به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی نیروی انتظامی لرستان، حجتالاسلام سیداسماعیل حسینیمازندرانی، رئیس عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی لرستان شامگاه سهشنبه، ۱۳ شهریورماه در یک گفتوگوی خبری با تسلیت بهمناسبت سالروز شهادت حضرت امام رضا(ع)، گفت: یکی از دغدغههای مؤمن این است که آیا عملش در بارگاه الهی مورد پذیرش واقع شده است یا نه و پاسخ این است که عمل انسان باید طبق فرامین امامان معصوم(ع) باشد تا بتواند به درجه قبولی و پذیرش نائل آید.
وی با بیان اینکه در برخی روایات آمده است که مؤمن باید دارای ویژگیهایی باشد تا به آن فرد مؤمن بگویند، افزود: این ویژگیها در روایتی از امام رضا(ع) اینگونه بیان شده که فرمودند: «لا يكونُ المؤمنُ مؤمنا حتّى تكونَ فيه ثلاثُ خِصالٍ: سُنّةٌ مِن ربِّهِ، و سُنّةٌ مِن نبيِّهِ صلى الله عليه و آله، و سنّةٌ مِن وليِّهِ عليه السلام؛ فأمّا السُّنَّةٌ مِن ربّهِ فكِتْمانُ السِّرِّ، و أمّا السُّنَّةُ مِن نبيِّه صلى الله عليه و آله فمُداراةُ النّاسِ، و أمّا السُّنَّةُ مِن وليِّهِ عليهالسلام فالصَّبرُ في البَأْساءِ و الضَّرّاءِ».
حسینیمازندرانی ادامه داد: امام رضا(ع) در این حدیث فرموده است: «تا سه خصلت در مؤمن نباشد، مؤمن نيست: خصلتى از پروردگارش، خصلتى از پيامبرش (ص) و خصلتى از ولى خدا. اما خصلت پروردگارش، نهفتن راز است؛ خصلت پيامبر خدا (ص)، ملايمت با مردم و خصلت ولى خدا، شكيبايى در تنگنا و سختى است».
وی با اشاره به «ستارالعیوب» بودن خدای متعال ادامه داد: خداوند ستارالعیوب است و اسرار دیگران را میپوشاند اگر خداوند ستارالعیوب نبود مشکلات در جهان بسیار زیاد میشد و همه مردم نسبت به یکدیگر بدبین و با هم دشمن میشدند لذا امام رضا(ع) میفرماید: «مؤمن که خودش را مؤمن میخواند باید ستارالعیوب باشد».
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: دومین ویژگیای که یک فرد مؤمن دارد شباهت به اخلاق پیامبر اکرم(ص) است که عبارت است از مردمداری؛ اگر کسی از دیگران خشونت، بدرفتاری یا تندی ببیند، عصبانی نشود و تصمیم نگیرد که مقابله به مثل کند بلکه باید در عوض مدارا و صبر کند چون ما داریم با همین مردم زندگی میکنیم.
وی گفت: پیامبر اکرم(ص) در دورانی که هنوز قدرت پیدا نکرده بودند، سختیهای زیادی از مردم دیدند ولی میبینیم مدارا کرد و این مدارا موجب برکات زیادی در اسلام شد. همین مدارا سبب توسعه اسلام و تلطیف قلوب بین مسلمان شد و در حدیثی از پیامبراکرم(ص) نقل شده که فرمود: «مدارا کردن با مردم نصف ایمان و نرمی و مهربانی کردن با آنان نصف زندگی است».
رئیس عقیدتی، سیاسی نیروی انتظامی لرستان اظهار کرد: با توجه به حدیث رضوی سومین ویژگیای که مؤمن باید از امامش یاد بگیرد، صبر و استقامت در مشکلات است این در حالی است که قرآن کریم یکی از مدالهای بزرگی را که به حضرت ایوب(ص) میدهد صبر بر مشکلات است و در این رابطه میفرماید: «إِنَّا وَجَدْنَاهُ صَابِرًا؛ ما ایوب را بنده صابری یافتیم» لذا جایگاه صبر در بین عبادات همچون جایگاه صبر به بدن است چراکه اگر سر نباشد بدن نیز نخواهد بود لذا اگر بتوانیم این تذکر امام رضا(ع) را در زندگی خودمان پیاده کنیم، میتوانیم به افتخار مؤمن بودن نائل شویم و به سر منزل مقصود برسیم.
انتهای پیام