حجتالاسلام محمد امیری، از کارشناسان مذهبی استان لرستان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در رابطه با الزامات تحقق نام سال گفت: در سال جاری که با تدبیر رهبر حکیم و فرزانه و به اقتضای شرایط و نیازهای روز کشور به سال «فرهنگ و اقتصاد با مدیریت جهادی و عزم ملی» نامگذاری شده، مردم و مسئولان بهعنوان ارکان تحقق این نام باید با درایت و آگاهی در راستای پیشبرد این مهم گام بردارند.
ضرورت تبیین مفهوم نام سال از طریق رسانهها
وی ادامه داد: از مهمترین اقدامات مسئولان در رابطه با تحقق اهداف نام سال میتوان به تبیین مفهوم آن و شفافسازی درباره اهداف آن از طریق رسانهها، ارائه راهکارهای تحقق نام با بهرهگیری از نقطهنظرات افراد صاحبنظر و خبره، طرح برنامهای مدون بهطوریکه تا پایان سال اهداف ترسیم شده محقق شوند، تشریح وظایف نهادهای دولتی در راستای پیشبرد منویات مقام معظم رهبری و ارائه گزارشهای مسئولان و بیان درصد تحقق اهداف در هربار گزارشدهی اشاره کرد.
حجتالاسلام امیری در رابطه با مهمترین وظایف مردم نسبت به نام سال، اظهار کرد: فهم صحیح از مفهوم نام سال، کمک همهجانبه به مسئولان در اجرای بهتر منویات مقام معظم رهبری که بهبود وضعیت فرهنگ و اقتصاد جامعه را درپی خواهد داشت، اعتقاد به دلسوزی مسئولان و حمایت از آنان و مبنا قرار دادن بیانات رهبر انقلاب از مهمترین اقداماتی است که از مردم انتظار میرود.
این کارشناس مذهبی گفت: اگر مردم و مسئولان با یکدلی و ایمان به ثمربخش بودن اقدامات خود با یکدیگر همکاری کنند قطعاً به جامعه آرمانی و مطلوب موردنظر خواهیم رسید؛ کمااینکه شهر خوب، استان و کشور خوب یافتنی نیست بلکه ساختنی است.
حجتالاسلام امیری عنوان کرد: هدف مقام معظم رهبری از نامگذاری سال با درنظر داشتن آرمانها، نقاط قوت و ضعف جامعه، دستیابی به ایرانی آباد، آزاد و مستقل است؛ لذا امید است که با تلاش جهادی مسئولان و عزم همگانی در این جهت حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: یکی از آسیبهایی که مانع از تحقق نام سال میشود ترویج عقیده «لزوم وابستگی مادی و فرهنگی ما به اجانب» است که این مستلزم ورود جدی سران قوا، وزارتخانهها و متولیان فرهنگی جامعه است و همواره این نکته را در نظر داشته باشند که رضای خداوند متعال در رضایت مردم است.
برخورد تشریقاتی از آسیبهای تحقق نام سال است
حجتالاسلام امیری برخورد شعاری و تشریفاتی با نام سال را یکی دیگر از آسیبهایی دانست که مانع از تحقق اهداف در این رابطه میشوند و افزود: ما نباید صرفاً به برگزاری چندین همایش، کارگاه و یا نصب بنرهایی در سطح شهر و ادارات اکتفا کنیم بلکه باید با اقدامات اصولی و کارشناسی شده وایجاد اتاق فکرهای متشکل از متخصصان و صاحبنظران، راهکارهای عملی و نقشه راه را ترسیم کنیم، نه اینکه مثل سالهای گذشته که تنها یک بعد از نام سال که حماسه سیاسی بود محقق شد ولی حلقه دوم شعار سال عملاً در حد شعار باقی ماند؛ لذا باید بهصورت توأمان دو مقوله فرهنگ و اقتصاد در جامعه دنبال شوند.
این کارشناس مذهبی گفت: اجرای صحیح و عادلانه مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها یکی از الزامات تحقق اهداف اقتصادی است که کمک شایانی به رونق اقتصاد کشور میکند، همچنین در باب فرهنگ باید بررسی شود که آیا سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی در زندگی کنونی جامعه ما چه جایگاهی دارد؟ آیا تجلی و نمود آموزههای دینی و سیره اهل بیت(ع) در زندگیهای ما مشاهده میشود؟ و پس از آسیبشناسی باید به اصلاح سبک زندگی کنونی بپردازیم.
حجتالاسلام امیری بیان کرد: مهمترین شرط تحقق نام سال تقویت روحیه مطالبهگری و پیگیری از جانب آحاد مردم است و این مهم بهواسطه ولایتپذیری و استفاده از ظرفیتهای داخلی و توانمندیهای ملی محقق میشود.