کد خبر: 4264443
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای:

احیای ارزش‌های اسلامی یکی از دستاوردهای انقلاب است

رئیس قوه قضاییه یکی از دستاوردهای انقلاب را عزت مردم و احیای ارزش‌های اسلامی دانست و ادامه داد: امتی که شهید تقدیم می‌کند و مادر این شهید با چنان روحیه‌ای سخن می‌گوید که به حالش غبطه می‌خوریم.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییهبه گزارش ایکنا از لرستان، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه، امروز ۱۸ بهمن ماه در مراسم دیدار با اقشار مختلف مردم لرستان که در سالن اجلاس جهاد کشاورزی استان برگزار شد، با تبریک ایام الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه اظهار کرد: خرسندم در این مقطع در میان مردم ولایت‌مدار، مومن، شجاع، شهیدپرور و عالم پرو لرستان هستم.

وی یکی از دستاوردهای انقلاب را عزت مردم و احیای ارزش‌های اسلامی دانست و ادامه داد: امتی که شهید تقدیم می‌کند و مادر این شهید با چنان روحیه‌ای سخن می‌گوید که به حالش غبطه می‌خوریم.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه عامل اصلی رفع گله‌مندی‌ها و پیروزی‌های بزرگ، خودسازی است، افزود: ما تا خودمان را نسازیم نمی‌توانیم جامعه متعهد به بار بیاریم و از انقلاب اسلامی به تمدن اسلامی برسیم.

محسنی اژه‌ای یادآور شد: بهترین مردم کسانی‌ هستند که بیشتر برای دیگران نفع داشته باشند؛ برای خدمت به مردم باید بین خودمان و خداوند را درست کنیم.

رئیس قوه قضاییه گفت: اگر می‌خواهیم خدمت خالصانه به کشور و ملت داشته باشیم الان فرصت خوبی است؛ از خدا بخواهیم توفیق دهد حق را درست بشناسیم و آن را اجرایی کنیم.

وی با بیان اینکه باید استقامت داشته باشیم تا مشکلات و موانعی که در مسیر اجرای کار داریم را رفع کنیم، اضافه کرد: باید جهاد اکبر داشته باشیم تا عدالت تحقق یابد در غیر این صورت عدالت اجرا نمی‌شود و تبعیض وجود دارد.

محسنی اژه‌ای گفت: امام متقی و عالم بودند و غیر از خدا، از کسی نترسیدند و خود را فدای اسلام نمودند و برای رسیدن به قله‌ها صبر کردند و با روحیه، تلاش و مقاومت پیروز شدند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه لرستان استانی چند فصل است و زمین حاصلخیز دارد و علما و شهدای بزرگی را در دامن خود پرورانده و دینداری و صداقت در حد اعلا دارد چرا باید کم‌برخودار باشد، بیان کرد: یکی از دلایل این مشکلات ممکن است مساله مدیریت باشد. در لرستان اکثر مدیران بومی هستند و با گرفتاری‌ها و ظرفیت‌ها آشنایی دارند و با همدلی و همفکری می‌توانند بخشی از مشکلات را برطرف و یا روی مدیران ارشد کشور تاثیر بگذارند.

وی افزود: اگر مجموعه مدیران بومی که با ابعاد این منطقه و نقاط قوت و ضعف آشنایی دارند با هم اتحاد و انسجام داشته و هم‌فکر و همراه باشند می‌توانند در مرکز و کشور تاثیرگذار باشند.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه مشکلات و مطالباتی که مستقیما به قوه قضائیه بر می‌گردد را مورد بررسی قرار می‌دهیم، یادآور شد: رئیس قوه قضاییه عضو تشخیص مصلحت نظام، شورای انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی و عضو شورای عالی اقتصادی سران قوا است و معتقدم اثر رفتار خوب ما از حکم ما بیشتر است.

رئیس قوه قضاییه کوتاه کردن زمان رسیدگی پرونده‌های قضایی را ضروری دانست و با بیان اینکه در این مقطع بهترین همکاری را قوه قضائیه و قوه مقننه با هم دارند، گفت: دنبال این هستیم یک سری قوانین دست و پا گیر که دست قاضی را بسته اصلاح کنیم.

