به گزارش ایکنا از لرستان، جلسه هماهنگی برگزاری دومین کنگره ملی شهدای لرستان امروز، ۱۸ مهرماه به ریاست ابوطالب شفقت، استاندار لرستان و با حضور دبیران کمیتههای ۲۲گانه این کنگره ملی در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد.
در این نشست که حجتالاسلام والمسلمین بهروز شمسیفر، امام جمعه موقت خرمآباد، مدیران کل تبلیغات اسلامی و فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و برخی از مدیران دستگاههای اجرایی استان لرستان نیز حضور داشتند، درباره نقاط قوت و ضعف نخستین کنگره ملی شهدای لرستان بحث و تبادلنظر شد.
چاپ چندین عنوان کتاب با موضوع ایثار و شهادت و زندگینامه شهدای استان، تولید آثار فاخر هنری در زمینه ایثار و شهادت، جمعآوری عکس و آثار شهدا، دستهبندی اسناد دفاع مقدس، مصاحبه، ضبط و تدوین خاطرات پیشکسوتان دفاع مقدس و خانوادههای معظم شهدا، برگزاری اجلاسیههای شهدا از نقاط قوت کنگره اول شهدای لرستان بود که از سوی اعضای جلسه بیان شد.
همچنین از نقاط ضعف نخستین کنگره ملی شهدای لرستان که در این نشست به آن اشاره شد میتوان از مشخص نبودن دبیرخانه دائمی کنگره ملی شهدای لرستان و فاقد مکان مستقل بودن دبیرخانه، عدم ساخت فیلمهای سینمایی فاخر در حوزه ایثار و شهادت در استان، پایین بودن تعداد اجلاسیههای شهدا در استان، پایین بودن عداد کتب تولیدی در حوزه ایثار و شهادت و ... نام برد.
در این جلسه همچنین پیشنهاداتی برای برگزاری هرچه باشکوهتر دومین کنگره ملی شهدای لرستان از سوی اعضای این جلسه مطرح شد که از جمله آنها میتوان به معرفی چهرههای شاخص مذهبی و ایثار و شهادت، بومیسازی عملیاتهای مختلف دوران دفاع مقدس، راهاندازی پویشهای کتابخوانی با موضوع ایثار و شهادت، چاپ کتب مرتبط با شهدا و دفاع مقدس اشاره کرد.
اعظم روانشاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری نخستین کنگره ملی شهدای لرستان و نقاط ضعف و قوتی که این کنگره ملی داشت بر لزوم آسیبشناسی کمیتههای کنگره ملی شهدای استان تأکید کرد و گفت: هدف از برگزاری کنگرههای ملی شهدا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین مردم بهویژه نسل جوان است.
وی نقش جریانهای مردمی در برگزاری هرچه باشکوهتر کنگرهها و یادواره شهدا را بسیار مهم دانست و با تأکید بر تقویت جریانهای مردمی در این رویداد ملی، افزود: باید تلاش کنیم فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تقویت و نهادینه شود و این در گرو اجرای برنامههای فاخر فرهنگی و هنری است و میطلبد سایر کمیتههای کنگره ملی شهدا در این زمینه کمیته فرهنگی و هنری را یاری دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان خواستار عدالت فرهنگی و هنری در زمینه تولیدات فرهنگی و هنری کنگره ملی شهدا شد و اضافه کرد: کمیته فرهنگی و هنری کنگره ملی شهدای لرستان در نخستین کنگره ملی تولیدات خوبی در زمینه تولید آثار فاخر مرتبط با ایثار و شهادت داشتند که ضروردت دارد از هنرمندان به عنوان سرمایههای فرهنگی و هنری در کنگره ملی شهدا استفاده شود و با حمایت از هنرمندان آنها را تشویق به فعالیت در این حوزه کرد.
روانشاد تشکیل شورای فرهنگی هنری با حضور هنرمندان صاحبنظر و نخبه برای تولید آثار هنری مرتبط با ایثار و شهادت در دومین کنگره ملی شهدای استان لرستان را یک ضرورت دانست و ادامه داد: خوشبختانه در نخستین کنگره ملی شهدای لرستان یک وحدت و همدلی خوبی بین کمیتههای 22گانه وجود داشت که امید است در دومین کنگره این همدلی و وحدت مستحکمتر شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه در برگزاری اجلاسیهها و اختتامیه کنگره شهدا باید از ظرفیت هنرمندان استفاده شود، گفت: تأکیدات رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) در دیدار با مردم لرستان در کنگره اول شهدا یکی از مواردی است که باید در شروع بهکار کنگره دوم مدنظر داشته باشیم.
