بی‌توجهی به فرهنگ و هنر باید جبران شود
کد خبر: 4204216
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۹
سردار سلیمانی:

بی‌توجهی به فرهنگ و هنر باید جبران شود

رئیس سازمان بسیج مستضعفان گفت: کم‌توجهی و در برخی مواقع بی‌توجهی به فرهنگ و هنر باید جبران شود.

به گزارش ایکنا به نقل از سازمان بسیج هنرمندان؛ مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی «فیلم بسیج» شامگاه جمعه، 18 اسفند؛ با حضور سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور؛ سردار حسین معروفی، معاون هماهنگ‌کننده بسیج کشور و جمعی از هنرمندان و بازیگران سینما و تلویزیون با معرفی برترین‌ها در سالن همایش‌های موزه ملی ایران برگزار شد.

تمدن‌سازی فرهنگ و هنر ایرانی

سردار سلیمانی در این مراسم گفت: ملت بزرگ ایران در طول اعصار گذشته با دوره‌های سخت و خطرناکی مواجه شده و سرو این میهن گاهی در مقابل مداخلات و تهاجمات بر زمین خوابیده اما به طور معجزه‌آسایی قدم علم کرده است‌.

وی ادامه داد: به اذعان کسانی که مسائل ایران را بررسی کرده‌اند، آنچه نجات‌بخش ملت ایران در اعصار مختلف بود و توانسته از تنگناها به طور اعجاب‌انگیز عبور کند، فرهنگ و هنر این سرزمین بوده که به اذعان ایران‌شناسان، فرهنگ و هنر ایران متفاوت از دیگر کشورها است. این هنر در ایران و ملت بزرگ ایران و در وجود هنرمندان متجلی شده است.

سردار سلیمانی با بیان اینکه حافظه تاریخی ملت ایران قوی است و همه می‌دانند که چگونه ایستاد و مقاومت کرد، با درودی به سردار حاج قاسم سلیمانی گفت: ملت بزرگ ایران در مقابل تهاجم‌ها روی پای خود ایستاد. اگر این تحریم‌ها نبود بخش‌های مهمی از جهان را تحت تاثیر آثار فرهنگی این ملت می‌دیدیم. برگزاری این جشنواره‌ها و رویدادها بسیار قابل اهمیت است که ظرفیت این ملت را بشناسیم.

سردار سلیمانی افزود: کم‌توجهی و در برخی مواقع بی‌توجهی به فرهنگ و هنر باید جبران شود. برخی از رشته‌ها و هنرها مانند سینما جذابیت بالایی دارد. باید سرمایه‌گذاری، توجه و مانع‌زدایی در این مسیر شود و وظیفه بسیج هنرمندان استفاده از تمام ظرفیت ها و خدمتگذاری در این عرصه است.

سردار سلیمانی همچنین با اشاره به ایجاد مراکزی در زمینه پویانمایی توسط بسیج و سازمان بسیج هنرمندان گفت: این مراکز می‌تواند مورد بهره‌برداری مردم به‌ ویژه جوانان قرار گیرد که از این مرکز استفاده کنند که به لحاظ تجهیزات، نرم‌افزارها و ساختار، کم‌نظیرترین در حوزه تولید دیجیتال و پویانمایی هستند.

