حجتالاسلام سیدهادی سهرابی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان در گفتوگو با ایکنا از لرستان، با اشاره به نکات تفسیری حکمت یکم نهجالبلاغه «كُنْ فِي الْفِتْنَةِ كَابْنِ اللَّبُونِ، لَا ظَهْرٌ فَيُرْكَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَيُحْلَبَ» گفت: نهجالبلاغه دریای بیکران معارف الهی است که با انس با آن میتوان سیره علوی را در زندگی عملیاتی کنیم.
وی با بیان اینکه «فتنه» در لغت عرب به معانی مختلف به کار رفته است، افزود: فتنه در یک جهت به معنای داخل کردن طلا در آتش برای جداسازی خالصی از ناخالصی و در معنای دیگر به معنی رنج به کار میرود.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بنیاد مسکن لرستان با اشاره به اینکه در قرآن و روایات اسلامی کلمه فتنه و مشتقات آن به معنای مختلف از جمله عذاب، محصول عذاب، امتحان و آزمایش بهکار رفته است، ادامه داد: در برخی روایات فتنه به این معناست که انسان خود و دیگران را در عذاب بیندازد؛ بنابراین در جمعبندی معنای فتنه میتوان گفت فتنه آزمایشی برای پیدا شدن خالصی و ایمان انسان است و یا جایی است که تشخیص حق از باطل مشکل باشد.
وی با اشاره به اینکه فتنه در حکمت نخست نهجالبلاغه به معنای سخت بودن تشخیص حق از باطل در درگیریها و شورشهاست، گفت: انسان در جایی که حق و باطل مشخص نیست، کنار بایستد تا حق نمایان شود و برخورد انسان طوری نباشد که ندانسته ورود کند تا عدهای از او در جهت باطل استفاده نکنند.
سهرابی با بیان اینکه انسان در نزاعها، شورشها و درگیریها طوری عمل کند که از او سوءاستفاده نکنند البته میانجیگری و اصلاح بین مردم امری نیک و پسندیده است، اضافه کرد: ریشه فتنه و عدم تشخیص حق از باطل، هوای نفس است، پیروی از هوای نفس سبب عدم تشخیص حق است؛ همانگونه که در جنگ جمل هوای نفس سبب شد عدهای در حقانیت امام علی(ع) شک کنند و حق و باطل در هم آمیخته شود.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بنیاد مسکن لرستان با یادآوری اینکه امام علی(ع) انسان را از پیروی از هوای نفس انسان بر حذر میدارد، تصریح کرد: در روایات اسلامی از هوای نفس بهعنوان دشمن یاد شده است؛ هوای نفس انسان را به خاک سیاه میکشاند و لذا در مشکلات در عرصه خانوادگی و اجتماعی مراقب توطئهها و فتنهها باشیم.
انتهای پیام