به گزارش ایکنا از لرستان، معاونت پژوهشی و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه، کرسی علمی ـ ترویجی با عنوان «قدیمیترین منبع موجود شناخت تاریخ اسلام» با ارائه داریوش نظری، دانشیار تاریخ اسلام روز شنبه ۱۰ آذر ماه جاری را برگزار کرد.
ناقدان این کرسی مجتبی گراوند، عضو هیئت علمی گروه تاریخ و باستانشناسی و شهرام رهنما، عضو هیئتعلمی گروه معارف اسلامی بودند.
در این کرسی عنوان شد که در پژوهش، تحصیل و تدریس تاریخ، سند و منبع تاریخی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است؛ لذا اندیشمندان علوم انسانی بر این باورند که در موضوعات تاریخی، بدون دلیل و مدرک نبایستی مطلبی را مطرح کرد و مخاطبان هم نباید ادعایی را از کسی بپذیرند، مگر اینکه گوینده یا مدعی دارای سند و مدرک باشد.
به این دلیل است که یکی از درسهای مهم رشته تاریخ، آشنایی با منابع و ماخذ تاریخی میباشد. بر اساس این دیدگاه و در راستای اهمیت این مسئله، یکی از دغدغههای علمی پژوهشگران شناخت منابع و پژوهشهای مهم تاریخی است. با بررسیهای علمی صورت گرفته یکی از منابع مهم و اساسی در شناخت سیره رسول خدا(ص)، سیره ابن اسحاق است.
ابن اسحاق متوفای ۱۵۰ هجری است که در اثر گرانمایهاش، علاوه بر زندگانی پیامبران، حوادث تاریخ صدر اسلام را هم تدوین نموده است.
این کتاب گرانقدر توسط یکی از شاگردان ابن اسحاق (زیاد بن عبدالله بکایی) در اختیار یکی از دانشمندان آن زمان به نام عبدالملک بن هشام قرار گرفته و ابن هشام تغییرات زیادی در آن قرار داده است، به گونهای که این اثر در حال حاضر به سیره ابنهشام معروف است و قدیمیترین، مفصلترین و مهمترین کتاب در مورد زندگانی حضرت محم(ص) و تاریخ صدر اسلام محسوب میشود که در این کرسی علمی به محورهای مهم این کتاب پرداخته شد و در پایان نشست به پرسشهای علمی ناقدان و دانشجویان پاسخ داده شد.
انتهای پیام