بایسته‌های نقش روحانیت در مبارزه با کرونا
کد خبر: 3881315
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰
آیت‌الله کعبی تشریح کرد:

بایسته‌های نقش روحانیت در مبارزه با کرونا

عضو خبرگان رهبری در یادداشتی به موضوع روحانیت و مبارزه با ویروس کرونا پرداخت و تأکید کرد: بدون شک در تزاحم بین حفظ جان خود و دیگران یا حضور در اماکن زیارتی، اعتکاف و تجمعات مذهبی رعایت توصیه‌های بهداشتی ضرورت دارد.

آیت‌الله عباس کعبیبه گزارش ایکنا، آیت‌الله عباس کعبی در یادداشتی به بررسی نقش روحانیت در مبارزه با ویروس کرونا پرداخت و ۱۵ مورد از بایسته‌ها را در این باره تشریح کرد. متن این یادداشت به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

حضور به هنگام روحانیت در پیشامد‌ها و بلایای طبیعی و ارائه خدمات اجتماعی مفید و حضور فعال و جهادی در همه عرصه‌ها، به عنوان وظیفه شرعی خدمت به مردم و همدردی و همراهی با مردم اقتضاء دارد که در مسئله مبارزه با کرونا نیز روحانیت پیش‌گام و فعال باشد؛ زیرا تلاش برای حفظ جان و هدایت مردم از باب امر به معروف و نهی از منکر در حوزه رعایت بهداشت عمومی وظیفه‌ای شرعی است.

در شرایطی که جامعه تحت هجمه سنگین رسانه‌ای با هدف آشفتگی و هرج و مرج عمومی هست، روشنگری عمومی صحیح روحانیت در چگونگی مقابله با کرونا و نقش‌آفرینی فعال و تلاش برای حفظ آرامش معنوی جامعه بسیار کارساز بوده و همچنین تخریب و شایعه‌سازی رسانه‌های دشمن و نگاه منفی به روحانیت را اصلاح می‌کند.


بیشتر بخوانید:


دشمنان بدون وقفه با سوء استفاده از هر موقعیت به مکر و فریب در تضعیف دین و جایگاه روحانیت مشغول‌اند؛ بنابراین بر اساس سابقه حضور جهادی و انجام وظیفه در صیانت و حفظ جان و سلامت مردم، حضور به هنگام روحانیت و ایفای نقش بایسته در مقابله با ویروس کرونا ضرورت دارد. در همین رابطه برای تبیین بایسته‌های نقش روحانیت در مبارزه با کرونا نکاتی را معروض می‌دارم.

۱_ از منظر دین رعایت بهداشت عمومی فردی، اجتماعی و محیطی برای حفظ جان خود و دیگران و مبارزه با آلودگی‌های ویروسی واجب شرعی است.

۲_ سهل‌انگاری و بی مبالاتی در رعایت بهداشت اگر موجب ابتلای عده‌ای و فراگیر شدن آن شود ضمان‌آور و مجازات تعزیری شرعی و عقاب اخروی دارد.

۳_آموزش فراگیر بهداشت عمومی و تذکر مداوم لزوم رعایت نکات بهداشتی ضرورت شرعی دارد.

۴_ رعایت دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و مدیران مربوطه مبنی بر ضد عفونی کردن محیط و عدم شرکت در اماکن عمومی اعم از آموزشی حوزوی و دانشگاهی و اماکن مذهبی الزام شرعی دارد و ضروری است.

۵_ با بسیج عمومی بهداشتی می‌توان ویروس کرونا را از بین برد و تهدید بهداشتی را به فرصت بزرگ فرهنگ سازی، رعایت بهداشت و صیانت وحدت و یکپارچگی جامعه تبدیل کرد.

۶_ ضمن دادن امید به جامعه در برابر کرونا هراسی، نباید احتمال بروز فاجعه بهداشتی و تهدید حیات مردم، در صورت سهل‌انگاری مردم و نیز عدم مدیریت صحیح مقابله با کرونا توسط مراجع بهداشتی و دولتی و امنیتی را نادیده گرفت.

۷_ اختلاف دیدگاه کارشناسی در نحوه مقابله با کرونا امری طبیعی است، اما نباید اختلاف را میان مردم کشاند بلکه وحدت رویه و روشنگری توسط مراجع بالای تصمیم‌گیری ضروری است.

۸_ مطالبه‌گری غلبه سریع علمی بر کرونا توسط رسانه‌ها به ویژه حوزوی ضروری است؛ درعین حال باید به مثابه یک تیم منسجم عمل کرد و تضعیف دستگاه‌ها و مقامات مسئول، مضر و شرعا جایز نیست.

۹_توصیه به حوزویان برای استفاده از آموزش مجازی و پژوهش علمی در مدت تعطیلی ضروری است.

۱۰_ توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار(ع) و استفاده از احراز و ادعیه و نماز در هرحال بویژه هنگام سختی‌ها وبلایا رهگشا است. با این وصف ارتباط با خدا نافی اسباب علمی و رعایت بهداشت عمومی در مقابله با کرونا نیست؛ بلکه راه حل‌های طبیعی و علمی وظیفه‌ای شرعی است.

۱۱_ توصیه می‌شود از فرصت معنوی رجب، ماه ولایت و رحمت و استغفار برای خودسازی و عبادت در خانه استفاده کرد و به جای اعتکاف‌های عمومی روزه و دعا و ارتباط با خدا را در محیط خانه انجام دهیم.

۱۲_ پیام‌های مراجع معظم تقلید و بزرگان و مسئولان حوزه باید برای مردم در مبارزه با کرونا، به عنوان پیام‌هایی الهام‌بخش، امیدآفرین، سازنده، ره‌گشا و اثربخش از رسانه‌های عمومی به ویژه صدا و سیما ترویج شود.

۱۳_ در تزاحم بین حفظ جان خود و دیگران با توجه به توصیه‌های بهداشتی و یا حضور در اماکن عمومی زیارتی و اعتکاف و تجمعات عمومی مذهبی اگر مخاطره‌آمیز باشد، بدون شک رعایت توصیه‌های بهداشتی ضرورت دارد و در صورت لزوم باید از حضور در امکان زیارتی و اعتکاف و تجمعات مذهبی پرهیز کرد و با هماهنگی و همکاری مشترک مقامات بهداشتی و اماکن مذهبی سیاست‌گذاری‌های لازم انجام شود.

۱۴_ خوشبختانه سپاه و بسیج آماده همکاری با وزارت بهداشت در کمک به مردم و مبارزه با کرونا است؛ از این فرصت در جهت ترویج بهداشت عمومی و بهداشت محیط و صیانت و پیشگیری، باید به نحو احسن بهره‌مند شد.

۱۵_ نهاد‌های نظارتی در سطوح مختلف به ویژه سازمان بازرسی کل کشور به دستور رئیس قوه قضائیه باید به طور کارشناسی به مسئله مبارزه با کرونا ورود کنند و با رویکرد صیانتی جلوی خطا‌ها و اشتباهات و احیاناً سهل‌انگاری‌ها و کمبود‌ها را بگیرند.

والله ولی التوفیق

انتهای پیام
captcha