سعادتمهر، معاون فرهنگی دانشگاه پیامنور خرمآباد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در رابطه با شعار سال افزود: در پاسخ به این سؤال که«آیا فرهنگ بر توسعه تأثیر دارد یا خیر؟»، باید گفت که فرهنگ زیربنای جامعه و حتی بزرگتر از اقتصاد است زیرا توسعه صرفاً یک پدیده اقتصادی نیست بلکه فرآیندی همهجانبه و نیازمند تحول در همه زمینههاست.
وی ادامه داد: اگر ما اقتصاد را به یک درخت تشبیه کنیم، پس ریشه آن «باورهای فرهنگی» و میوهاش «توسعه» خواهد بود؛ لذا این عقاید و باورهای فرهنگی هستند که توسعه را شکل میدهند.
سعادتمهر اضافه کرد: هنگامیکه حرف از تهاجم فرهنگی میشود معمولاً بیشتر بر حجاب و عفاف متمرکز میشویم در حالیکه عوامل فرهنگی دیگری هم وجود دارند که در این سالها مورد غفلت واقع شدهاند، بهطور مثال میتوان به فرهنگ «نظم و انضباط»، «رعایت حقوق دیگران» و «آزادی» که اتفاقاً از دستورات دین مبین اسلام نیز محسوب میشوند، اشاره کرد.
معاون دانشگاه پیام نور خرمآباد اظهار کرد: باورهای فرهنگی و آزادی سیاسی، مستقیماً بر اقتصاد تاثیرگذار هستند؛ ما از آزادی سیاسی میترسیم چون آنرا بهدرستی در جامعه نهادینه نکردهایم، چرا در کلاسهای درس ما این موارد آموزش داده نمیشوند؟
سعادتمهر اظهار کرد: باید ارزشهای دینی در جامعه پیاده شوند سپس کتابهای در زمینههای فرهنگی تألیف و تدریس شود و با همکاری رسانهها و مطبوعات، زمینه را برای تربیت انسانهای مناسب توسعه که با عملکرد خود اقتصاد را ارتقاء میدهند، فراهم شود.
وی اضافه کرد: «اقتصاد مقاومتی» به معنای اقتصادی است که تأثیرگذاری آن از شوکهای خارجی کمتر باشد ولی تاکنون این مهم چهقدر در جامعه ما محقق شده؟ وقتی درآمد نفتی کشور کاهش مییابد تا چهاندازه رفاه، درآمد، سرمایه و مصرف مردم دستخوش تغییرات میشود؛ لذا لازم است که الگوی مناسبی برای اقتصاد مقاومتی ترسیم شود که کشور به یک تعادل عمومی در زمینه اقتصاد برسد نه اینکه هرجا فشار و تحریم زیاد شد، به اجبار مصرف خود را کاهش دهیم.
وی در پایان بیان کرد: امید است به اقتصادی دست پیدا کنیم که هم باورهای فرهنگی در آن نهادینه شده باشد و هم عوامل کاهشدهنده شوکهای خارجی را در بربگیرد.