کد خبر: 1424634
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶
نماینده ولی‌فقیه در لرستان:

قاطعیت و عطوفت، از روش‌های حکومتی پیامبر(ص) بود

گروه سیاسی: یکی از روش‌های حکومتی پیامبر(ص)، قاطعیت همراه با عطوفت بود، خداوند در آیه 29 سوره فتح فرمود: «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ ...؛ محمد[ص] پیامبر خداست و کسانى که با اویند بر کافران سختگیر [و] با همدیگر مهربانند و...».

حجت الاسلام سید احمد میرعمادی

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، گفت: یکی از روش‌های حکومتی پیامبر اعظم(ص)، قاطعیت همراه با عطوفت بوده است؛ خداوند متعال در آیه 29 سوره مبارکه فتح فرمود: «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ ... ؛ محمد [ص] پیامبر خداست و کسانى که با اویند بر کافران سختگیر [و] با همدیگر مهربانند و...».

وی ادامه داد: در کتاب السیره‌الحلبیه، جلد 3، صفحه 479 نقل شده که پیامبر اکرم(ص) برترین مردم در دلسوزی با خلق خدا و رئوف‌ترین و مهربان‌ترین بر آن‌ها بود و نبی مکرم اسلام(ص) به‌عنوان پیام‌آور وحی الهی و رهبر و مقتدای خلق عالم، علاوه‌ بر بیان، در عمل نیز مظهر رحمانیت، رحیمیت و عطوفت بود.

حجت‌الاسلام میرعمادی با اشاره به رفتار دلسوزانه و انعطاف پیامبر(ص) با مردم در هنگام اقتدار سیاسی، عنوان کرد: وقتی پیامبر(ص) پس از سال‌ها جهاد، مکه را فتح کرد، می‌توانست انتقام آزارها، اهانت‌ها و قتل و غارت‌ها را بگیرد، اما پیامبر(ص) فرمان عفو عمومی صادر کرد و از تقصیر همگان جز چند نفر که بیش از حد معاند و پلید بوده و از ائمه کفر به حساب می‌آمدند، گذشت.

قاطعیت در حق‌الناس

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بیان کرد: از جمله مواردی که سهل‌انگاری در آن جایز نیست، حق‌الناس است چه حقوق شخصی افراد و چه حقوق عمومی  و بیت‌المال که هیچ‌کس حق سازش در این امور را ندارد حتی رئیس حکومت و یا امام مسلمین نیز حق تصرف و یا تضییع حقوق مسلمانان و یا بیت‌المال را به جز صرف در امور جامعه و خود مردم ندارد، پیامبراکرم (ص) و یا امامان معصوم در مسئله بیت‌المال و یا حق‌الناس بسیار حساس و دقیق بودند و در مسئله شخصی حتی استفاده ازیک شمع بیت‌المال را جایز نمی‌دانستند.

وی با بیان این‌که پیامبر(ص) در اموال عمومی و حق‌الناس سخت‌گیر و قاطع و با صلابت بود، تصریح کرد: در کتاب سیره ابن‎‌هشام، جلد 3، صفحه 353 نقل شده که روز حرکت از سرزمین خیبر به مأموری که مسئول بستن کجاوه‌ها بود، تیری اصابت کرد و جان سپرد، همه گفتند: بهشت بر او گوارا باد، اما پیامبر(ص) فرمود: با شما هم‌عقیده نیستم زیرا عبایی که بر تن دارد از غنایم بیت‌المال است و آن عبا را به خیانت ربوده است و روز رستاخیز به صورت آتش او را احاطه خواهد کرد؛ از این رو پیامبر(ص) بر جنازه او نماز نخواند.

قاطعیت در تبلیغ دین و حفظ مبانی

حجت‌الاسلام میرعمادی بیان کرد: وقتی مشرکان مکه به نزد ابوطالب، عموی پیامبر(ص) رفتند و او را واسطه قرار دادند که از حضرت محمد(ص) بخواهد که دست از تبلیغ دین خویش بردارد و در برابر آن مال و ثروت فراوان دریافت کند، پیامبر(ص) در پاسخ به آنان فرمود: آن‌چه می‌خواهید به من بدهید حتی اگر به ارزش ماه و خورشید باشد، از پای نخواهم نشست و دست از دعوت خویش برنمی‌دارم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان ادامه داد: پیامبر(ص) در طول 23 سال نبوت و رسالت هیچ‌گاه بر سر اصول و مبانی دین و بر سر اجرای احکام با هیچ‌کس سازش نکرد، در کتاب سیره ابن‌هشام، جلد 4، صفحه 185، نقل شده است که پس از غزوه تبوک در سال نهم، نمایندگان قبیله هرازان برای پذیرش اسلام اظهار تمایل کردند، اما شروطی را نیز ذکر کردند از جمله معافیت از حکم نماز، اما پیامبر(ص) با قاطعیت به آن‌ها فرمود: دینی که نماز در آن نباشد ارزش و سودی ندارد.

قاطعیت در عدالت و اجرای حدود الهی

حجت‌الاسلام میرعمادی اظهار کرد: پیامبر(ص) در اجرای حدود الهی نیز ذره‌ای تسامح و معامله نمی‌کردند زیرا جرم‌هایی که به هتک حرمت خانواده و اجتماع و آبروی انسان‌ها، هتک عفت عمومی، اختلال در نظام اجتماعی، سست شده مبانی اعتقادی مردم و... می‌انجامد از موضوعاتی است که نمی‌توان به سادگی از کنار آن‌ها عبور کرد.

وی در پایان گفت: پیامبر اعظم(ص) ضمن تشریع و قانون‌گذاری وحیانی این احکام، خود نیز از مجریان سرسخت این فرمان‌های الهی بوده و هیچ‌گاه بر سر این احکام نورانی، نرمش به خرج نداد و در حدود و قوانین الهی، فاطمه مخزومی با فاطمه محمدی(ص) برای اجرای احکام در دادگاه عدل نبوی یکسانند.

captcha