کد خبر: 1458913
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶
رئیس دبیرخانه دائمی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی:

مردم بهترین سرمایه کشور برای ریشه‌کن کردن فقر و بیکاری هستند

گروه سیاسی: همان‌طور که مردم در دفاع مقدس و حراست از انقلاب و ارزش‌های اسلامی همواره حماسه آفریدند، می‌توانند به‌واسطه اقتصاد مقاومتی نیز در ریشه‌کن کردن فقر و بیکاری در جامعه نقش‌آفرینی کنند.

محمدابراهیم مداحی، رئیس کمیسیون چشم‌انداز و امور نخبگان و رئیس دبیرخانه دائمی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، گفت: خداوند به‌واسطه نعمت رحمانیت خود قوانین مدونی را در طبیعت حاکم کرده که هرکسی بتواند نسبت به آن‎ها معرفت پیدا کند به قدرت می‌رسد زیرا می‌تواند به پیش‌بینی، تبیین و کنترل پدیده‌ها بپردازد.

در نگاه اسلامی بعد از اعتقاد، اقتصاد مهم‌ترین اصل است

وی با بیان این‌که در نگاه اسلامی بعد از اعتقاد، اقتصاد مهم‌ترین اصل است، تصریح کرد: لازم است که به‌واسطه احاطه به سه مؤلفه جهان‌دانی، جهان‌داری و جهان‌آرایی، در راستای ایجاد تمدن و قدرت هرچه بیشتر کشور بکوشیم در غیر این‌صورت شاهد زورگویی، تهدید، تحریم و اهانت از جانب دشمنان، مستکبران و سلطه‌گران خواهیم بود.
مداحی اضافه کرد: وقتی قدرت ضمیمه قانون شد به اقتدار تبدیل می‌شود و قدرت انواعی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به قدرت مطلق و نامحدود الهی، قدرت انسانی، قدرت حقیقی و قدرت ماشینی اشاره کرد.

هدف از قدرت از دیدگاه امیرالمؤمنین(ع)

رئیس کمیسیون چشم‌انداز و امور نخبگان و رئیس دبیرخانه دائمی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، عنوان کرد: از دیدگاه امیرالمؤمنین(ع) هدف از قدرت، برگرداندن آثار و نشانه‌های امنیت به جامعه، اصلاح و آبادانی، ترویج امنیت و آرامش و اجرای قوانین تعطیل شده مانند عدالت در اجتماع است، ولی قدرت نامشروع عاملی برای سقوط ارزش‌های اخلاقی، استبداد و دیکتاتوری، سلب آزادی، تجمل‌گرایی و انحطاط جامعه است.

ایران از لحاظ علمی جزو 10 قدرت برتر دنیاست

مداحی اظهار کرد: ایران از لحاظ علمی جزو 10 قدرت برتر دنیاست و پس از ترکیه دومین قدرت در آسیا محسوب می‌شود، از طرفی در حوزه سیاسی، امنیتی و دفاعی عملکرد رضایت‌بخش و مطلوبی را دارد، ولی وقتی شاخص‌های فناوری، اقتصادی، اجتماعی، سرزمینی، فرهنگی، سیاسی و حکومتی به آن افزون می‌شود در رده بیستم بین کشورهای دنیا قرار می‌گیریم.
وی خاطرنشان کرد: نبی مکرم اسلام(ص) معتقد بود که مردم ایران بزرگ‌ترین سهم را در اسلام دارند و در حدیثی فرمود: دانش در ثریا باشد بی‌گمان مردانی از ایرن به آن دست خواهند یافت، و امام خمینی(ره) در سال 67 فرمود: ما درصدد گسترش نفوذ اسلام در جهان و کم کردن نفوذ جهان‌خواران بوده و هستیم، حال اگر از آن به امپراطوری یاد می‌کنند باکی نداریم، و مقام معظم رهبری، فرمود: منتقدان جمهوری اسلامی آن زمانی را که اسلام پرچمدار علم و دانش در دنیا بوده را ندیدند و امروز به‌دنبال احیای آن هستیم.
مداحی ادامه داد: ما باید به خود اطمینان دهیم که از راه جامعه‌سازی و آینده‌سازی با اعتماد به‌ نفس می‌توانیم قطار تمدن‌سازی ایران را به مقصد برسانیم زیرا قدرت ضرورت بقای ایران و ایرانی است.

