کد خبر: 1414420
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۱
حجت‌لاسلام میرعمادی تاکید کرد:

ضرورت حفظ برجستگی‌ها و ویژگی‌های قیام 15 خرداد

گروه سیاسی: نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر ضرورت حفظ برجستگی‌ها و ویژگی‌های قیام 15 خرداد،افزود: قیام ۱۵ خرداد نقطه آغاز یک حرکت بزرگ دینی و اسلامی در تاریخ ایران بوده است لذا می‌طلبد این قیام مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد امروز، 15 خرداد در مراسمی که  به‌مناسبت سالگرد قیام 15 خرداد در مدرسه علمیه کمالیه خرم‌آباد برگزار شد، از این قیام به‌عنوان نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ملت ایران یاد کرد و افزود: قیام 15 خرداد نقطه آغاز یک حرکت بزرگ دینی و اسلامی در تاریخ ایران بوده است لذا ضرورت دارد این قیام مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این‌که قیام‌هایی که طی یک قرن اخیر به رهبری روحانیت در ایران به‌وجود آمد وجه اشتراک و تفاوت‌هایی با هم دارند، اضافه کرد: در صد سال اخیر چهار نهضت بزرگ به رهبری روحانیت در ایران به‌وقوع پیوسته که هر کدام درس عبرت و مایه الگوگیری است.

نهضت تنباکو قدرت و نفوذ روحانیت را در جامعه نشان داد

حجت‌الاسلام میرعمادی نهضت تنباکو به رهبری مرحوم میرزای شیرازی را اولین این قیام‌ها بیان کرد و گفت: نهضت تنباکو قدرت و نفوذ علما و روحانیت را در جامعه نشان داد و دنیا متوجه شد با یک فتوای یک مرجع تقلید یک تحول عظیم در جامعه رخ می‌دهد.
وی افزود: علاوه بر این این قیام باعث شد استعمار انگلیس عقب‌نشینی کند و مردم بیدار شدند که دوران سلطه به پایان رسیده است.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان از نهضت مشروطه به‌عنوان دومین نهضت به رهبری روحانیت در ایران اشاره و خاطرنشان کرد: از عوامل ایجاد این قیام می‌توان به رفتار ظالمانه و مستبدانه پادشاهان قاجار، اهانت سلسله پادشاهان قاجار به روحانیت و مقدسات دینی و دخالت‌هایی که دولت روس و انگلیس در آن زمان نسبت به ایران داشتند اشاره کرد.
وی در بیان اثرات نهضت مشروطه نیز گفت: این نهضت باعث شد 5 نفر مجتهد بر مصوبات مجلس نظارت داشته باشند و  جلوی استبداد و ظلم و ستمی که قاجار انجام می‌دادند گرفته شود.

مطرح شدن جدایی دین از سیاست از عوامل شکست نهضت مشروطه

حجت‌الاسلام میرعمادی در بیان دلایل شکست مشروطه نیز افزود: نفوذ تفکر ضد دینی و روشنفکری غرب‌گرا  و کنار زدن تفکر دینی و علما و روحانیت و مطرح شدن تفکر جدایی دین از سیاست و همچنین اختلاف و تفرقه‌ای که بین علما و روحانیت به‌وجود آمد از جمله این عوامل است.
وی اضافه کرد: آنچه از نهضت مشروطه برای ما درس است این است که به‌دلیل نفوذ جریان ضد دینی در حکومت و تضعیف تفکر دینی و کنار زدن علما و روحانیت نهضت مشروطه شکست خورد.
امام جمعه خرم‌آباد نهضت ملی شدن صنعت نفت را سومین نهضت به رهبری روحانیت در ایران طی صد سال اخیر برشمرد و گفت: از عوامل پیدایش این نهضت می‌توان به مسأله حاکمیت مطلق بریتانیا بر نفت ایران اشاره کرد.

اختلاف بین دو تفکر دینی  و ملی عامل شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت

وی اضافه کرد: نهضت ملی شدن صنعت نفت به‌واسطه اختلافی که در میان سران نهضت به‌وجود آمد منجر به شکست شد و در یک کلام می‌توان گفت ایجاد دو تفکر و اختلاف بین دو تفکر دینی و رهبری روحانیت و تفکر ملی به رهبری مصدق  علل شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی قیام 15 خرداد را چهارمین نهضتی عنوان کرد که به رهبری روحانیت در ایران شکل گرفت که این قیام منجر به انقلاب اسلامی شد.
وی افزود: دیکتاتوری رضاخان و شخص شاه، ارائه طرح‌ها و لوایح پی‌درپی ضد دینی به مجلس مثل قضیه کاپیتولاسیون، لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی از عوامل پیدایش این نهضت بود.

مطرح شدن بحث اسلام ویژگی بارز قیام 15 خرداد

امام جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که قیام 15 خرداد برجستگی‌ها و ویژگی‌هایی داشت که این برجستگی‌ها را باید حفظ کنیم، ادامه داد: جنبه مذهبی و دینی و اسلامی بودن مهم‌ترین ویژگی قیام 15 خرداد بود، برای اولین‌بار امام بحث اسلام را مطرح کرد.
وی گفت: حضور قدرتمندانه امام راحل(ره) و مرجعیت شیعه به‌عنوان رهبری نهضت و اینکه شخص امام شاه را مورد حمله قرار داد و نظام شاهنشاهی را باطل اعلام کرد از دیگر ویژگی‌ها و برجستگی‌های این نهضت بود.
میرعمادی مردمی بودن و حمایت مردم از علما و روحانیت را دیگر برجستگی قیام 15 خرداد بیان کرد و افزود: با قیام 15 خرداد جرقه تغییر ماهیت حکومت ستم‌شاهی زده شد، قدرت مذهب، دین، علما و روحانیت معرفی شد و همچنین این قیام نتیجه‌اش این شد که یک الگویی از حکومت به دنیا معرفی و آن نظام اسلامی مبتنی بر اصل ولایت‌فقیه بود.

شکل‌گیری تشکل‌ها و انجمن‌های اسلامی از برجستگی‌های قیام 15 خرداد

وی شکل‌گیری تشکل‌های دینی و انجمن‌های اسلامی را دیگر برجستگی و ویژگی قیام 15 خرداد بیان کرد و گفت: توطئه‌هایی که بر علیه دیگر نهضت‌ها صورت گرفت از جمله اسلام ستیزی، دین ستیزی، هجمه به علما و مراجع تقلید درخصوص و قیام 15 خرداد نیز اعمال شد امام هیچ یک نتوانست خللی در این نهضت ایجاد کند.

انقلاب بدون ولایت و دیانت مثل اسکلت بدون روح است 

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با یادآوری اینکه قیام 15 خرداد باید به‌عنوان یک درس همیشگی مدنظر ما قرار گیرد، گفت: آنچه امروز ما داریم به برکت شهدای قیام 15 خرداد است لذا باید قدر آن‌را بدانیم و همواره متوجه جریان ضد دینی که امام راحل(ره) با جمله «مواظب باشید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان نیفتد» در خصوص آن به ما هشدار دادند باشیم و علاوه براین توجه داشته باشیم که انقلاب بدون ولایت و دیانت مثل اسکلت بدون روح است  لذا باید همواره مدافع ولی‌فقیه باشیم.

captcha