نهایی شدن مرکز هنری شهرک سینمایی دفاع مقدس

رئیس سازمان بسیج مستضعفین وی همچنین با بیان اینکه مرکز هنری شهرک دفاع مقدس در مرحله نهایی شدن است اظهار داشت: عملیات تکمیل این مرکز، احداث سالن‌ها و خرید تجهیزات در سال ۱۴۰۳ آغاز می شود تا در اختیار هنرمندان، تهیه‌کنندگان و کارگردانان قرار گیرد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفان با اشاره به حضور نمایندگان جنبش جهاد اسلامی فلسطین در این مراسم درباره مظلومیت مردم غزه هم گفت: خیلی‌ها تصور می‌کنند عملیات طوفان الاقصی عملیاتی مربوط به تحولات سال جاری است و یا احیانا با نگاه کوتاه‌مدت به اقدام رژیم صهیونیستی انجام شده است و این عملیات را به طرز ناقصی تجزیه و تحلیل می‌کنند؛ در حالیکه با نگاهی عمیق می‌توان فهمید که کشورهای غربی قدرت خود را در مسیر چپاول‌گری و اشغالگری به کار بردند و چند ۱۰ میلیون نفر از مردم جهان در جنگ‌های جهانی و ۶ میلیون نفر در جنگ‌های داخلی آمریکا کشته شدند اما مردم فلسطین سال‌هاست در مقابل جنایت‌های رژیم صهیونیستی ایستادگی کرده‌اند.

ارسالی//// اگر تحریم‌ها نبود بخش‌های مهمی از جهان تحت سیطره فرهنگ ایران‌زمین بود

استقبال از بخش ویژه غزه

آرش زینال‌خیری دبیر جشنواره نیز گفت: این رویداد در دو مرحله برگزار شد که فراخوان ملی در خرداد به استان‌ها ارسال و داوری انجام و آثار برتر به بخش ملی فرستاده شد.

وی افزود: در این مرحله از ۶۰۷ اثر، ۱۹۶ اثر به بخش ملی رسید و بخشی به نام مظلومیت غزه نیز به این دوره از جشنواره اضافه شد که نزدیک به ۲۷ اثر داستانی، مستند، کوتاه و داستانی در این بخش به دبیرخانه ارسال شد.

زینال‌خیری گفت: تعدادی از این آثار در جشنواره فیلم بسیج رونمایی و برخی از آنها از سوی هیات داوران برای بخش مظلومیت غزه انتخاب شد. برای من افتخار بود که به عنوان بسیجی در حیطه بسیج بتوانم کاری کنم. زحمت‌هایی توسط بسیجیان کشیده می‌شود که کارهای ما در مقابل آنها خیلی بی‌ارزش است. در سیستان و بلوچستان بسیجیان همکاری می‌کنند و در کنار مردم این استان ایستاده‌اند. تلاش سازمان بسیج هنرمندان بر افزایش کیفیت آثار در کنار رشد کمی رویدادها است.

جواد جمیری رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور نیز با اشاره به حضور نماینده انصارالله یمن در این آیین گفت: اگر سازمان توانست بعد از کرونا خود را بازیابی کند حتما با کمک بسیج در استان‌ها و انجمن‌های ادبی سازمان و حمایت‌های بی‌دریغ فرماندهی بسیج کشور بوده است.

وی افزود: پس از این بازیابی بعد از دو، سه سال وقفه، رویدادهای مختلفی در رشته‌های تخصصی شروع و دستکم ۱۰ رویداد در ۱۰ رشته برگزار شد. تلاش ما بر کمیت و افزایش کیفی این رویدادها بود تا حرکت تخصصی در حوزه هنر در حیطه بسیج را انجام دهیم.

برگزیدگان پنجمین جشنواره فیلم بسیج

در ادامه این مراسم برگزیدگان پنجمین جشنواره فیلم بسیج در بخش های مختلف معرفی شدند.

جوایز بخش فیلمنامه

در بخش فیلمنامه‌نویسی، رتبه سوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلمنامه مرزبان به نویسندگی بهروز زارعی از استان سمنان

رتبه دوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلمنامه ننه علی به نویسندگی غلام حیدری از استان تهران

رتبه اول شامل تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلمنامه نذر به نویسندگی فرزاد خاقانی از استان اردبیل تعلق گرفت.

جوایز بخش نماهنگ

در بخش نماهنگ رتبه سوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نماهنگ کریم آباد به تهیه‌کنندگی هاشم مسعودی و مجتبی احسانی از استان خراسان رضوی

رتبه دوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نماهنگ امانت عشق به تهیه‌کنندگی موسسه چهار باغ هنر از استان یزد

رتبه اول شامل تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نماهنگ ایراندخت به تهیه‌کنندگی عبدالحسین میردامادی از استان قم اهدا شد.

