عزتالله سپهوند، رئیس دانشگاه پیام نور لرستان در گفتوگو با ایکنا از لرستان، در رابطه با اهمیت شرکت در انتخابات، گفت: انتخابات یکی از مهمترین ارکان حکمرانی مبتنی بر مردمسالاری دینی است و از این منظر، حلقه وصل امام و امت یا مردم و حاکمیت است.
وی با بیان اینکه انتخابات در گفتمان جمهوری اسلامی، نه فقط یک حق (بهمثابه امر سیاسی) بلکه یک تکلیف (بهمثابه یک امر دینی) نیز هست و این گزارهها، هم دلالت بر اهمیت انتخابات دارند و هم بر ضرورت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و انتخاب نمایندگان اصلح، افزود: انتخابات پیشران تغییر و توسعه متوازن کشور و فرصتی برای حرکت به سمت وضع مطلوب محسوب میشود و هیچ ملتی چنین فرصتی را نادیده نمیگیرد و چنین موهبتی را از خود دریغ نمیکند.
رئیس دانشگاه پیام نور لرستان در بیان اولویتهایی که باید مدنظر نمایندگان منتخب استان باشد، اظهار کرد: در گام نخست، مفاهیمی از قبیل نمایندگی مجلس (بهعنوان یک پدیده فرد محور) و مجمع نمایندگان استان بهعنوان یک پدیده جمع محور باید به یک پدیدارِ ساختارمحورِ منسجمِ مبتنی بر تشکیل کارگروههای تخصصی ارتقا یابد.
وی افزود: در گام دوم کارگروههای تخصصیِ برآمده از دل این ساختار، باید با شناخت دقیق نظام مسائل و چالشهای استان، نتایج مطالعات خود را با رویکرد حلالمسائلی، در اختیار نمایندگان استان قرار دهند.
سپهوند با اشاره به اینکه در گام سوم مطالبهگری همگانی(مردم، نمایندگان، نخبگان، رسانهها و....) برای حل این چالشها، میتواند معبر گذار استان از وضع موجود و رسیدن یا نزدیک شدن به وضع مطلوب باشد، گفت: در یک نگاه کلی، فقر، بیکاری و مهاجرت مهمترین چالشهای استان ما هستند و مسائل دیگری از قبیل طلاق، مسکن، بحران جمعیت، کمبود آب، عدم توسعه متوازن و... تا حدودی ذیل همین سهگانه تعریف میشوند.
رئیس دانشگاه پیام نور لرستان با بیان اینکه تمام اقدامات نمایندگان مجلس در حوزه تقنین و نظارت، باید در راستای حل این چالشها تعریف شود، در خصوص انتخاب اصلح و معیارهای این انتخاب افزود: تعهد و تخصص، مبنای شایستگی و شایستهگزینی است.
وی ادامه داد: تقوای سیاسی ایجاب میکند کسانی که توان و تخصص لازم را ندارند برای مسئولیت خطیر نمایندگی ورود نکنند و مردم نیز در انتخاب نمایندگان به شایستگی افراد و نه وابستگی آنان به احزاب و اقوام و قبایل مختلف توجه کنند.
وی در رابطه با اینکه رسانهها تا چه حد میتوانند در انتخابات و ایجاد شور و نشاط بین مردم در انتخابات مؤثر باشند، گفت: عصر، عصر حکمرانی رسانهای و روایتگری رسانههاست. این حقیقت، رسالت رسانههای متعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی را در عرصه جهاد تبیین و نهضت روشنگری مردم و مطالبه گری از مسئولین سنگینتر میکند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: همافزایی نهاد علم بهویژه دانشگاه و نهاد رسانه صداوسیما و... در تولید محتواهای مشترک میتواند بسیار راهگشا باشد. چنانکه اخیراً و در فضای گفتمانی استان در برنامه «افق روشن» بهعنوان کرسی مشترک جهاد تبیین دانشگاه پیام نور لرستان و صداوسیمای استان میبینیم که هدف آن تحقق مشارکت حداکثری و تبیین شاخصهای انتخاب اصلح است.
وی تصریح کرد: امسال برای نخستین بار شاهد راهاندازی کانالهای تبلیغاتی انتخابات در حوزههای انتخاباتی سراسر کشور هستیم که گام بزرگی است و امیدوارم این کانالهای تلویزیونی محلی، پس از انتخابات بهعنوان یک هدیه ارزشمند برای مردم باقی بمانند و بهعنوان صدای مردم تداوم یابند. البته فضای مجازی و خبرگزاریهای مختلف، هم به داوطلبین نمایندگی مجلس برای ارائه برنامهها و افکار و عقاید خود میتوانند بسیار کمککننده باشند و هم به مردم برای انتخاب اصلح، یاری برسانند.
رئیس دانشگاه پیام نور لرستان همچنین با اشاره به نقش احزاب و تشکلهای دانشجویی در انتخابات مجلس شورای اسلامی و کمک به اصلح گزینی، گفت: احزاب در انتخابات ایران تأثیرگذارند اما حقیقت آن است که احزاب به دلیل ضعف جریان تحزب، تعیینکننده نهایی نیستند. بهویژه اینکه هنوز اراده عمومی مردم بر میل و تمایل احزاب و جریانات سیاسی کشور، میچربد و حتی میتوان گفت برخی احزاب به تبعیت از اراده سیاسی مردم کنشگری میکنند.
سپهوند در پایان افزود: رسالت نهضت دانشجویی بهعنوان مؤذن جامعه و اساساً رسالت دانشگاهیان بهعنوان یک گروه مرجع، متولی روشنگری و هدایتگری و مطالبهگری رسالت بزرگی است و باید تبیین و تقویت شود.
انتهای پیام