کد خبر: 2485153
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۷

منويات رهبری چراغ راهی برای وحدت و مقابله با ترفند ديرينه دشمن است

گروه سياسی: اگر منويات مقام معظم رهبری مبنی بر وحدت و پرهيز از اعمال تفرقه‌افكنانه را به‌كار ببنديم خود چراغ راهی برای وحدت و مقابله با ترفند ديرينه دشمن است.

علی‌حيدر اميری، كارشناس مسائل سياسی در لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه لرستان، با تبريك به‌مناسبت هفته وحدت در بيان مفهوم وحدت بين مذاهب اسلامی گفت: يكی از توطئه‌های استعمار در جنگ نرم از ديرباز تاكنون ايجاد تفرقه بين اديان و مذاهب بوده است، لذا در اين راستا بين مذاهب اهل تسنن مثل حنبلی، شافعی، مالكی، حنفی و بين گروه‌های شيعه، شيعه 12 امامی، 6 امامی، زنديه و اسماعيليه تفرقه می‌اندازد و علاوه بر اين در كنار اين تفرقه شروع به دين‌سازی می‌كند.
وی افزود: دشمنان اسلام بين اهل سنت وهابيون و بين شيعيان بهائيان را علم کرده و از اين راه دست به ايجاد تفرقه بين مسلمانان می‌كنند و از اين راه ساليان سال جنگ‌های خونينی را بين مذاهب مختلف راه‌اندازی كرده‌اند.
اميری اضافه كرد: در جهت جلوگيری از ايجاد تفرقه و هم‌گرايی بيشتر بين مسلمين نياز به وحدت و همدلی است لذا در ايران مجمع تقريب بين مذاهب يا چيزی به همين منظور در الازهر مصر بوجود آمده است تا بيشتر بر وجوه اشتراك صحه بگذارد.
اين كارشناس مسائل سياسی در خصوص ثمرات وحدت بين مذاهب اسلامی گفت: وحدت فوايد بسياری چه در دنيا و چه آخرت دارد خداوند در قرآن بر اين نكته اشاره كرده و پيامبر اعظم(ص) و ائمه هدی(ع) نيز همواره بر وحدت تأكيد داشته‌اند.
وی افزود: در عصر حاضر كه استعمار و نظام سلطه به‌منظور سيطره بر مسلمين به‌دنبال جنگ مذاهب و افتراق هستند ايجاد همدلی می‌تواند از تكه تكه شدن كشورهای مسلمان و ايجاد اختلاف خونين كه الان در برخی كشورهای اسلامی شاهد آن هستيم جلوگيری كرده و راه را بر اين نيرنگ ديرينه استعمار ببنديم چون ساليان سال در قبال تفرقه بين مسلمين جنگ‌های خونينی راه‌اندازی شده و امروزه نيز منطقه را از بابت اين تفرقه آبستن حوادث ناگواری كرده است.
اميری خاطرنشان كرد: كشور لبنان به‌خاطر وجود مذاهب مختلف مذهبی وضعيتی شكننده دارد، يمن اهل تسنن با تشيع درگيری دارند، عراق وهابيون و سلفی‌ها دستشان به خون شيعيان آغشته شده و الان استان‌های سنی‌نشين بوی تفرقه و اختلاف در فضای وحدت عراق پيچيده است لذا هرچه اين وحدت مستحكم‌تر شود راه بر توطئه استعمار بسته می‌شود.
وی افزود: در دنيای اسلام آن‌قدر وجوه اشتراك داريم كه شايد وجوه افتراق به كمتر از چند درصد برسد لذا اين روزنه رخنه دشمنان كه از افتراقات به‌دست می‌آيد را می‌شود با تدبير وحدت بست.
اين كارشناس مسائل سياسی در پاسخ به اين سؤال كه چرا برخی افراد علی‌رغم تأكيدات مراجع و بزرگان اصرار بر برخی اعمال خلاف وحدت دارند، گفت: اين مسئله از دو حال خارج نيست يا گول‌خوردگان مرتبط با خارج هستند و يا ناآگاهانی هستند كه ناخواسته در دامن دشمن افتاده‌اند.
