وظایف نمایندگان مجلس/ از قانون‌گذاری تا نظارت بر حُسن اجرای قوانین
کد خبر: 3877219
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۴

وظایف نمایندگان مجلس/ از قانون‌گذاری تا نظارت بر حُسن اجرای قوانین

مدرس حوزه و دانشگاه با تشریح وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قانون‌گذاری و نظارت بر حُسن اجرای قوانین را از مهم‌ترین وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی برشمرد.

وظایف نمایندگان مجلس/ از قانون‌‌گذاری تا نظارت بر حُسن اجرای قوانینامیرعلی‌حیدر امیری، کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی غرب آسیا در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ویژگی‌های نماینده اصلح، با بیان این‌که نماینده باید در تراز انقلاب اسلامی باشد، گفت: نماینده در تراز انقلاب اسلامی تمایلی به دنیا و مادیات ندارد حال این تمایل می‎تواند منافع شخصی برای خود نماینده باشد یا برای فرزندان، همسر، اقوام و اطرافیانش باشد.

وی با اشاره به دلایل رد صلاحیت بعضی از نمایندگان به جرم فساد اقتصادی، تمایل به مال‌اندوزی، داشتن سهام در کارخانجات و شرکت‌ها بعد از نمایندگی، زد و بند با سرمایه‌داران، هماهنگی با پیمانکاران برای نقد کردن طلب و چک‌هایشان از وزارت‌خانه‌ها و ... ، ادامه داد: کاندیدایی که می‎خواهد با هزینه و خرج میلیاردی رأی بیاورد قطعاً در طول چهار سال نمایندگی سعی در جبران ضرر و زیان وارده دارد پس مردم باید در انتخاب کاندیداها مواظب کاندیداهای با هواداران پول‌دار و فرصت‌طلب باشند؛ چراکه هوادارانی که برای یک کاندیدا هزینه میلیاردی می‎کنند و تلاش دارند هر طور شده با شام و ناهار دادن و خرید رأی، کاندیدای خود را به مجلس بفرستند، به‌دنبال تأمین منافع و مطامع خود هستند.

امیری ادامه داد: کاندیداهایی که افراد پولدار و پول خرج‌کن دور آن‌ها جمع شده‌اند «خسر الدنیا والاخرة» هستند چون این افراد دین و دنیای خودشان را در خدمت تعدادی افراد فرصت‌طلب مادی قرار داده‌اند و هم این دنیا و هم آخرت خود را نابود می‎کنند پس باید مواظب اطرافیان پول‌دار کاندیداها باشیم.

قوی شدن؛ راه اساسی مقابله با آمریکا و استکبار جهانی

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب راه اساسی مقابله با آمریکا، استکبار و صهیونیسم جهانی و نظام سلطه را قوی شدن می‎داند، اضافه کرد: اولین قدم برای قوی شدن داشتن مجلس قوی با نمایندگانی انقلابی، شجاع و نترس در مقابل فشارهای داخلی و خارجی، دست و چشم پاک، خادم مردم، مؤمن، انقلابی، پُرتلاش، جوان، مدیر، مُدبر و هماهنگ با جبهه انقلاب و انقلابیون است.

امیری با یادآوری این‌که نماینده مجلس باید در تراز انقلاب اسلامی باشد، ادامه داد: نماینده در تراز انقلاب پایبند به احکام اسلام و اجرای حدود الهی، خوش‎فکر، مستحکم در موانع، جهادی و پُرتلاش و در تراز بیانیه گام دوم انقلاب است.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این‌که جوان بودن نیز یکی ‎از ویژگی‎های نماینده در تراز انقلاب است، گفت: امروز افراد میان‌سال به بالا بایستی میدان را به جوانان انقلابی بدهند و به جوانان اعتماد کنند چون هر جا به جوانان انقلابی و بابصیرت اعتماد کرده‌ایم، پیروز بوده‌ایم.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این‌که وظیفه نماینده این نیست که وعده و وعیدی بدهد که کار دولت است، افزود: وظیفه نماینده دادن وعده کار عمرانی  و اجرایی نیست بلکه وظیفه نماینده قانون‌گذاری و نظارت بر حُسن اجرای قوانین است کمااینکه کاندیدایی که قول انجام فلان پروژه و کار عمرانی و یا فلان کار اجرایی را می‎دهد یا نسبت به وظایف نمایندگی آشنایی ندارد و یا به‌دنبال جذب آرای مردم نیازمند به کار خدماتی و اجرایی است؛ چراکه دلیلی ندارد کاندیدا وظیفه اصلی نمایندگی را فدای دادن وعده و وعید سرخرمن کند.

