به گزارش ایکنا از لرستان، حجتالاسلام والمسلمین سیدنواب موسوی، مدرس حوزه علمیه قم، شامگاه 25 آذرماه در مراسم عزاداری ایام فاطمیه در حسینیه ثارالله سپاه ناحیه خرمآباد با تسلیت ایام عزاداری شهادت حضرت زهرا(س)، گفت: اینکه در ایام فاطمیه در جمع عزاداران و سوگواران حضرت زهرا(س) قرار گرفتهایم یک افتخار است.
وی با اشاره به اینکه امام جعفر صادق(ع) در حدیثی فرمود: «ای شیعیان به الله که شما با ما نسبت دارید و بیگانه نیستید پس این نسبت را بدانید، بفهمید و درک کنید»، افزود: اگر بخواهیم در مسیر فاطمیون عالم قدم برداریم و خودمان را فاطمی و پیرو حضرت فاطمه(س) بدانیم در وهله اول لازم است نسبت خود را با حضرت فاطمه(س) مشخص کنیم.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: اولین قدم در مسیر فاطمی شدن این است به این سؤال پاسخ دهیم که من با حضرت فاطمه(س) چه نسبتی دارم؟ آیا چون او محبوبه پیامبر است و من دوستدار پیامبر هستم لذا فاطمه را نیز دوست دارم و یا اینکه چون فاطمه دختر پیامبر است و من مسلمان هستم لذا به دختر پیامبرم ارادت دارم و یا چون فاطمه(س) سیده نساء عالم است من به عنوان یک مسلمان امت پیامبر برای این بانوی بزرگ اسلام احترام قائل هستم که اگر نسبت ما با فاطمه(س) اینچنین باشد ما ضرر کردهایم.
موسوی با بیان اینکه ما نباید فاطمه را فقط یکی از چهارده معصومی بدانیم که قرار است به آنها تاسی بجوییم چون باز هم ضرر کردهایم، اظهار کرد: نسبت بین ما و زهرای مرضیه(س) باید نسبت مادری و فرزندی باشد ما فرزندان فاطمه هستیم و او مادر ماست فرزند همیشه میخواهد دستپرورده مادر باشد.
این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر ما نسبت خود را با فاطمه(س) یک نسبت مادر و فرزندی میدانیم پس مسیر درست را پیمودهایم، اضافه کرد: حضرت فاطمه(س) آنقدر نسبت به امت پیامبر ارادت و علاقه داشت که حتی برای مهریهاش نیز از خدا طلب شفاعت برای شیعیان را کرد و در روز قیامت به مدد حضرت فاطمه زهرا(س) بازار شفاعت گرم است و رونق دارد و وی به مانند مادری مهربان و دلسوز برای شیعیان طلب شفاعت خواهد کرد.
وی در ادامه به معرفی برخی ویژگیها و خصوصیات در خانواده فاطمی اشاره کرد و با بیان اینکه به عنوان فرزندان فاطمه باید ویژگیها و شباهتهایی از وی در وجود ما باشد، گفت: یکی از مهمترین این ویژگیها و خصوصیات ایثار است کمااینکه ما میبینیم وقتی پیامبر اسلام(ص) میخواست از مکه به مدینه برود حضرت علی(ع) شب در بستر پیامبر خوابید تا اگر مشرکان مکه قصد کنند پیامبر را به قتل برساند به جای پیامبر اکرم(ص) علی را به قتل برسانند و پیامبر جان سالم به در ببرد.
وی با بیان اینکه خداوند متعال در نزد فرشتگان به این ایثار علی در حق پیامبر افتخار کرد، ادامه داد: ایثار کردن و دیگران را بر خود مقدم داشتن جزئی از وجود خانواده فاطمه(س) است این در حالی است که در تربیت غیر دینی گفته میشود چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است اما ما میبینیم در تربیت دینی و تربیت فاطمی گفته میشود که:«الجارُ ثُمَّ الدّارُ؛ اول همسایه، سپس خانه».
موسوی با تأکید بر اینکه برای فاطمی شدن باید ایثار را در خود تقویت کنیم و از تربیت فاطمی الگوگیری کنیم، اظهار کرد: ایثار به این معنا است که تعلق را کنار بزنی و با وجود اینکه خودت محتاجی اما از آنچه داری به دیگران ببخشی و دیگران را بر خود مقدم بداری.
وی با یادآوری اینکه یکی از ویژگیهای تربیت فاطمی تربیت توأم با ایثار است، افزود: جامعه ما امروز به ایثار کردن نیاز دارد و باید روحیه ایثار و بخشش را در جامعه ترویج دهیم.
این کارشناس مذهبی به در پیش بودن شب یلدا و ضرورت توجه فرزندان فاطمی به ایثار و بخشش در حق دیگران اشاره و اظهار کرد: تربیت دینی و فاطمی به ما میگوید که باید از آنچه داریم ایثار و بخشش کنیم و نسبت به دیگران احساس مسئولیت داشته باشیم و آنها را بر خود مقدم بداریم اما در تربیت غیر دینی ایثار و بخشش در حق دیگران معنا ندارد.
وی در ادامه به ایثار و از جان گذشتگی شهدا و برخی از علمای دینی اشاره کرد و با بیان اینکه شهدای ما تمرین ایثار کردند، ادامه داد: وقتی ایثار داشته باشی خدا به تو و عملت ماندگاری میدهد پس باید نسبت به آنچه داری دلبستگی و وابستگی نداشته باشی تا خدا تو را ماندگار و به تو عزت ببخشد.
وی با بیان اینکه ایثار فاطمه باعث شد پس از 25 سال خلافت به امام علی(ع) برگردانیده شود و ایثار فاطمی باعث شد امروز ما به عنوان شیعیان نسبت به اهل بیت(ع) عشق بورزیم، اظهار کرد: برای فاطمی شدن باید از سبک زندگی فاطمهزهرا(س) در ابعاد مختلف از خانهداری و همسرداری، تربیت فرزند، دفاع از امامت و ولایت، حفظ حجاب و عفاف الگوگیری کنیم.
انتهای پیام