۷ عامل رستگاری انسان از نگاه قرآن
کد خبر: 3851043
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸
در تفسیر سوره احزاب مطرح شد:

۷ عامل رستگاری انسان از نگاه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ نماینده ولی‌فقیه در لرستان، توحید، ایمان و تقوا، خودسازی و تهذیب و تزکیه نفس، عبودیت و بندگی خدا، توبه و بازگشت به‌سوی خدا، جهاد و شهادت در راه خدا و اطاعت از خدا و رسول خدا(ص) را هفت عامل سعادت و رستگاری انسان برشمرد.

7 عامل رستگاری انسان در قرآنبه گزارش ایکنا از لرستان، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‎فقیه در استان و امام جمعه خرم‎آباد، شامگاه جمعه، 27 مهرماه در برنامه هفتگی تفسیر قرآن‌ کریم با محوریت سوره مبارکه احزاب، گفت: در آیات 70 و 71 سوره احزاب با این مضمون «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا(70) يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَمَن يُطِعْ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا» خدای متعال به انسان‌ها دستور می‎دهد که در زندگی تقوا داشته باشید، سخن محکم و استوار بگویید که اگر شما چنین کردید خداوند هم اعمال شما را به صلاح آورد و گناهانتان را می‎بخشد.

وی با طرح این سؤال که راه رسیدن به سعادت و خوشبختی چیست؟، افزود: خدای متعال در آیه 71 سوره احزاب راه رسیدن به سعادت و خوشبختی را بیان کرده است اما رسیدن به سعادت و رستگاری یک‌سری عوامل و موانع و راه‌هایی دارد که اگر انسان از آن راه‌ها برود، موفق می‌شود.

آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که از نگاه قرآن سعادت و رستگاری انسان شامل دو بخش سعادت و خوشبختی مادی و سعادت معنوی و اخروی و باطنی است، ادامه داد:  سعادت دنیوی زودگذر و رفاه‌آور است ولی آسایش و آرامش‌آور نیست و زوال‌پذیر است؛ اما سعادت معنوی و اخروی باعث آرامش است، و از بین نمی‌رود و همیشه با انسان است؛ لذا تأکید قرآن هم روی سعادت معنوی و اخروی است.

این مفسر قرآن‌کریم با بیان این‌که سعادت، فلاح، ظفر و نجات نیز دلالت بر خوشبختی دارد، اضافه کرد: هفت عامل سعادت و رستگاری در قرآن برشمرده شده است که عامل اول توحید و ایمان به خداست کمااینکه امام رضا(ع) در حدیث سلسلةالذهب فرموده است: «کلمه توحید دژ مستحکم است».

وی با بیان این‌که کفر، شرک و معصیت باعث بدبختی انسان است و توحید ضامن سعادت بشر است، اظهار کرد: عامل دوم سعادت و خوشبختی انسان ایمان و تقواست؛ کمااینکه ایمان برای رسیدن به سعادت ایجاد انگیزه می‌کند و تقوا از ایمان انسان محافظت و مراقبت می‌کند.

امام جمعه خرم‎آباد عامل سوم برای سعادت و خوشبختی انسان را خودسازی، تهذیب و تزکیه نفس دانست و با بیان این‌که تزکیه یعنی علف‌های هرز وجود خود ازجمله خودخواهی، تکبر، غیبت و تهمت را از وجود خود دور کنی، اضافه کرد: عامل چهارم برای خوشبختی و سعادت انسان عبودیت و بندگی خداست این در حالی‎ است که عبادت دو مفهوم دارد یکی معنای عام است یعنی این‌که هر کاری که رضای خدا در آن است را انجام دهی و عبادت در معنا و مفهوم خاص هم انجام تکالیف و واجبات الهی و دوری از محرمات است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان عامل پنجم برای رسیدن انسان به سعادت و خوشبختی را توبه و بازگشت به‌ سوی خدا دانست و ادامه داد: عامل ششم جهاد و شهادت در راه خداست؛ این در حالی‎ است که بالاترین رستگاری شهادت در راه خداست و آرزوی انبیا و اولیا نیز رسیدن به این درجه از رستگاری بوده است.

آیت‌الله میرعمادی گفت: عامل هفتم برای رسیدن به سعادت و رستگاری اطاعت از خدا و رسول خداست، کمااینکه امام علی(ع) فرموده است: «هر کس می‌خواهد رستگار شود به ما تمسک جوید» و امام محمدباقر(ع) نیز فرموده است:  پدرم امام سجاد(ع) در حدیثی فرمود: «هر کس به‌وسیله ما خدا را بخواند رستگار می‌شود و هر کس از غیر ما خدا را بخواند هم خودش هلاک شده و هم دیگران را هلاک کرده است».

انتهای پیام
captcha