به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از لرستان، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه خرمآباد، امروز، نهم اسفند در خطبههای نمازجمعه خرمآباد در مصلی الغدیر این شهر با گرامیداشت 14 اسفند روز احسان و نیکوکاری به پارهای از خدمات کمیته امداد در بخشهای مختلف از جمله طرح شهید رجایی، حمایت از زنان سرپرست خانواده، خودکفایی و اشتغال مددجویان، اکرام ایتام، حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی اشاره کرد و گفت: احسان و نیکوکاری از موضوعاتی است که هم در قرآن و هم در احادیث و روایات بر آن تاکید شده لذا میطلبد مردم استان در طرح احسان و نیکوکاری مشارکت داشته باشند.
وی در ادامه به 15 اسفند روز درختکاری اشاره و تصریح کرد: براساس آماری که ارائه شده تا پاییز امسال 560 هزار هکتار از درختان بلوط منطقه زاگرس خشک شدهاند که این نیازمند بررسی است.
وی اضافه کرد: متاسفانه تاکنون شاهد هیچ گونه اقدام اساسی در زمینه برسی علت خشک شدن درختان بلوط و یا ممانعت از خشک شدن این درختان نبودهایم فقط هرزگاهی آماری ارائه میشود که چند تن زغال قاچاق در استان کشف شده که این قبیل اخبار شرمندگی دارد.
خطیب جمعه خرمآباد با بیان اینکه حمایت از درختان بلوط فقط در حد همایش و جلسه و صورتجلسه باقی مانده و در این خصوص نظارت و پیگیری جدی صورت نگرفته، اذعان کرد: با وجودیکه بحث گرد و غبار یک مشکل جدی برای استان لرستان است اما اگر قرار باشد در آینده بودجهای برای مبارزه با پدیده گرد و غبار اختصاص یابد دوباره مثل بودجه مربوط به سازندگی پس از جنگ که لرستان دیده نشد، در زمینه این بودجه نیز لرستان را بینصیب خواهند کرد که میطلبد در این زمینه اقدامات اساسی انجام گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی اشاره و تصریح کرد: به اعتقاد کارشناسان حل مشکلات اقتصادی کشور در شرایط کنونی همین مسئله اقتصاد مقاومتی است.
امام جمعه خرمآباد ادامه داد: با توجه به اینکه اقتصاد مقاومتی خوداتکایی و اعتماد به نفس و توجه به منابع و ظرفیتهای موجود را مدنظر قرار داده میتواند در خنثی کردن توطئه تحریم دشمن بسیار موثر باشد لذا میطلبد مسئولان در این زمینه همت بلند و عزم جدی داشته باشند و اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی را در اولویت کارها قرار دهند.
وی مشارکت دادن مردم و مردمی کردن اقتصاد را از دیگر نکات برجسته در بحث اقتصاد مقاومتی بیان کرد.
حجتالاسلام میرعمادی در ادامه روز امور تربیتی و تربیت دینی اشاره و خاطرنشان کرد: تربیت در نوجوانی و جوانی ثمربخش است لذا در این زمینه نقش آموزش و پرورش که با نسل نوجوان و جوان جامعه سر وکار دارد بسیار حائز اهمیت است.
وی خواستار همکاری مردم و اولیا با آموزش و پرورش در راستای تربیت دینی نوجوانان و جوانان شد و افزود : اهتمام به امر نماز، حجاب و عفاف، قرآن، صداقت و پاکی باید در نسل نوجوان و جوان بروز داده شود.
وی در بخشی از سخنانش به مطب درج شده در یکی از نشریات مبنی غیرانسانی بودن حکم قصاص اشاره کرد و گفت: دشمن با طرح این مسائل میخواهد اعتقادات و باورهای دینی مردم را به تمسخر بگیرد و ارزشهای اسلامی مثل خدا، پیغمبر و دین را در دید مردم امری عادی جلوه دهد که میطلبد مردم و مسئولان در این باره هوشیار باشند.
وی افزود: مردم ایران اسلامی غیرت دارند و نسبت به ارزشهای دینی حساس هستند و اگر کسی بخواهد به مقدسات و ارزشهای دینی آنها توهین کند همان رفتاری که با فتنهگران داشتند را با آنها خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با خطبه امام سجاد(ع) در شام، گفت: بعد حماسی این خطبه امام سجاد(ع) بسیار حائز اهمیت است، امام سجاد(ع) با وجودیکه بیمار بود و از کربلا به همراه سایر اسرا سوار بر شتری بی جهاز به شام آورده شد اما در خطبهای که در شام ایراد کرد توانست شک و تردید را از دل مردم بیرون کند.
وی اضافه کرد: هدف امام سجاد(ع) از ایراد این خطبه حماسی این بود که شک و شک و تردید را از دل مردم بیرون کند و مردم را از راه کجی که رفته بودند به راه راست برگرداند.
حجتالاسلام میرعمادی با بیان اینکه امام سجاد(ع) در این خطبه بر روی افتخارات و برجستگیها و امتیازات خود تکیه کرد، ادامه داد: خطابه حماسی برای تحریک عواطف و احساسات مردم ایراد میشود لذا امام سجاد(ع) از این روش استفاده کرد و در قالب جملات کوتاه، کوبنده و با صلابت، اهدافی از جمله جلب توجه مردم به حق و حقیقت را دنبال کرد.
خطیب جمعه خرمآباد اضافه کرد: امام سجاد(ع) با این خطبه حماسی میخواست احساسات مردم را بهخاطر جنایات یزید و آنچه در کربلا اتفاق افتاد و همچنین مظلومیت امام حسین(ع) و اصحاب وی و ظلم بنیامیه بیدار سازد.
نماینده ولیفقیه در لرستان قانع کردن مردم نسبت به این مسئله که یزید شایستگی خلافت بر مسلمین را ندارد از دیگر اهداف امام سجاد(ع) در ایراد این خطبه حماسی بیان کرد و افزود: امام سجاد(ع) با استفاده از این خطبه حماسی زمینه قیام و شورش علیه یزید را فراهم آورد و مردم بعد از این خطبه با امام سجاد(ع) همدردی کردند و لذا امام سجاد از این فرصت استفاده و مردم را به سوی خدا دعوت کرد.
امام جمعه خرمآباد با بیان اینکه نظیر خطبه امام سجاد(ع) در شام میتوان به خطبه پیامبراکرم(ص) در منا، خطبه امام علی(ع) در صفین و خطبه امام حسین(ع) در کربلا اشاره کرد، گفت: بررسی بعد حماسی این خطبه امام سجاد(ع) ما میتواند برای ما الگو باشد که از این روش امام سجاد(ع) بهره ببریم.