مقاله‌های علمی باید تبدیل به ثروت برای جامعه بشوند

رئیس کمیسیون چشم‌انداز و امور نخبگان و رئیس دبیرخانه دائمی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومت عنوان کرد: بعد از دوران صفویه امروز جمهوری اسلامی برای اولین‌ بار فراتر از مرزهای کشوری تأثیرگذار بوده است، ما امروز در تولید علم جزو کشورهای برتر دنیا هستیم ولی در زمینه تبدیل علم به ثروت عقب هستیم؛ لذا در جامعه ما نباید فقر به‌عنوان یک ارزش تلقی شود، مقاله‌های علمی باید تبدیل به ثروت برای جامعه بشوند.

معماری جامعه ما اسلامی نیست

مداحی، با بیان این‌که ایران باید در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دفاعی، علمی و ... به‌صورت هماهنگ قدرمند باشد، تصریح کرد: ما موفق شدیم که طاغوت سیاسی و فرعون زمان را از کشور بیرون کنیم اما طاغوت فرهنگی و اقتصادی را چطور؟ در حوزه فرهنگ نباید اجازه دهیم که آسیب‌های فرهنگی گریبان‌گیر جامعه اسلامی ما شود، از طرفی بخشی از ماندگاری تمدن یک امپراطوری منوط به معماری آن است ولی آیا آن‌طور که باید معماری اسلامی – ایرانی در جامعه ما به چشم می‌خورد؟
وی بیان کرد: امروز 46 درصد فقرای جهان عمدتاً مسلمان‌ هستند که فقط دو درصد اقتصاد را در اختیار دارند در حالی‌که 75 درصد ذخایر نفتی در دنیا متعلق به این کشورهای مسلمان است ولی جالب این‌جاست که هیچ‌کدام از آن‌ها در سازمان ملل حق وتو ندارند، همگرایی و پویایی لازم را ندارند و این شرایط باید تغییر کند.

مداحی در رابطه با فرصت‌های موجود در کشور گفت: ایران از نظر وسعت هفدمین کشور پهناور دنیا، دارای یک درصد جمعیت جهان، ذخایر عظیم نفت و گاز، تنها کشور متصل کننده دو دریا، دارنده بیش از نهصد تن ذخایر طلا تا 15 سال آینده که بیش از 100 میلیارد دلار پول در خارج از کشور و 22 میلیارد دلار ارز نزد مردم داخل کشور دارد، براساس تحقیقات مستند علمی کشور ایران توانایی تأمین و تولیدات کشاورزی برای جهت 300 میلیون نفر را دارد و از نظر نخبگان فکری اگر مهاجرین را از آمریکا حذف کنیم، می‌توان گفت ایران توانمندی بیشتری در این رابطه نسبت به آمریکا دارد.

برای بهبود وضعیت معیشت مردم باید تورم به زیر شش درصد برسد

رئیس کمیسیون چشم‌انداز و امور نخبگان و رئیس دبیرخانه دائمی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: امروز تمام مراودات اقتصادی جمهوری اسلامی با 5 یا 6 کشور دنیاست، که تورمشان زیر پنج درصد است، لازم است که میزان تورم از 25 درصد فعلی به زیر شش درصد برسد.

وی اضافه کرد: برای بهبود وضع زندگی مردم باید سهم بخش خصوصی بیشتر شود، تبعیض و رانت‌های اقتصادی و اطلاعاتی از بین برود، چرا 40 درصد اقتصاد کشور مالیات نمی‌دهد؟ اقتصاد مقاومتی به‌دنبال آسیب‌شناسی این موضوع است که جرا باید 6 کشور 60 درصد اقتصاد دنیا را در دست داشته باشند؟ در اقتصاد مقاومتی خام‌فروشی ممنوع است باید فعالیت‎های اقتصادی تولیدمحور باشند نه پول مبنا و به این نکته توجه کنیم که همان‌طور که مردم در پیروزی انقلاب و حراست از آن حماسه آفریدند می‌توانند در ریشه‌کن کردن فقر و بیکاری در جامعه نیز نقش‌آفرینی کنند.

captcha