کد خبر: 4139812
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۲
معاون وزیر علوم بیان کرد:

پیگیری منظم‌تر مباحث قرآنی در دانشگاه‌ها با ایجاد دارالقرآن‌

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از تشکیل دارالقرآن‌ها در دانشگاه‌ها خبر داد و با بیان اینکه در برخی از دانشگاه‌ها دارالقرآن‌ها شکل گرفته و منشأ خیرات و اثرات زیادی بوده است، گفت: تشکیل دارالقرآن در دانشگاه‌ها امکان پیگیری منظم‌تر مباحث قرآنی را در دانشگاه‌ها فراهم می‌کند.

عبدالحسین کلانتری، معاون وزیر علومبه گزارش ایکنا از لرستان، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز، ۱۹ اردیبهشت‌ماه در آیین اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشگاه‌های کشور که در دانشگاه لرستان برگزار شد، اظهار کرد: روشنگری غرب در گذشته عنصر اساسی و قوام بخش عقلی است که داعیه این را داشته و دارد که می‌تواند بریده از وحی و بریده از منابع قدسی به حیات خود ادامه بدهد.

وی با بیان اینکه غرب اعتقاد داشت که بدون وحی، می‌تواند از نابالغی به در آمده، مسیر خود را پیدا و سعادت و شقاوت را تشخیص بدهد، گفت: این تفکر بر این باور بود که می‌تواند به نوعی بریده از کانون معنویت و حیات خودش ادامه داده و تمدن جدید را بنویسد.

وی با بیان اینکه نگاه بدون بهره‌گیری از معنویت که محصول آرزوها و امیدهای عصر روشنگری بود چند قرنی در این جهان سیطره پیدا کرد، به شکلی که در ساحت‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و روانی خودش را نشان داد، افزود: به تدریج و گام به گام وجه منفی و چالش‌های این تمدن خود را نشان داد به گونه‌ای که بسیاری از متفکران و وفاداران به عصر روشنگری از آن دوری کردند.

کلانتری با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی اول و دوم با قحطی‌های بزرگ تا امروز انبوهی از مسائل اخلاقی و مسائل اجتماعی، فرهنگی، آسیب‌ها، فروپاشی خانواده، جرم، جنایت و... در نتیجه دوری از سرچشمه وحیانی شکل گرفت، افزود: انسانی که خود ادعا داشته می‌تواند مستقل از وحی و به دور از هرگونه معنویت باوری و حیات خودش ادامه بدهد، امروز سرافکنده از آن مسیر بازگشته است؛ کمااینکه بسیاری از مسائلی که امروز با آن دست به گریبان است ناشی از دوری از معنویت است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروز راه‌ حل و کلید حل تمامی مسائل بشریت در پرتو بازگشت به سخنان خالق بزرگ زمین و زمان است، خاطرنشان کرد: دوری ما از قرآن آغاز تمامی مشکلات است چراکه زندگی بدون قرآن غیرقابل تحمل است و آرامش در قرآن تجلی پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه امروز ما بیش از هر جا در متن دانشگاه‌ها به کلام قرآن نیاز نیاز داریم، چراکه با قرآن مسائل اجتماعی برطرف می‌شود، گفت: با قرآن و انس با قرآن مسائل فرهنگی، اخلاقی و عقلانیت رشد پیدا می‌کند و در پرتو قرآن است که عقل مهذب شکل می‌گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه بیش از پیش باید به تقویت کانون‌های قرآن و عترت در دانشگاه‌ها بپردازیم که با توجه به بودجه‌ای که سال ۱۴۰۱ در عرصه فرهنگی اختصاص یافته، امیدواریم این مهم تحقق پیدا کند، گفت: فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها از طریق دانشجویان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه برنامه‌های قرآنی را باید تکثیر کرد، گفت: هر یک از عزیزانی که در این جشنواره حائز رتبه شده‌اند، باید هر کدام یک کانون فرهنگی باشند و فعالیت قرآنی را تکثیر کنند. برنامه‌ریزی جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم به شکلی است که همه دانشجویان با هر سلیقه هنری، پژوهشی، فناوری و هر نگاهی می‌توانند در آن شرکت کنند.

کلانتری از تشکیل دارالقرآن‌ها در دانشگاه‌ها خبر داد و با بیان اینکه در برخی از دانشگاه‌ها دارالقرآن‌ها شکل گرفته و منشأ خیرات و اثرات زیادی بوده است، خاطرنشان کرد: تشکیل دارالقرآن در دانشگاه‌ها امکان پیگیری منظم‌تر مباحث قرآنی را در دانشگاه‌ها فراهم می‌کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: فعالیت‌های قرآنی محدود به کانون‌های قرآن و عترت نباشد و تمامی دانشجویان چه در قالب انجمن‌های علمی چه در قالب تشکل‌ها، هیئت‌ها و هسته‌های فناور که امکان استفاده از ظرفیت‌های قرآنی را دارند در ترویج فرهنگ قرآنی تلاش کنند.

انتهای پیام
captcha