جایزه بخش ویژه مظلومیت غزه

تندیس ویژه حاج قاسم، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نماهنگ منجی العالم به تهیه‌کنندگی محمدجواد آشتیانی از استان تهران تعلق گرفت.

جوایز بخش پویانمایی

در بخش پویانمایی هیات داوران از انیمیشن جای خالی ساخته هدیه عطائیان از استان خوزستان تقدیر کرد.

در این بخش، رتبه سوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به انیمیشن دوست خط خطی به کارگردانی علی جنتی از استان خراسان شمالی

رتبه دوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به انیمیشن رنگین کمان به کارگردانی عباس عباسی وزین از استان خراسان رضوی

رتبه اول شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به انیمیشن درخت ترش به کارگردانی اکبر تراب پور از استان همدان اعطا شد.

جایزه ویژه هیات داوران

جایزه ویژه هیات داوران، شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به دلیل اجرا و پرداخت درست به مضمون همبستگی ملی و تقدس پرچم ایران تعلق به انیمیشن پیچ تاریخی به کارگردانی میلاد محمدی از استان تهران تعلق گرفت.

جایژه بخش ویژه مظلومیت غزه شامل تندیس ویژه حاج قاسم، دیپلم افتخار و جایزه نقدی نیز به انیمیشن خونه دزد به کارگردانی حمید نخعی امرودی از استان یزد اهدا شد.

جوایز بخش مستند

در بخش مستند، هیات داوران از دو فیلم ماهر ساخته محمدسلیمی راد از استان کهگیلویه و فیلم حبیب کورش و دیگران ساخته حسین نژادموسی از استان خراسان رضوی به طور مشترک تقدیر کرد.

رتبه سوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم بچه های کوچه بینش به کارگردانی شبنم طارمی از استان زنجان

رتبه دوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم شوتی به کارگردانی محمد سلیمی راد از استان کهگیلویه و بویراحمد

رتبه اول شامل تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم استوار گنجی به کارگردانی عباس شفیعی از استان خوزستان تعلق یافت.

جایزه ویژه هیلت داوران شامل تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی در این بخش نیز به فیلم مادر به کارگردانی نعمت الله سرگلزایی از استان خراسان رضوی تعلق گرفت.

جوایز بخش داستانی

در بخش داستانی، هیات داوران از سه فیلم مادر ساخته آرمین پور محمد از استان کردستان و فیلم بادیه‌نشین ساخته عماد سلمانی از استان خوزستان و آمبولانس ساخته محسن جهانی از استان خراسان رضوی به طور مشترک تقدیر کرد.

در این بخش، رتبه سوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم خلوت انس به کارگردانی سیدعلی میرالهی از استان یزد

رتبه دوم شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم نشانه به کارگردانی سعید ولی زاده از استان خراسان رضوی

رتبه اول شامل تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم جبران می‌کنم به کارگردانی جمال احمدی از استان اصفهان تعلق گرفت.

جایزه ویژه هیات داوران نیز در این بخش، شامل تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم صحنه به کارگردانی امیر مهندسیان از استان البرز اهدا شد.

در این بخش، تقدیر بخش ویژه مظلومیت غزه شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم شورشی به کارگردانی علی سلمانی از استان خراسان رضوی اهدا شد.

جایزه بخش ویژه مظلومیت غزه هم شامل تندیس ویژه حاج قاسم، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم پیش از بهشت به کارگردانی احمد حیدریان از استان تهران تعلق گرفت.

این مراسم با حضور چهره‌ها و هنرمندانی چون جعفر دهقان، هوشنگ توکلی، محسن علی‌اکبری، آزیتا ترکاشوند، فرهاد قائمیان و جهانگیر الماسی همراه بود.

انتهای پیام
captcha