نام حماسه سياسی و حماسه اقتصادی گفت: ما اگر بتوانيم انتخابات را آن طور كه مورد نظر رهبر معظم انقلاب است به پيش ببريم و فردی توانمند و دارای شاخصهای علمی را به جامعه معرفی كنيم كه بتواند ضعفهای دولتهای قبلی را پوشش دهد و نقاط قوت جديدی را ايجاد كند، مسئله تورم را كنترل و دغدغههای مردم را كاهش دهد در بخش سياسی میتوانيم حماسه آفرين باشيم.
وی افزود: در بخش اقتصادی نيز اولين كار اين است كه در سبك زندگی مردم تحولات جدی صورت بگيرد، مردم به سمت درست مصرف كردن، بهينه مصرف كردن و اثربخش مصرف كردن هدايت شوند.
حجتالاسلام خدايی ادامه داد: راهكار ديگر در تحقق حماسه اقتصادی اين است كه سبك زندگی اصحاب مولد جامعه به سمت فرهنگ توليد حداكثری برود، توليد حداكثری، مصرف بهينه و حداقلی روش انبياء و ائمه اطهار(ع) نيز بوده است بايد مردم به اين سبك زندگی ترغيب شوند، نبی مكرم اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) و امام علی(ع) باغ فدك كه بزرگترين سرمايه بود را داشتند اما آنها كمترين مصرف را داشتند.
معاون فرهنگی دانشگاه لرستان با يادآوری اينكه شعار ما برای تحقق حماسه اقتصادی بايد مصرف قناعتی و توليد حداكثری باشد، عدم روحيه نقدپذيری در برخی مديران را از جمله آسيبهای سد راه تحقق شعار سال بيان كرد و گفت: اگر روحيه تدافعی برطرف شود ما میتوانيم بخشی از حماسه سياسی را محقق كنيم.
وی افزود: استفاده از پتانسيل ذخيره فكری جامعه به نفع جامعه، كارآمد كردن بدنه سياسی جامعه و كارآمد كردن قوانين و مقررات را از ديگر مواردی بيان كرد كه می تواند در تحقق شعار سال مؤثر باشد.
حجتالاسلام خدايی در پاسخ به اين سؤال كه چه رابطهای بين شعار امسال با عنوان حماسه سياسی و حماسه اقتصادی و شعار سال قبل با نام توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ايرانی وجود دارد، خاطرنشان كرد: شعار امسال يك ابزاری برای تحقق مستمر شعار سال قبل است، اين شعار بستری است برای اينكه اگر ما سال قبل توفيقاتی در زمينه اقتصادی داشتهايم اين پيشرفتها را امسال در قالب حماسه ايجاد كنيم.
وی افزود: برای تحقق اين شعار مسئولان بايد عزم خود را جزم كنند تا موانع از سر راه برداشته شود و مديران بايد روحيه انتقادپذيری بيشتری پيدا نموده و سعی كنند از ذخيره فكر اصلاحی جامعه و گروههای مشاورهای حداكثر استفاده را برای اصلاح خودشان استفاده كنند.
حجتالاسلام خدايی استفاده از ظرفيت كرسیهای آزادانديشی را متذكر شد و تصريح كرد: برنامه سند چشمانداز 20 ساله در اين بين نقش مهمی دارد اگر اين سند محقق شود بخشی از حماسه سياسی و اقتصادی اتفاق میافتد، در كنار آن ما بايد به تقويت خلاقيت و نوآوری در جوانان نيز توجه داشته باشيم، نظم و انضباط و بهرهوری از وقت و زمان بايد در بين مردم افزايش يابد و از توانمندی جوانان در رفع نواقص شهری و روستايی استفاده كرد.