به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، فریدون کریمیوالا، مسئول دبیرخانه دائمی کنگره ملی ۶۵۶۲ شهید لرستان، امروز، 14 آذرماه در جلسه کمیته تألیف و جمعآوری اسناد دومین کنگره ملی ۶۵۶۲ شهید استان لرستان، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: دومین کنگره ملی ۶۵۶۲ شهدای لرستان اواخر سال ۱۴۰۴ یا اوایل ۱۴۰۵ برگزار میشود و این به معنای آن نیست که فرصت زیادی وجود دارد که کارهای این کنگره به سرانجام برسد.
وی با اشاره به اینکه یکی از ضعفهای نخستین کنگره ملی شهدای لرستان تعدد کمیتهها بود، افزود: یکی از اقدامات انجام شده در دومین کنگره ملی شهدای لرستان چابکسازی کمیتهها و حذف کمیتههای موازی در این دوره است.
کریمیوالا مهمترین کمیته دومین کنگره ملی شهدا را کمیته تألیف دانست و گفت: سال قبل هر کمیته با زیرمجموعه خود کتاب چاپ میکرد، اما در کنگره دوم بدون مجوز از کمیته تألیف هیچیک از دستگاهها نمیتوانند کتابی در کنگره شهدای استان چاپ و ارائه کنند.
مسئول حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان افزود: براساس رسالت ذاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان ریاست کمیته تألیف و جمعآوری اسناد و همچنین کمیته فرهنگی و هنری رزمایش به دبیری بسیج هنرمندان به این ادارهکل واگذار شده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تولیدات شهدا نیاز مبرم به تولید رمان، خاطره و داستان داریم بر همافزایی و همکاری دستگاههای عضو کمیته تألیف تأکید کرد و گفت: شهدا انسانهایی والامقام بودهاند، اما شبیه دیگر آدمها زندگی کردهاند و زندگیشان سرشار از تلخیها و شیرینیهاست. در تولید آثار باید نگرشمان را تغییر دهیم تا کلیشهها از بین برود تا مورد استقبال جامعه بهویژه نسل جواد قرار بگیرد.
کریمیوالا با اشاره به اینکه نگاه ویژهای در دومین کنگره ملی شهدای لرستان به کتاب وجود دارد و پیشبینی شده است ۴۸۰ کتاب در این کنگره منتشر شود، بیان کرد: نگاه عدالتمحور به دومین کنگره شهدای لرستان وجود دارد و کلیه ناشران استان در چاپ آثار سهیم خواهند بود.
مسئول حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با تأکید بر شناسایی سوژههای تأثیرگذار و قوی گفت: در این کنگره باید توجه جدی به ادبیات کودک و نوجوان در دفاع مقدس وجود داشته باشد.
کریمیوالا افزود: کتابخانه اختصاصی از تولیدات کنگره نخست و کتابهایی که از کنگره دوم منتشر خواهد شد در محل دبیرخانه دائمی کنگره ملی ۶۵۶۲ شهید لرستان ایجاد میشود.
اعظم روانشاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز در این جلسه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) گفت: خرسندیم که ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برای سال دوم نیز در این کنگره افتخار همکاری دارد که بتواند با ظرفیتهای موجود شاهد ارائه آثار ارزشمند در این کنگره باشیم.
وی با بیان اینکه بیانات رهبر معظم انقلاب فصلالخطاب است، افزود: ایشان میفرمایند که حفظ یاد شهید جهاد است؛ حفظ یاد شهیدپرور جهاد است، و این یادها را باید بهوسیله کتاب، نوشته، دیوارنویسی و مانند اینها حفظ کرد و هنر باید در خدمت این کار قرار گیرد.
روانشاد با تأکید بر اینکه نخست باید آسیبشناسی کمیته تألیف کنگره سال گذشته صورت بگیرد، افزود: سوژههای نابی مانند خاطرهنگاری خانوادههای شهدا، رزمندگان، ایثارگران و آزادگان، وصایای شهدای استان لرستان میتوان استخراج کرد که باید شناسایی شوند و در کنار آن نشستها و کارگاههای آموزشی مختلفی در این حوزه برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به ضرورت آسیبشناسی سوژههای دفاع مقدس در کمیته تألیف کنگره شهدای لرستان گفت: با توجه به اینکه به برخی سوژهها در این حوزه در استان بیشتر پرداخته شده و برخی از سوژهها با اینکه میتوانند بسیار مورد استقبال جامعه قرار بگیرند به آنها پرداخته نشدهاند، ضرورت دارد در کمیته آسیبشناسی شود.
وی هماندیشی و همفکری با نویسندگان حوزه دفاع مقدس لرستان و ناشران استان را مورد تأکید قرار داد و افزود: باید کارگاههای سوژهیابی را در استان را تشکیل داد.
روانشاد با اشاره به وجود سوژههای ناب در حوزه دفاع مقدس در لرستان گفت: کتابهای تولیدی در کمیته باید مؤثر و ارزشمند منتشر شوند که در این راستا کمیت نباید فدای کیفیت شود.
رئیس کمیته تدوین و تألیف کنگره شهدای لرستان اظهار کرد: کنگره شهدا صرفاً یک رویداد نیست؛ بلکه یک حرکت فرهنگی مستمر است که رشادتها و مجاهدت شهدا را در تاریخ ضبط و ثبت خواهد کرد.
وی کمیته تألیف را از مهمترین کمیتههای کنگره شهدا دانست و افزود: با توجه به اینکه کتاب، سندی ماندگار برای ترویج فرهنگ ناب ایثار و شهادت است؛ حوزه فرهنگی زیربنای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و بهطور قطع همافزایی در کمیته میتواند در تداوم راه شهدا و حفظ و تقویت دستاوردهای شهدا بسیار مؤثر واقع شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: کمیته شعر نیز بهعنوان بخش جنبی کمیته تألیف تشکیل میشود که بتوانیم فراخوان رویشها و استعدادهای جدید را نیز در این زمینه داشته باشیم.
انتهای پیام