کد خبر: 2485488
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۰

مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی از ديدگاه رهبری برای مردم معرفی شوند

گروه سياسی: بايد مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی از ديدگاه مقام معظم رهبری و همچنن مباحث مربوط به اقتصاد اسلامی برای مردم مطرح و معرفی شوند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه لرستان، عليزاده، از اساتيد اقتصاد دانشگاه های استان لرستان روز پنجشنبه، پنجم بهمن ماه در همايش اقتصاد مقاومتی كه در محل سالن همايش های سازمان جهاد كشاورزی استان لرستان برگزار شد در خصوص اقتصاد مقاومتی و ضرورت فرهنگ سازی اين مبحث گفت: اقتصاد حاكم بر كشور ما در حال حاضر يك اقتصاد رياضتی و مقاومتی نيست بلكه اقتصاد ما يك اقتصاد استراحتی است ساعت كار مفيد در كشور ما برای هر خانوار 800 ساعت در سال است و اين در حالی است كه ساعت مفيد كار در كشوری مثل افغانستان برای هر خانوار 1900 ساعت در سال است.
وی افزود: اگر به اين منوال پيش برويم و از اقتصاد استراحتی خود را خارج نسازيم مجبور هستيم به سمت اقتصاد رياضتی كه الان در برخی كشورهای غربی در حال اجرا است روی بياوريم بايد تلاش خود در جهت اقتصاد مقاومتی در كشور را به كار بگيريم.
علی زاده اضافه كرد: امروز همه دنيا عليه اقتصاد كشور ما بسيج شده اند اما با تدابير مقام معظم رهبری و توجه به بحث اقتصاد دشمن در رسيدن به اهدافش كه كشاندن كشور ما به بحث اقتصاد رياضتی است موفق نشده است.
اين استاد اقتصاد افزود: در ايران از بين هر چهار نفر يك نفر مجبور است بار تكفل 3 نفر ديگر را بر دوش بكشد اكثر افراد مصرف كننده هستند بايد در جهت افزايش توليد سرانه قدم برداريم.
وی با بيان اينكه هدف هر اقتصادی افزايش رفاه مردم است، ادامه داد: مقام معظم رهبری از سال ها قبل با مطرح كردن شعارهای سال مثل وجدان كاری، افزايش توليد ملی، عدالت اجتماعی اهمیت بحث اقتصاد را به ما گوشزد كرده اند.
عليزاده در ادامه با بيان اينكه بحث تعطيلات در ايران بيداد می كند و اين تعطيلی ها برای اقتصاد ايران مضر است، گفت: در تقويم رسمی ايران 25 روز مناسبتی داريم كه تعطيل است و با اضافه شدن جمعه ها تعداد روزهای تعطيل ايران به 133 روز می رسد كه اين تعطيلی ها سالانه 190 هزار ميليارد تومان به اقتصاد ما ضربه می زند.
اين استاد دانشگاه بر ضرورت شفاف سازی قوانين در بخش صادرات و واردات و همچنين توجه به مباحث اقتصاد اسلامی تأكيد و تصريح كرد: 25 آيه در قرآن در مورد نهی از اصراف است بايد اين آيات برای مردم بيان شود ما به اجرای طرح هايی در جهت كاهش اصراف در جامعه نيازمند هستيم.
وی با بيان اينكه بايد مولفه های اقتصاد مقاومتی از ديدگاه مقام معظم رهبری برای مردم مطرح و معرفی شوند، افزود: بحث هدفمند شدن يارانه ها اگرچه همراه با ضعف هايی بود اما طرح مناسبی در جهت كاهش اصراف در جامعه است.
علی زاده بر ضرورت مردمی كردن اقتصاد و تكيه اقتصاد كشور بر درآمدهای مالياتی تأكيد كرد و گفت: داشتن ديد كوتاه مدت يك آسيب جدی برای اقتصاد كشور است، درآمد نفت و گاز نبايد صرف حقوق كاركنان ادارات و پرداخت پول آب و برق شود بايد وابستگی اقتصاد كشور به صنعت نفت كم شود، همچنين بايد دقت كرد كه منابع ارزی كشور برای خريد كلاهای لوكس هزينه نشود كه اين مسئله نيز اقتصاد ما را با مشكل مواجه می كند.
وی در بيان اهداف دشمن در تحريم های اقتصادی به مباحثی از جمله تبديل سناريوی اقتصادی به سناريوی تهديد كننده، اخلال در ماليات تجاری، گسترش فرهنگ مصرف گرايی، كاهش توان بازسازی، كسب تسلط اقتصادی دشمن بر مردم، ناكارآمد كردن نظام در تأمين نيازهای مردم و كاهش توان مقاومت ملت اشاره و خاطرنشان كرد: مقام معظم رهبری در از 20 سال قبل اقتصاد مملكت را رصد كردند و با نام گذاری سال ها به موضوعات اقتصادی می خواسته اند كه ما را به اهميت بحث اقتصاد متذكر شوند.
اين استاد دانشگاه همچنين توجه به بحث بسته بندی كالاهای صادراتی را متذكر شد و گفت: برای اينكه صادرات ما جواب دهد بايد در بسته بندی كالاهای صادراتی دقت شود كه اين بسته بندی ها شكيل باشد.
captcha