وی افزود: وظیفه جوانان در تاریخشناسی صد ساله و مقایسه این دو تاریخ با هم (پهلوی و جمهوری اسلامی ایران)، اشاره به شخصیتهای برجسته برخی علمای لرستان همچون آیتالله کمالوند، حسن آقا طاهری، شهید بروجردی، سیدجعفر شهیدی از جمله این تأکیدات هستند که در بخش کتاب و پژوهش و سایر کمیتهها باید احصا شوند و مورد توجه قرار بگیرند.
سردار نعمتاله باقری، فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان نیز در این جلسه با بیان اینکه باید از ظرفیت و تجربه اولین کنگره ملی شهدای لرستان در راستای برگزاری هرچه باشکوهتر دومین کنگره ملی شهدای استان بهره گرفت، افزود: ضرورت دارد یک اسیبشناسی از نقاط قوت و ضعف اولین کنگره ملی شهدای لرستان انجام پذیرد تا کنگره دوم به گونهای برگزار شود که در شأن استان و مقام شهدا باشد.
وی با اشاره به اینکه مراحل اجرایی کنگره دوم از 27 اردیبهشتماه سالجاری همزمان با یادواره شهدای عملیات حاج عمران آغاز شده است، ادامه داد: نخستین جلسه استانی مربوط به دومین کنگره ملی شهدای لرستان نیز امروز با حضور اعضای کمیتهها تشکیل شد و اعضای کنگره در جریان سیاستهای کلی کنگره قرار گرفتند.
باقری نبود یک مکان مستقل برای دبیرخانه دائمی کنگره ملی شهدای لرستان را یک ضعف مهم دانست و اضافه کرد: اگر دبیرخانه دائمی کنگره ملی شهدای لرستان یک مکان مستقل داشته باشد کمیتهها میتوانند جلسات خود را در این دبیرخانه برگزار کنند.
باقری به چاپ چندین عنوان کتاب، تولید فیلمهای کوتاه و تهیه تمثال مربوط به شهدا در جریان اولین کنگره ملی شهدای استان اشاره کرد و گفت: نباید فقط بهدنبال این باشیم کتابی مرتبط با شهدا به چاپ برسد بلکه هدف اصلی ما باید این باشد زمینه مطالعه این کتابها را فراهم کنیم یعنی هم کمیت و هم کیفیت مورد نظر باشد.
وی با اشاره به نقش مهم رزمندگان لرستانی در عملیاتهای مختلف دوران دفاع مقدس و اینکه این نقشآفرینیها تاکنون به خوبی به جامعه معرفی نشده است، اظهار کرد: فیلم کوتاه و انیمیشنها هم در حوزه شهدا و عملیاتهای دفاع مقدس بسیار تأثیرگذار هستند.
باقری با بیان اینکه برگزاری چندین اجلاسیه شهدا از جمله شهدای غریب، دانشجومعلم و رسانه در دستور کار قرار گرفته است، گفت: ضررورت دارد یادوارههای شهدای شهرستانی و آبروی محله در دستور کار قرار بگیرد و یادواره مختلف دانشآموزی، فرهنگیان، دانشجویی، کارگری، طلاب، ورزشکاران و ... نیز برگزار شود.
وی با اشاره به تأثرگذاری یادوارههای شهرستانی و آبروی محله و اینکه با برگزاری یادوارههای شهدا میتوان روحیه شهادتطلبی را به جامعه تزریق کرد، تصریح کرد: باید بخشی از جامعه را که در حال فاصله هستند را به این برنامهها وارد و طیف جوان و نوجوان را با این مسائل آشنا کرد.
فرمانده سپاه لرستان به اجرای رزمایش دیدار با خانواده شهدا و جانبازان بالای 70 درصد استان از سوی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) اشاره و اظهار کرد: تاکنون در قالب این برنامه با دو هزار و 73 خانواده شهید و جانبازان بالای 70 درصد دیدار شده است.
انتهای پیام