وی تصریح کرد: حجم کار زیاد است و تعداد قاضی و کارمند با میزان این حجم تناسب ندارد. تا جایی که امکان دارد کار از طریق شورای حل اختلاف، میانجی‌گری و ریش‌سفیدی برطرف می‌شود.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه نتیجه تورم، مشکلات اقتصادی و مسکن در دادگستری‌ها دیده می‌شود، افزود: به استاندار و رئیس دادگستری لرستان برای انجام برخی از کارها براساس قانون اجازه داده شود. نیاز است یک مقدار از اختیارات به استان‌ها داده شود چراکه استان‌ها ظرفیت و پتانسیل و مشکلات مربوط به خود را دارد و نباید برای همه آنها یک نسخه پیچید.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه یکی از ماموریت‌های اساسی من رفع موانع تولید است، گفت: دولت از تصدی‌گری کم کند و به حمایت، هدایت و نظارت خود بیفزاید. یکی از مسائل کاهش تورم افزایش و رونق تولید است.

وی بیان کرد: تا جایی امکان دارد تدبیری اندیشیده شود که بنگاه اقتصادی افرادی ‌که مشکل قانونی و قضایی دارند تعطیل نشود.

محسنی اژه‌ای در خصوص توزیع عادلانه منابع در کل کشور گفت: باید از ظرفیت مردم استفاده شود؛ دکتر قالیباف به دنبال این است که منابع دولت را افزایش دهد و باید منابع بالقوه را بالفعل کنیم.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت نخبگان در حل مشکلات استان بهره برد و این مسیر سخت است، گفت: امامین انقلاب فرمودند ما می‌توانیم و بر این اساس باید بشناسیم و پیگیری کنیم و براساس برنامه‌های پنجم و هفتم تلاش کنیم تا به هدف برسیم.

وی با بیان اینکه اگر کارها پیش نمی‌رود به خاطر این است که کاریکاتوری کار می‌شود، اظهار کرد: کشاورزی، صنعت و خدمات را باید با هم ببینیم و اگر اینگونه باشد کارهای کاریکاتوری انجام نمی‌شود.

محسنی اژه‌ای گفت: ناترازی انرژی واقعیتی است که دولت را گرفتار و مردم را دچار خسارت کرده و یک راه برون رفت از آن، صرفه‌جویی است. یک بخش دیگر استفاده از ابزار و تجهیزاتی است که منجر به صرفه‌جویی شود.

رئیس قوه قضائیه بیان کرد: ناترازی در سوخت و برق و بنزین داریم و دولت پیگیر است حداقل تا تابستان مشکل برق را حل کند.

وی توصیه‌هایی به مقامات قضایی در موضوع کارشناسی در پرونده‌ها کرد و گفت: کارشناسی در پرونده‌های قضایی طریقیت دارد نه موضوعیت، وقتی در پرونده‌ای ضرورت ارجاع به کارشناسی وجود ندارد، از این کار خودداری شود. به گونه‌ای نباشد که مرجع کارشناسی پاسخ‌های مبهم و دو پهلو ارائه دهد.

محسنی اژه‌ای گفت: کارشناسی که پرونده به او ارجاع می‌شود همزمان مسئولیت کارشناسی چندین پرونده را بر عهده نداشته باشد. مقام قضایی هنگام ارجاع پرونده‌ای به مرجع کارشناسی، زمان مشخصی را برای ارائه نظر، تعیین کند.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در مواردی که ضروری نیست برای متهم قرار بازداشت صادر نکنید؛ گاهی یک شب زندان رفتن نیز زندگی یک فرد را زیر و رو می‌کند.

وی با بیان اینکه گاهی اوقات قرارها متناسب نیست، قضات در مواردی که ضروری نیست برای یک متهم، قرار بازداشت صادر نکنند، اضافه کرد: قرار وثیقه را به گونه‌ای تعیین نکنید که فرد ولو یک شب به زندان برود.

محسنی اژه‌ای گفت: آنچه که فکر می‌کنید در زمان کوتاه باید حل شود جمع‌بندی شود و استاندار به عنوان بالاترین مقام سیاسی استان و نماینده ولی‌فقیه در لرستان به دبیرخانه شورای عالی سران دهند چون نمی‌توانیم به سرعت قانون را بازنگری و تغییر دهیم اما می‌شود در شورای فوق بررسی کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: آنچه که از سوی نمایندگان اقشار مطرح شد یادداشت کردم و درخواست دارم مسائل استان را به ما منتقل کنید تا برای حل آنها برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کنیم.

انتهای پیام
captcha