اميری در خصوص چگونگی نهادينه كردن وحدت ‌بين مردم خاطرنشان كرد: اگر منويات مقام معظم رهبری مبنی بر وحدت و پرهيز از اعمال تفرقه‌افكنانه را به‌كار ببنديم خود چراغ راهی برای وحدت و مقابله با ترفند ديرينه دشمن است.
وی در خصوص حفظ وحدت در كشورهای اسلامی بويژه عربستان نيز گفت: اين وحدت وحدتی شكننده است چون در كشورهای عربی شيعيان يا در اقليت هستند و حق آنها ضايع می‌شود يا اگر در كشوری مثل بحرين در اكثريت هستند اقليت سنی با پشتيبانی استعمارگران حق آنها را تضييع می‌كنند ولی در عراق اگر مثلث شوم تركيه، عربستان و قطر و ناآگاهان داخلی بگذارند وحدتی مثال‌زدنی دارند كه آن هم در سايه تدبير مرجعيت شيعه به‌وجود آمده و در عراق آيت‌الله سيستانی منادی وحدت بين مذاهب می‌باشد.
وی پيرامون نقش كنگره عظيم حج و سفرهای عمره مفرده و عتبات عاليات در ايجاد وحدت خاطرنشان كرد: حج كنگره عظيمی است كه می‌تواند موجب تبادل افكار و انديشه‌ها بين مسلمين شده و مسلمانان بهتر بتوانند از نزديك با افكار همديگر آشنا شوند هرچند طی سال‌های اخير نظام سلطه به كمك افراطيون وهابی اين عرصه را به جولانگاه تفرقه و تشريح افكار وهابيون تبديل كرده است لذا وهابيون تندرو در كنگره حج از هر روزنه‌ای برای تبليغ افكار خود سوء‌استفاده می‌كنند.
وی در پاسخ به اين سؤال كه رابطه درونی وحدت فرق و مقوله بيداری اسلامی چيست، تصريح كرد: اگر به بيداری اسلامی نگاه كنيم می‌بينيم تمامی فرق و مذاهب حول محور براندازی نظام‌های فاسد جمع شده و به يك وحدت هر‌چند ظاهری رسيده‌اند چنانچه اين وجه اشتراك تعميق يابد و مسلمانان كشورهايی كه در آنها انقلاب شده يا در حال انقلاب هستند به ضرورت وحدت پی ببرند و بدانند هر موقع ‌بين آنها تفرقه ايجاد شود روز نابودی آنها و بازگشت طاغوت می‌باشد وحدت خود را حفظ كرده و از ثمره اين وحدت علاوه بر انقلاب‌هايی كه به‌وجود آمده است پيروزی‌هايی نيز در آينده به‌دست می‌آيد.
اميری در خصوص تجربه‌های بومی وحدت در ايران با تأكيد بر كردستان و پخش اذان شافعی از سيمای استانی كرستان گفت: در حال حاضر ايران اسلامی در سايه تدابير حكيمانه بنيانگذار انقلاب اسلامی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به يك وحدت مثال زدنی رسيده است به‌طوری‌كه بحث شيعه و سنی در ايران كم‌رنگ شده و بيشتر اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی مدنظر مذاهب و فرق می‌باشد.
وی افزود: اهل تسنن به تشيع و اهل تشيع به اهل تسنن احترام می‌گذارند و اعمال تفرقه‌افكنانه را تقبيح و تحريم نموده‌اند لذا پخش اذان شافعی از مركز كرستان يا به كار گماردن ائمه جماعات از مولوی‌های اهل تسنن يا ايراد خطبه‌ها توسط ائمه جمعه اهل تسنن و احترام به عقايد و انديشه‌های اهل تسنن و به‌كارگيری يك سری از اعتقادات در كتب و به رسميت شناختن اين مذاهب نشان از تدابير حكيمانه رهبر انقلاب دارد لذا در كردستان، گلستان و سيستان و بلوچستان و ديگر مناطق سنی‌نشين كشور شيعيان و اهل تسنن حول محور رهبری جمع شده و اين نشان از هم‌زيستی مسالمت‌آميز دارد.
captcha