کد خبر: 4260170
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱
امام جمعه دلفان:

شناخت ابعاد مختلف زندگی حضرت زینب(س) ضروری است

حجت‌الاسلام والمسلمین یوسف خانی حضرت زینب(س) را پرچمدار فضل و مقاومت دانست و با تأکید بر اینکه باید از این بانوی بزرگ جهان اسلام الگو‌سازی کرد و ویژگی‌های ایشان برای نسل جوان امروز تبیین شود، گفت: حضرت زینب(س) بصیرتی مثال‌زدنی داشتند و یکی از نخستین پیشگامان عرصه جهاد تبیین محسوب می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیوسف خانی، امام جمعه دلفانحجت‌الاسلام والمسلمین محمدیوسف خانی، امام جمعه دلفان در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، با تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت زینب(س)، در رابطه با ضرورت شناخت ابعاد مختلف زندگی حضرت زینب(س)، گفت: حضرت زینب(س) پرچمدار فضل و مقاومت، نائب‌الزهرا(س) و سنگرنشین میدان عفاف و عصمت است که شناخت این مقام ارزشی، سیاسی، عرفانی و اخلاقی برای بانوان یک ضرورت است.

وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) شخصیتی است که امور زندگی او مستقیم به اراده خداوند متعال تنظیم شده و پرورش و تربیت او عقبه و متاخره‌ای داشته است، ادامه داد: این بانوی بزرگوار جزو زنان نمونه تاریخ قرار دارد و در مقایسه با زنان مثال قرآنی درخشش وجود مبارک حضرت زینب(س) بیشتر است.

امام جمعه دلفان با اشاره به اینکه حضرت زینب‌کبری(س) برای خلق حادثه‌ عظیم و تاثیرگذار تاریخی تربیت شد، گفت: این بانوی بزرگوار اسلام، بزرگ شده کانون وحی و تربیت یافته آغوش گرم پیامبر اکرم(ص)، شخصیت یافته محیطی که بارها جبرئیل در این محیط حضور یافته و جریان حدیث کسا در آن اتفاق افتاده و به نوعی اتصال به عالم ملکوت پیدا کرده است، می‏‌باشد.

حجت‌الاسلام خانی از حضرت زینب(س) به عنوان وجود پرفروغی یاد کرد که امام حسین(ع) در لحظات سخت به او التماس دعا دارند و می‌فرمایند: «خواهرم در نماز شب من را فراموش نکن و من را دعا کن»، اظهار کرد: علامه حلی(ره) در کتاب رجال الشیعه در باب احوال النسا وقتی به شخصیت حماسی، سیاسی و اخلاقی حضرت زینب کبری(س) می‌رسند، بیان می‌کنند چه کسی می‌تواند زینب کبری را به تاریخ معرفی کند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه حضرت زینب(س) قهرمانی است که جز حضرت فاطمه زهرا(س) کسی به پای او در صفات نمی‌رسد، گفت: حضرت زینب(س) بعد از مادرش حضرت زهرا(س) در صفات و کمال بی‌نظیر است.

وی با بیان اینکه اطلاعاتی که درباره زندگی حضرت زینب(س) موجود است تا حدودی ناقص است، اضافه کرد: اطلاعات کمی راجع به زندگی ۵۰ ساله حضرت زینب(س) تا قبل از حادثه کربلا در دسترس است و شناخت ما نسبت به سیره سیاسی، علمی و فرهنگی ایشان تا حدودی ناقص است چراکه مسلماً این بانوی بزرگوار کرسی بحث، تفسیر قرآن، پاسخ به فقه، احکام، مسائل اجتماعی و حقوقی داشتند اما دستگاه خلافت آن زمان اجازه نشر سخنان حضرت زینب(س) را نداده است.

امام جمعه دلفان با اشاره به اینکه فضای آن دوره فضای اختلاف سیاسی بوده اما با این حال بازتاب نقش حضرت زینب(س) و خطبه‌های ایشان را در کوفه و شام و در مقابل دستگاه استکباری آن زمان شاهد هستیم، افزود: حضرت زینب(س) مثل پدرش امام علی(ع) در مقابل دستگاه خلافت ایستادگی کرد و با بیان خطبه‌های قراء ظلم‌های دستگاه اموی در حق ائمه معصوم به ویژه امام حسین(ع) و اصحاب ایشان را بر ملا کرد.

