حجتالاسلام مهدی مستأجران، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در خصوص خلق حماسه 9 دی گفت: یک فرهنگ عمیق عاشورایی در قالب محتوایی کل یوم عاشورا؛ کل ارض کربلا در ضمیر ناخودآگاه ملت ایران نهادینه شده است، هر جایی که بر طبق این ضمیر ناخودآگاه عمل شود و کسانی بخواهند در خلاف این فرهنگ کار برنامهای داشته باشند، این محتوای فرهنگی در برابر آنها میایستد.
وی افزود: تبلور این فرهنگ از زمان حکومت طاغوت شاهنشاهی و پس از آن هشت سال دفاع مقدس در عمق وجود ملت ایران نمایان شد، هرجریانی که مصداق یزید زمانه باشد مردم مطابق با فرهنگ خود مقابل آن میایستند، همین فرهنگ «کل یوم عاشورا؛ کل ارض کربلا» باعث شد که مردم در حادثه 9 دی مقابل دشمن بایستند و حماسه بزرگ دیگری را خلق کنند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ادامه تصریح کرد: مردم در همه صحنههای انقلاب با فرهنگ عاشورایی «کل یوم کربلا؛ کل ارض کربلا» حضور داشتهاند همین حضور مردم سبب میشود هر عاملی بخواهد تیشه به ریشه انقلاب و مردم بزند در مقابل آنها را از بیخ برمیکند.
وی ادامه داد: ممکن است مردم در مدت زمان کوتاهی به خاطر آن که به قضاوت درستی نسبت به جریانهای سیاسی برسند کاری نکنند ولی به محض اینکه متوجه شوند گروهی و جریانی میخواهند مخالف آنها اقدام کنند مردم خود مقابل آنها میایستند.
حجتالاسلام مستأجران اضافه کرد: مردم هر ساله در مناسبتهای مختلف با خون مقدس اباعبدالله الحسین(ع) تجدید پیمان میکنند، فرهنگ کل یوم عاشورا؛ کل ارض کربلا در عمق وجود همه مردم ایران نهادینه شده است، هرجا نفراتی مخالف با روح و فرهنگ عاشورایی را ببینند و بدانند افرادی قصد تخریب این فرهنگ را دارند مقابل انها میایستند.
وی افزود: نهادینهشدن این فرهنگ در بین مردم سبب شد مردم این هوشیاری را داشته باشند که حماسه بیافرینند، هرجا هر اتفاقی که بیفتد مردم به صحنه میآیند.
وی از راهکارهای عمقبخشی به حماسه 9 دی، به تقویت بیشتر فرهنگ عاشورایی در قالب هئیات مذهبی و آسیبزدایی از فرهنگ ناب عاشورایی در جامعه اشاره کرد و گفت: بهترین راهکار این است که آگاهیهای لازم به مردم نسبت به حوادث زمان خود بدهیم تا مردم دشمنشناسی خوبی متناسب با دشمنان جدید و مدرنی که هست داشته باشند، همین آسیبشناسی و دشمنشناسی که به مردم میدهیم باعث میشود خود مردم به طور خود به خود به وظایف خود عمل کنند.
حجتالاسلام مستأجران در خصوص تقویت بیشتر ابعاد مختلف فرهنگ عاشورایی تأکید کرد: خطبا و علما، اساتید دانشگاهها و حوزههای علمیه کسانی که اهل قلم هستند و کسانیکه بهعنوان گروه مرجع مورد توجه مردم هستند فرهنگ عاشورا را بیشتر تقویت کنند، مراسم عزاداری ماه محرم سطحی برگزار نشود و به آن عمق بدهیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر تاکنون از بار معنوی عاشورا سود و بهره بردهایم باید بیشتر به آن توجه کنیم مسئولان در برنامه کاری خود طوری عمل کنند که به بار معنوی فرهنگ عاشورا بیشتر توجه شود.