کد خبر: 4271309
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۰
حجت‌الاسلام موسوی بیان کرد:

هشدار قرآن درباره اعتماد به دشمن

مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به این هشدار قرآن که نباید به دشمنانی که سابقه عهدشکنی دارند، اعتماد کرد و فریب ظاهردوستانه آن‌ها را خورد، گفت: در تاریخ انقلاب اسلامی نیز ماجرای برجام و خروج آمریکا از این قرارداد، تجربه‌ای سنگین و پرهزینه در مقابل دیدگان ماست.

حجت‌الاسلام سیدنواب موسوی، مدرس حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از لرستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدنواب موسوی، مدرس حوزه علمیه امروز، 21 اسفندماه در جلسه تفسیر قرآن کریم ویژه ماه رمضان در جمع هیئت مساکین‌الزهرا(س) مسجدالاقصی خرم‌‎آباد که با محوریت آیات 7 تا 10 سوره توبه برگزار شد، گفت: این آیات در رابطه با عهدشکنی مشرکان، لزوم پایبندی مسلمانان به پیمان‌های محکم و خصلت‌های دشمنان اسلام سخن می‌گوید. 

وی افزود: خداوند متعال در آیه هفتم سوره توبه «كَيْفَ يَكُونُ لِلْمُشْرِكِينَ عَهْدٌ عِندَ اللّهِ وَعِندَ رَسُولِهِ إِلاَّ الَّذِينَ عَاهَدتُّمْ عِندَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ فَمَا اسْتَقَامُواْ لَكُمْ فَاسْتَقِيمُواْ لَهُمْ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ» می‌‎فرماید: «چگونه مشركان را نزد خدا و نزد فرستاده او عهدى تواند بود مگر با كسانى كه كنار مسجدالحرام پيمان بسته‌‏ايد پس تا با شما [بر سر عهد] پايدارند با آنان پايدار باشيد زيرا خدا پرهيزگاران را دوست مى‌دارد».

موسوی به آیه هشتم سوره توبه «كَيْفَ وَإِن يَظْهَرُوا عَلَيْكُمْ لاَ يَرْقُبُواْ فِيكُمْ إِلاًّ وَلاَ ذِمَّةً يُرْضُونَكُم بِأَفْوَاهِهِمْ وَتَأْبَى قُلُوبُهُمْ وَأَكْثَرُهُمْ فَاسِقُونَ» اشاره کرد و ادامه داد: خدای متعال در این آیه فرموده است: «چگونه [براى آنان عهدى است] با اينكه اگر بر شما دست ‏يابند درباره شما نه خويشاوندى را مراعات مى‌كنند و نه تعهدى را شما را با زبانشان راضى مى‌كنند و حال آنكه دل‌هايشان امتناع مى‌ورزد و بيشترشان منحرفند».

این مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه آیه هشتم سوره توبه به مسلمانان هشدار می‌دهد که فریب ظاهرسازی و سخنان نرم دشمنان را نخورند چراکه بیشتر آن‌ها فاسق هستند، اظهار کرد: مشرکان آیات الهی را با بهایی اندک معاوضه کرده‌اند یعنی برای منافع دنیایی حقیقت را تحریف کرده یا پنهان می‌کنند و مردم را از راه خدا باز می‌دارند که این آیه هشدار می‌دهد کار آن‌ها بسیار زشت و ناپسند است و نشان می‌دهد که دشمنی آن‌ها با اسلام از روی لجاجت و دنیاطلبی است.

وی ادامه داد: مشرکان به هیچ عهد و پیمانی پایبند نیستند و به هیچ اصل اخلاقی و انسانی در برابر مؤمنان توجه نمی‌کنند آن‌ها اهل تعدی و ظلم هستند که این آیه تأکید می‌کند دشمنان دین اگر فرصت پیدا کنند هیچ حرمتی برای مؤمنان قائل نیستند.

حجت‌الاسلام موسوی افزود: این آیات نشان می‌دهد که اسلام اهل وفای به عهد است اما دشمنان اسلام به ویژه مشرکان به هیچ پیمانی پایبند نیستند و در صورت قدرت یافتن به مسلمانان رحم نخواهند کرد در عین حال به مسلمانان توصیه می‌شود تا وقتی که طرف مقابل بر عهد خود باقی است، آن‌ها نیز بر پیمان خود وفادار بمانند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه آیات فوق در گفتمان انقلاب اسلامی هم قابل تطبیق است زیرا هشدار می‌دهد که نباید به دشمنانی که سابقه عهدشکنی دارند، اعتماد کرد و نباید فریب ظاهردوستانه آن‌ها را خورد، گفت: نمونه‌هایی مانند صلح حدیبیه و عدم پایبندی مشرکان به این صلح و همچنین ماجرای قرارداد یهودیان بنی‌قریظه که در جنگ خندق آن قرارداد را نادیده گرفتند از این نمونه‌هاست این در حالی است که در تاریخ انقلاب اسلامی نیز ماجرای برجام و خروج آمریکا از این قرارداد، تجربه‌ای سنگین و پرهزینه در مقابل دیدگان ماست.

وی در بخشی از سخنانش با توجه به قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و اینکه رمضان فرصت مغتنمی برای نزدیکی به خداست، گفت: دعا یکی از مهمترین راه‌های ارتباط بنده با خداوند است که در آموزه‌های اسلامی جایگاه والایی دارد.

موسوی با اشاره به اینکه دعا تنها یک درخواست و نیازخواهی نیست بلکه جلوه‌ای از بندگی، توحید و توکل بر خداوند محسوب می‌شود، به اهمیت دعا در قرآن و روایات اشاره کرد و افزود: خداوند متعال در آیه ۶۰ سوره غافر با این مضمون «وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ» امر به دعا کرده و می‌‌فرماید: «و پروردگارتان فرمود مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم در حقیقت کسانی که از پرستش من کبر می‌ورزند به زودی خوار در دوزخ درمی‌آیند».

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دعا نشانه توحید و عبودیت است و در این رابطه در آیه ۶۱ سوره غافر با این مضمون «اللَّهُ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِتَسْكُنُوا فِيهِ وَالنَّهَارَ مُبْصِرًا إِنَّ اللَّهَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَشْكُرُونَ» آمده است: «خداست که شب را برای شما پدید آورد تا در آن بیارامید، و روز را روشن و بینش بخش قرار داد [تا در آن به کارهای لازم بپردازید]؛ بی تردید نسبت به مردم دارای فضل و احسان است، ولی بیشتر مردم سپاسگزاری نمی‌کنند.

موسوی با بیان اینکه دعا وسیله قرب به خداوند است که در این رابطه امام علی(ع) می‌فرماید: «محبوب‌ترین اعمال نزد خداوند در زمین، دعاست»، اظهار کرد: دعا عامل تغییر سرنوشت است و در این رابطه امام جعفرصادق(ع) فرمودند: «دعا قضا و قدر را تغییر می‌دهد حتی اگر قطعی شده باشد». (کافی جلد ۲ صص ۴۶۸ و ۴۶۹)

این مدرس حوزه و دانشگاه در خاتمه گفت: از برکات دعا می‌توان به رفع گرفتاری‌ها و مشکلات، تقویت ارتباط با خدا و آرامش قلب و همچنین افزایش معرفت و معنویت اشاره کرد.

انتهای پیام
captcha