 

طوفان الاقصی تجلی انعکاس مقاومت حضرت زینب(س) بود

خانی به حوادث سختی که حضرت زینب(س) در دوران عمر با آن مواجه و در سایه این حوادث شخصیت وی شکل گرفت اشاره کرد و افزود: حضرت زینب(س) وقتی در حادثه عاشورا عزیزترین کسانش را از دست می‌دهد عصر همان روز پرستاری یک مجموعه بی سرپناه از کودکان و زنان را برعهده می‎گیرد که در تاریخ نظیری برای آن وجود ندارد.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: حوادثی مثل اسارت در کوفه و شام، تهاجم و بی‌حرمتی دشمن، شکنجه‌های روحی سختی بر حضرت زینب(س) وادر کرد اما بناست که این بانوی کامله کلاس درس و صبر را اداره کند بناست در تاریخ درس مقاومت بدهد لذا در مقابل محنت‌ها و سختی‌های روزگار اعتراض نمی‌کند.

خانی با بیان اینکه حضرت زینب(س) با تحمل و صبری که از خود نشان می‌دهد در واقع استقامت را در تاریخ بشریت جابجا می‌کند، گفت: خطبه‌هایی سرشار از فصاحت و بلاغت از حضرت زینب(س) در دست است که معرفت، بشارت و امید را با هم دارد و به تعبیر آیت‌الله بهجت، حضرت زینب(س) شخصیتی بود که همه‌جا به تکلیف خودشان آگاه بودند و به تکلیف هم عمل کردند حضرت در کوفه و شام خطبه خواندند اما در کوفه با یک بیان و در شام به بیان دیگری این خطبه‌ها را ایراد کردند.

امام جمعه دلفان با بیان اینکه حضرت زینب(س) در دفاع از ولایت دنباله‌رو مادرشان حضرت فاطمه زهرا(س) بودند و آن همه داغ اسارت تزلزلی در اراده حضرت ایجاد نکرد، گفت: حضرت زینب(س) آنچنان عالی، محکم و عالمانه خطبه‌هایش در کوفه و شام را ایراد فرمودند که موج بیداری شکل گرفت و جمعیت مخاطب و شنونده حضرت زینب(س) زبان به نفرین گذشتگان خود باز کردند که چرا آنها چنین تاریخ بدی را از خود به جا گذاشتند لذا اعلام آمادگی کردند که امام سجاد(ع) را یاری کنند.

وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) بصیرتی مثال‌زدنی داشتند و یکی از نخستین پیشگامان عرصه جهاد تبیین محسوب می‌شوند، ادامه داد: حضرت زینب(س) وقتی در کوفه خطبه می‌خواند مردمی که پای خطبه‌های حضرت بودند طنین خطبه‌های امام علی(ع) در گوش‌هایشان طنین‌انداز می‌شد.

خانی با تأکید بر اینکه باید از این بانوی بزرگ جهان اسلام الگو‌سازی و ویژگی‌های ایشان برای نسل جوان امروز تبیین شود، اظهار کرد: وقتی به ابن‌زیاد خبر دادند چرا نشسته‌اید دختر علی بن ابیطالب(ع) وضعیت کوفه را به هم ریخته و دارد مردم را به شورش دعوت می‌کند. ابن‌زیاد جواب داد: چگونه می‌توانیم او را ساکت کنیم... دستور دادند سر امام حسین(ع) را به نیزه کنند و جلوی کجاوه زینب ببرند. با وجود اینکه داغ بر سینه این بانوی بزرگوار که وجودش باید سراسر عاطفه باشد سنگینی می‌کند اما روح بلند و صبر انقلابی ایشان بالاتر از این است که سر مقدس و شریف حضرت سیدالشهدا و امام خودش را مانع از سخت گفتن و خطبه خواندن بداند و آن حضرت خطاب به پسر ابن‌زیاد می‎گوید: من نه مال، نه پشتیبان دارم اما در مقابل این ظلم پیروز شدم.

وی گفت: امروز روحیه شکست‌ناپذیری، استقامت و امید حضرت زینب(س) به عنوان یک سبک رایج در جبهه مقاومت شکل گرفته است و عملیات طوفان الاقصی در واقع تجلی انعکاس مقاومت حضرت زینب(س) بود و رزمندگان جبهه مقاومت از این مکتب زینبی قدرت گرفتند، مقابل دشمن ایستادند.

انتهای پیام
captcha