امیری ادامه داد: حال اگر کاندیدایی به مجلس راه پیدا کند و بعد از انجام وظیفه اصلی خودش یعنی قانون‌گذاری در راستای نظارت بر حُسن اجرای قوانین گره‌ای از کار مردم باز کند امر پسندیده‌ و شایسته‌ای است اما نماینده‌ای که به محض اطلاع از شروع یک کار عمرانی با نوشتن چند خط کاغذ و نامه‌نگاری بخواهد آن پروژه را به نام خودش مصادره کند بدانید این نماینده انسانی عوام‌فریب و نان به نرخ روز خور است.

انتخاب نمایندگان اصلح؛ گامی در راستای اسلامی شدن مجلس

این کارشناس و تحلیگر مسائل سیاسی غرب آسیا در بخشی از سخنانش به تمدن چندین هزار ساله کشور ایران اشاره کرد و گفت: ایرانی‌ها از تمدن نهصد هزار ساله برخوردار هستند و همواره در طول تاریخ ارزش و ابهت خود را داشته‌اند کمااینکه در زمان قاجار کشور ما قدرتمند بود اما در زمان پهلوی کشور ما در اوج ذلت قرار گرفت و طی این دوره بخش اعظمی از خاک ایران از این کشور جدا شد.

وی افزود: در دوره پهلوی با توجه به نارضایتی‌هایی که در خصوص نحوه حکومت و وضعیت اسفبار کشور از نظر بهداشتی، اقتصادی و سیاسی و ... وجود داشت مردم برای رسیدن به وضع بهتر انقلاب کردند.

امیری در ادامه با اشاره به تلاش‌های دشمن در زمینه تشویق مردم به عدم حضور در پای صندوق‌های اخذ رأی، ادامه داد: با تمام دلخوری‌هایی که از وضع موجود کشور چه در بحث اشتغال، تورم و گرانی بنزین داریم اما شرکت باشکوه و پُرشور در پای صندوق‌های اخذ رأی یک وظیفه شرعی است و باید با حضور خود در پای صندوق‌های اخذ رأی توطئه‌ها و نقشه‌های شوم دشمن را خنثی سازیم.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این‌که اگر ما خودمان نمایندگان خود را انتخاب نکنیم دیگران برایمان انتخاب می‌کنند پس چه بهتر است که خودمان با انتخاب آگاهانه تلاش کنیم نمایندگانی اصلح را به مجلس بفرستیم، به وجود برخی نفوذی‌ها در مجلس اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از نمایندگان که با رأی مردم به مجلس رفتند به‌جای این‌که دنبال خدمت کردن به مردم باشند به‌دنبال اشرافی‌گری رفتند و امروز ما شاهدیم برخی‌ از آن‌ها رد صلاحیت شده‌اند.

وی با تأکید بر لزوم انتخاب آگاهانه، اظهار کرد: در انتخاب نمایندگان مجلس باید به معیارهایی که برای کاندیدای اصلح از جمله ولایی بودن، جوان‌گرایی، پایبندی به ارزش‌های انقلابی و ... معرفی شده توجه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: ما نباید از کاندیدای مورد علاقه خود یک بُت برای مردم بسازیم باید نهایت دقت خود را داشته باشیم و افرادی شایسته، بالیاقت و با کفایت و دلسوز نسبت به انقلاب را به مجلس بفرستیم تا بتوانیم با اسلامی شدن مجلس، گامی در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی مدنظر مقام معظم رهبری قدم برداریم.

لزوم میدان دادن به جوانان برای راهیابی به مجلس

این کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی غرب کشور با اشاره به ضرورت میدان دادن به جوانان برای راهیابی به مجلس، گفت: لازم است بزرگان و کهنسالان در عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی میدان را به جوانان بدهند؛ چراکه نشاط، سرزندگی، بالندگی و روحیه بالای جوانان امروز بهتر می‌تواند در خدمت نظام، انقلاب و مردم باشد.

وی افزود: در عرصه انتخابات مجلس، افراد مسن و باتجربه باید به‌عنوان مشاور و کمک‌کار جوانان باشند کمااینکه در جنگ تحمیلی، اردوهای جهادی، پروژه‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی، ساخت انواع موشک، زیردریایی، قایق تندرو، پهپاد و دیگر ادوات و تجهیزات نظامی ما به جوانان اعتماد کردیم و موفق هم شدیم.

امیری گفت: می‌طلبد طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بیانیه «گام دوم انقللاب» کار را به جوانان مؤمن و انقلابی بسپاریم؛ چراکه جوان بهتر می‌تواند یار و یاور انقلابیون، دولت، قوه قضائیه، جهادیون، رزمندگان و دلسوزان انقلاب باشد.

انتهای پیام
captcha